chci se zeptat jaky použivate teplomer,mi jsme použivali rychlobežku a ted asi mesic mame digitalni,malej mel ted asi tyden zvyšenou teplotu,meřila jsem ho digitalnim a když jsem ho zkusila zmeřit rychlobežkou tak teplotu nemel,tak jsem z toho trochu zmatena
a když meřite rychlobežkou jak dlouho meřite
Ahojky, tak já mám teploměry tři( 😅 ) a taky když se mi nezdá OK, tak měřím všema a každý mi ukazuje jinou naměřenou hodnotu. Nejčastěji se však řídím klasikou rtuťovým, tam je sice doba měření delší (cca 4-5min), ale zdá se mi nejpravděpodobnější.
Ahojky ,my máme digitální a myslím si že je nejpřesnější.Potvrdila mi to i doktorka ,když jsem se jí ptala. 😉
Ahoj, my máme také tři teploměry. Naší malou nějakou dobu rychloběžkou nešla teplota změřit, normální rtuťový neudržela, pořád se vrtěla. nakonec manžel rozhodl, že koupíme ušní teploměr, je nejpřesnější. Měříme se s ním teď všichni, malá si jej sama přiloží k oušku a za vteřinku je změřeno. Jsme s ním moc spokojeni, je sice drahý, ale určitě bych jej neměnila.
Ahojky, nejpřesnější teploměry jsou ty rtuťový a je jedno jestli je to rychloběžka nebo normální, Je to stejný jako s tonometrama.
Nechci si hrát na chytrou, ale pracuji ve zdravotnictví a téměř všude se používají rtuťový právě proto, že jsou nejpřesnější. Cenově ta rychloběžka stojí úplně stejně jak digitální.
Brndo - rychloběžkou měříš dokud se rtuť neustálí. U digitálního teploměru stačí do zadečku strčit jen špičku, méně než u rtuťového a nezapomeň odečíst půl stupně 😉
ahojky my mame 2 teplomery oba digitalni a jeden z toho je rychlobezka. prijde mi ze nekdy ta rychlobezka fakt spatne meri (luci byla nekolikrat podchlazena🙂) tak potom pro kontrolu merim tim druhym.
Já asi dělám něco špatně, ale digitální teploměr mi vždycky ukáže ňáký nesmysl - jako že mám 35 stupňů - prostě věřím jen rtuťovýmu (mám ten pomalej). Stává se vám to taky?
ja si taky myslim ze stutovy je nejlepsi a nejpresnejsi a proto ho porad mame ,jen sme si rikali,ze digital koupime do zasoby kdyby se rt.rozbil.jinak ten digi pipa a kdyz merim male teplotu v noci tak se mi tim vzbudi.Dr.rikala ze rychlobezka se casto rozbiji pac je nejaka krehka nam teda asi2x 😒
My máme taky rychloběžku rtuťovou, ale nikdy jsem nezkoušela malýmu tu teplotu přeměřovat i digitálním. Asi to budu muset prubnout 😅
Mineo já sem zase úplně poprvé furt měřila přes 38 st. a právě mi mudr řekla, že se tam musí dát menší část než u rtuťového 😉
Ahoj Maminky 😉
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s čelním teploměrem? Má ho cenu pořizovat? Jak je přesný? Děkuju za informace 😉
ja merila normalnim a dobre dokud byla miminko ale ted budu porizovat digi mala je uz velka 😀 a krouti se hrozne mam strach ze skleneny rozbije