Dámy, vím, že je to blbost a zbytečně to řeším, ale...dcera 22 měsíců vždy chtěla spinkat se mnou a celkově byla víc "mamánek". Pak s ní spal v noci parkrát manžel a od té doby musí být u uspávání "tata" jinak je křik. Se mnou sama usínat nechce. Když usne nevadí ji, že spí se mnou a manžel s námi neleží. Měly jste taky tak? A přešlo to? Nějak mě to strašně mrzí, že už asi nejsem "na prvním místě". Samozřejmě jsem ráda, že má milujícího tatínka. Děkuji za vyslechnutí, potrebovala jsem to asi napsat 🍀
Nasa dcera v priblizne takom veku tiez vystriedala maminku za tatinka na uspavanie ☺️ Mne to ale vyhovovalo, ze ide manzel a ja si mozem oddychnut 😉
@nikishkaaaa Takových období se u nás vystřídalo..teď je mu 6 a každý večer si losuje a rozpočítává, koho tam bude mít na uspávání 😂 Já byla za tatínkovské období uspávaček celkem ráda, mohla jsem poklidit, připravit večeři dospělým, umýt se, hodit do pyžama a už být v klidu a odpočívat🙂 čím byl syn starší, tím radši jsem za to byla, protože večer hrozně rád debatuje a já už na to nemám sílu po celém dni :D Holt každou chvilku je na uspávání oblíbený někdo jiný=)
@nikishkaaaa
Proboha bud rada a uzivej si to 😂
Pokus se změnit tohle myšlenkové nastavení "mamánek" - má raději maminku x "tatínkova holčika" - má raději tatínka. Je to blbost, děti takhle nefungují. Milují oba rodiče. S jedním si raději hrají, s jedním raději vaří, s jedním se raději koupou, s jedním raději usínají, s jedním se chějí pomazlit, když jim není dobře. Nemusí to být pokaždé ten samý a neznamená to, že ho mají raději než toho druhého. A nechtějí si vybírat, koho mají raději. Rodiče s tímhle myšlenkovým nastavením se na to ale občas ptají a k tém volbě ho nutí, byť třeba z legrace nebo nevědomky. Ubližuje to dítěti i rodičům.
Tvoje dcera teď z nějakého důvodu raději usíná s tatínkem. Může to znamenat spoustu věcí, ale s nějvětší pravděpodobností to znamená především to, že teď chce usínat s tatínkem a nic víc. Pravděpodobně miliardu dalších věcí chce zase dělat s tebou. Nekaž si to.
@nikishkaaaa má tě také ráda a má ráda i tatínka. Buď ráda, že chce a užívej si večer klid.
Osobně jsem byla ráda, když dcera chtěla v určitém období tatínka. Teď už půl roku chodím uspávat jenom já a ráda bych taky večer už vypla a nemůžu :D :D
Ps. Je fajn vědět, že maminka je nahraditelná. V případě, že bych musela do nemocnice apod, tak to doma zvládnou.
Posunula se ve vývoji a už se dokáže cítit bezpečně i bez tvé přítomnosti, je to zcela přirozený proces. Spíš než to, zda se to změní, řeš, proč tě to zraňuje a proč mám potřebu, abys byla "na prvním místě" a s tím pracuj, protože jak poroste, bude se ta její pozornost stále více tříštit mezi vícero lidí a to se z toho potom zblázníš. Dceři bude na podzim 10 a kdyby mohla, tak už tráví dny jen s kamarádkami a domů by se chodila jen vyspat...
Využij toho, že zrovna teď s tebou usínat nechce a opečuj v tu chvíli sama sebe ;)
@nikishkaaaa neřeš to.. netrap se.. buď rada ze má nějakou oblíbenou aktivitu a tatínkem, dcera to tak jednu chvilku taky měla, Tatinek byl vzacnej, když citila šanci tak chtěla tatinka .. bylo to jen období, teď zas chce maminku a když s ni chce usinat Tatinek musí tam byt i maminka 😂nic neudělám pak večer … a v noci když se vzbud, tatinka (který se rozhodl obětovat a vstal - standardně nedela… posle pryč a chce maminku … )
Co já bych za to dala 🤣🤣🤣všechny tři děti jen máma, máma a máma. A to se jim manžel věnuje, ale nechtějí od něho nic, vše musím já🙈
Máme to tak už dlouho, někdy musíme být v ložnici všichni, aby spala 🤣 už to trvá přes rok