Prosím rychle odpověď.. Mám tři a půl mměsíční miminko.. Není kojený, dostával dva dny protiblinkací nutrilon, před tím obyčejný a i tak měl hustší stolici, nebo spíše pevnou, ale aspoň mohl tlačit a šlo to ven, když jsem mu dala nožičky k bříšku. Jenže, ten druhej nutrilon je ještě hustší.. Ráno sesnažil tlačit a nešlo to ani s trubičkou, teď tlačil znovu v klubíčku i s trubičkou a byl vidět bobek ale nešel ven, prdka byla roztáhlá, tam bobek a ven nešel, maly tlačil a plakal.. Nešlo to.. Teď usnul a já se děsím toho, že začne hodně plakat (umí dost řvát) a já mu nebudu moci pomoct.. Bojím se že budu muset do nemocnice :( nejblíže máme Rokycany a to je 20 minut :( cco když se v autě zalkne, když bude tak křičet? Co mám dělat?
Hlavne se uklidnete, ono to ven pujde. Muzete nahrat brisko, krouzit po smeru hodinovych rucicek. A najdete si na netu tzv. pohoupani briska, ja to nikdy nedelala, ale cetla jsem o tom. Kdyz ma takovehle problemy, zacnete davat probiotika BioGaia, ty jsou fakt skvely, ucinek je znat az tak za tyden. Prdi a kaka mi po nich krasne. Taky bych se poradila s doktorkou, jestli nemate davat i caj nebo vodu, aby mel.ridsi stolici. Snad to bude v pohode!
@eevicka123
my čaj dávali ale myslela jsem, že po něm má zácpu... Mám strach, že to nepůjde. To fakt nešlo ven
Ahoj,můj 7 lety syn na to trpí od malička. Pokud se nám to stalo a došlo to tak daleko,že mu zůstal tvrdý bobek "na ceste",tak jsem mu vzdycky namazala zadecek olejem a mazla i bobek a on se mu pak lépe vyklouzl ven. Když byl větší,Tak krom mazání jsem mu napustila teplou vodu do vany a nechala ho to vytlačit do vany. Věřím,ze u vás bude stačit ten olejicek. Hlavně buď v klidu ty a miminko to taky zvládne.
Psala jsi,ze při tlačeni byl bobek vidět,Tak ho přitom trochu prstem omasti a ritni otvor taky. Určitě mu to pomůže. Když se mi to se synem stalo poprvé,Tak jsem byla tak vydešena,že jsem myslela,ze pojedeme na pohotovost....malej byl pak vyplasenej taky...uz se nám to stalo x krát,ale uz je to bez stresu.
@ufina95 spíš bych to mliko nebo ten odvar z vlocek (ty teda fungujou i na me bajecne )nevím jak se presne dela, jestli jen namočení vlocky v koj. Vodě? A trochu koj. mléka aby to melo tu chuť? No u činech nebude okamžitý. To bych sazela spíše na krem, olejíček, maznout co nejvíc a dovnitř se něco dostane. .
Moc vám děkuji 🙂 doufám, že to pomůže,.. Někdy si myslím, že musí mít malou prdelku, když má kolikrát problémy, má pevná hovínka, někdy je má až jako modelínu a míval to i hodně řídké. Doktorka říkala, že modelína není zácpa, že zácpa jsou suché bobky.. Tak já nevím, jak má normální hovínko vypadat
Doporučuju vyměnit mléko, malá trpěla taky, měla nutrilon! Pak jsem zkusila Bebu, no ještě horší.. zachránil nas HIPP Combiotic 🙂 a vsichni si ho opravdu chválí, už sme na něm pak zůstali a malé se kakalo jak po másle.
Jejda tomu rikam diskuse o h... doufám, že se podařilo. 😎
Snad nebude tak zle, zacpa tedy neprijemna je, a tezko se pomáhá. Tekutiny a pohyb...ulevit by mohla tepla plenka na brisko, rozbalit z plenky. Cvičit s nožičkami, ať má miminko pohyb, na bříško. A zredte mu mlíčko (event. Pak Změnit značku, syn byl po nutrilonu také ucpaný).jeden stary doktor nám také radil odvar z ovesných vlocek. (Vodu )vlocky jsou dobré na peristaltiku střev .