Trénoval někdo mimčo na spaní?

florida2001
17. pro 2021

mam 7 mi mesicni holcicku. posledni dva tydny spi celkem dobre, budi se jen jednou za noc ale vstava v 5 rano. je kojena a zacali jsme s prikrmy. moc o jidlo nema zajem.
muze nekdo poradit jak trenovat malou aby spala aspon do 6 nejlepe 7 rano? vecer chodi spat mezi 7.30-8. nekdy uz i v 7 vecer kdyz je moc protivna a unavena. nevim co mam zkusit abych to malinko posunula.

leniczka23
17. pro 2021

@florida2001 🤣🤣🤣 promiň že se směju, ale nic takového jako trénování, aby spala dýl neexistuje. Buď je dítě spavé nebo není spavé. Můj první syn spavy byl, vstávali jsme třeba až kolem 10 za to dvojka..uff.. měl období kdy vstával i ve 4. Teď mu je dva a půl a vstává nejdýl v 6. Prostě to tak je a neuděláš nic. Hlavně nic neposouvej, protože to absolutně nepomůže. U dětí a miminek hlavně. Platí pravidlo že spánek dělá spánek a 7 měsíčnímu dítěti je opravdu nesmysl něco posouvat. Buď ráda, že spí v noci, zažila jsem i být třeba 3-4 hodiny v noci vzhůru každou noc a on si pak člověk rozmyslí jestli bude nadávat na vstávání v 5. Nezbývá, než si zvyknout, přijde ještě spousty období a změn a já ti přeju, ať ani jednou nemusíš být vzhůru v noci, ale naučit dítě spát, to bohužel nejde.

michaela666
17. pro 2021

@florida2001 Určitě jí to spánku nevrtej a nic neposunuj, mohla by potom vstávat v noci třeba co hodinu a nevyspíš se vůbec. Od posunu času mi malá vstává mezi 4 a když se hooodně zadaří 6 hodinou. 😃
Ber to pozitivně, zatímco jiné maminky mají možnost si přispat, ty už v 7 můžeš mít uklizeno nebo rozvařený oběd, jít s malou dřív ven a lehnout si sní po obědě.

michaelarousova
17. pro 2021

@florida2001 syn vstaval mezi 4 az 5 skoro rok a pul 😂nepomohlo nic !..cim dyl sel spat ,tim driv vstaval ..pomohlo az kdyz nemel pres den spanek,ale i tak vstava v 6 ☺️

malenka3
17. pro 2021

😂 zkus se nejdřív vytrénovat sama, jestli dokážeš bez budíku vstát přesně třeba ve 4:15. To máš stejný. Spánkový režim, pokud je nastavený přirozeně a u vás se zdá být v pořádku, násilím jen tak nepředěláš.
Se spánkem bych nečachrovala, pokud jakžtakž spí. U tak malého dítěte to nejlepší, co můžeš udělat, je respektovat její nastavení a ne to šroubovat na tvoje potřeby.
Pro správný spánek můžeš jediné - pro nočním buzení nepovolovat aktivitu a držet noční režim (zhasnuto, nemluvit), i když dítě nespí, a čekat, až se to zase srovná. U starších pak zvážit, zda už není třeba snížit počet spánků přes den, ale to poznáš, zda to bez spánku dá. Nám pak pomohl odstav, aby v noci nevstávala na mlíko. Ale stejně to znamená, že mi vstává v 5 a neudělám nic.
Tvoje dítě je fakt maličké, budit se jednou za noc je krásné, tak se nerouhej 😂
A buď připravená, že může být hůř a budeš s láskou vzpomínat, jak krásně ti spala, u mých obou dětí se spánek spíš zhoršoval, kolem roka období, kdy v noci kolem druhé byly bdělé a dvě až tři hodiny nemohly usnout. A mohla jsem se stavět na hlavu.
Nepíšeš, jak spí přes den, to je asi jediné, co se dá uvažovat, zda nemá denních spánků moc a jestli je trochu neupravit. Každé dítě má nějakou celkovou potřebu spánku a když to naspí přes den, nespí pak tolik v noci. Ale ani s tím se nemusí dařit hnout. Moje dvouletá umí přes den spát i 2 až 3 hodiny, ale na zrušení tohoto spánku není ještě zralá, takže mi nezbývá, než vstávat ráno v 5.

journals
17. pro 2021

Jak se trenuje takovy spanek deti? 🙈🤣
Ty jo, ja jssm urcite byla v leccems naivni, ale takhle urcite ne. Spi ti luxusne, bud rada za to co mas!

michaelarousova
17. pro 2021

@journals no on se ted instagramem siri takovy nesvar…spankovy poradkyne ktery udajne uci spat😂😂je to prasteny..me je 30 a spat me jeste nikdo nenaucil..

journals
17. pro 2021

@michaelarousova aha 😲 nektere matky by si mely nejdriv zkusit jake to je, kdyz dite vstava 10x za noc, nez zacnou vymyslet takove blbosti 🤦🏻‍♀️

michaela666
17. pro 2021

@michaelarousova Spánkové poradkyně? To by musela být programátorka a dítě na čip, aby spalo jak chce maminka. 😃 Mě stačil první měsíc, kdy jsem zjistila že miminka opravdu nespí kam je položíš celý den. Rychle mě to vyléčilo a od té doby svůj spánek přizpůsobuju malé. Vím, že může být o dost hůř než vstávání dvakrát za noc.

jako_mala_holka
17. pro 2021

Tak tohle tu ještě chybělo, nejdřív bdělá okna a teď tohle... Hele, trénujte si třeba svoje psy, když už to potřebujete, a děcka nechte na pokoji... Nebo si kupte nějakou panenku místo mimina, to bude jednodušší... A to nemyslím jen zakladatelku diskuze, ale obecně tyhle lidi, co nechápu, že mimino je taky překvapivě člověk... Ach jo... Ty instagramy jsou zlo 😂 😉

jako_mala_holka
17. pro 2021

Jinak dceři je rok a půl a občas se vzbudí před tím, než jdeme spát my, někdy se v noci vzbudí na vodu, výměnu plenky, včera se třeba vzbudila před 5 ráno asi se jí něco škaredého zdálo, tak měla hysterák, pak usnula a spala do půl 8... Donedávna se budila jednou za noc na mléko, nenapadlo mě to řešit, podle mě spí dobře na malé dítě ... A to od narození cca do půl roku spala kolikrát i celou noc, pak se to "pokazilo" 😁

leniczka23
17. pro 2021

@jako_mala_holka okna? Něco mi uniklo? Seš dobrá, že si pamatujes nick, já sem vždycky marná v tomhle.

mourovatakocka
17. pro 2021

@florida2001ja tě chápu, ale co jsem vypozorovala, tak dítě je prostě buď sova, nebo skřivan a názor rodiče má těžce na háku. Takže kdo se přizpůsobí? Pokud se dítě cítí vyspané, holt nezbývá než abys chodila spát tak brzy, abys byla vyspaná taky. Obecně jakékoliv zásahy do dětského spacího cyklu beru jako cestu do pekel, bacha, aby se ti to nevymstilo.

jako_mala_holka
17. pro 2021

@leniczka23 ano, bdělá okna... Ale to nebylo od stejné uživatelky, to si fakt nepamatuju, ale už to tu proběhlo víckrát, to je taky nějaký výraz z instagramu nebo Facebooku 😁 já ani jedno z toho nemám, ale zachytila jsem to tady a říkala mi o tom kamarádka, že to tam někde četla 🙏

leniczka23
17. pro 2021

@jako_mala_holka ahaaaa, sem musela jít googlit abych byla chytřejší 😁😁 no, dejme dětem rovnou tlačítko on/off, možná bych i ocenila odložený start 🤣🤣🤣

malenka3
17. pro 2021

@leniczka23 já nutně potřebuju tlačítko Pause. Na obě 😂🙏

leniczka23
17. pro 2021

@malenka3 🤣 viď, i deset minut by někdy stačilo 😁😁

jako_mala_holka
17. pro 2021

@leniczka23 tak to mi pak dej vědět, až něco najdeš 🙈😅

jjasmina
17. pro 2021

Připadne mi to spíš jako ráj, mě se budila po pulhodině, v roce při světlejší chvilce spala max hodinu v kuse. Bud vděčná , že to máš takhle :D

michaelarousova
17. pro 2021

@leniczka23 a nejhorsi na tom je,ze za to lidi plati 😂hakova prirucka pro dite 3-6 mesicu stoji treba 500kc..takze staci si udelat kurz spankoveho poradce a je clovek v baliku za chvilku

mourovatakocka
17. pro 2021

Holky ale zase bacha, tímhle nepomůžeme 🤔 Maminka se jen snaží vymyslet cokoliv a já se nedivím, že někdo dá pálku za pochybnou šanci na spánek - tonoucí se stébla chytá. A u nás třeba bdělá okna super věc 😉 Jen prostě každé dítě je jiné a každá se snažíme vymyslet, co se dá, abychom vybruslily prvním rokem i dále bezpředpisu na Lexaurin.

meekos
17. pro 2021

@florida2001 možná ráno pustit bily šum, trochu to pomáhá, ze spí déle 🤷‍♀️🙂

swan42
17. pro 2021

@florida2001 no ja se ti smat nebudu, prijdemi to normalni otazka, to tu vidam teda vetsi ptakoviny...
nepises jak spi pres den. Jestli treba spi jen dopo a nespi odpoledne, tak bych chapala, ze je vecer unavena uz v 7...
Tak zkusit upravit rezim pres den? Pak bude treba pozdeji chodit spat a mozna i pozdeji rano vstavat 🤷

florida2001
autor
18. pro 2021

@swan42 diky za normal odpoved. nevim co na te otazce bylo tak divne. asi spatne pouzita slova. presne jak rikas asi to chce upravit denni spani. mala spi dopoledne a odpoledne to je uz spatne a byva pretahla a nemuze zabrat.
jasne ze neocekavam ze malou vytrenuji jak opicku ale kazdy si myslim hleda metody co zaberou a ulehci a zprijemni zivot. co je na tom ze se chci vyspat? chodim spat v 9 ve 12-1.30 se mala budi a je vzhuru. nez ja pak usnu tak je 2-2.30 rano. v 5 vstava a v 6 vypravuji druhe dite. pres den mam tu a tam praci takze lehnout si dopo nepripada v uvahu.
jen me zajimalo jestli jste delali neco co napomohlo mimcu lepe spat.

swan42
18. pro 2021

@florida2001 asi na kazdy dite zabira neco jinyho. Ja maly poustela obycejny vetrak, hezky to sumelo a odfiltrovalo zvuky z bytu 😉