Ahojte holky,
obracím se na Vás s prosbou o radu.. Trápí mě synovo neustálé tlačení (syn má 5 měsíců) a stolice..
Byli jsme na kontrole před 2 týdny a bylo nám doporučeno začít s příkrmy. Syn je jinak od začátku kojený - až do součanosti. Začali jsme ještě ten den, synovi dost chutná.. Přestal mít řídkou stolici.
Každopádně od této neděle syn neustále tlačí, propíná nohy, kroutí se.. dělá to celý den.. několikrát denně se vykaká a prdí normálně.. Stolice mu za poslední dny ztmavla a zhoustla tak, že ji má většinou přilepenou na zadečku..
Nevím z čeho by takové problémy mohl mít, do příkrmů přidávám olivový olej, mateřské mléko a nedávám mu zeleninu, která stolici staví.. Poslední týden měl brambor, cuketu, pastiňák, špenát..
Chtěla bych se zeptat, jestli Vás nenapadá, co by syna mohlo trápit a jak bych mu mohla pomoci? Dnes jsme nasadili probiotika Biogaia..
Je možné, že to souvisí s růstem zoubků? Zdá se mi, že se mu nahoře tlačí zoubky, má tam bílé boule..
Moc Vám děkuji za pomoc,
Plne kojene deti se maji kojit do 6m. Asi na to jeste neni zrale traveni. Ale na tabulky bych se vykaslala, kazda zeme je ma jinak a zrovna ta skvela doporucovana prvni mrkev stavi a je sladka, takze uplne na houby
Je to změna, střeva si zvykají. Jen zpomalit.
Zkusila bych pak dat i svestkovou presnidavku v ramci svacinek apod ... Prckovi to pomahalo na streva
Se zoubkama bývá stolice spíše řidší než obvykle. Je dost možné, že nemá trávení ještě připravené na tuhou stravu. I když nedostává stavící potraviny, ale sní toho hodně, tak mu to dělá problém strávit. Za mě bych klidně ještě počkala s příkrmy, u dcery jsem ji před příkrmem i kojila, takže dlouho opravdu jen ochutnávala (navíc jedla se mnou BLW) a v začátku se nám tohle úplně vyhlo.