Maminky ahoj,
Prosim o radu, neumim zrejme poradne odrihat miminko... Jakmile si ji polozim na hrudnik, zacne knourat, svijet se a fnukat, jakoby ji to bylo nepříjemné, zkoušela jsem na bříško, to zacne tuplem rvat nebo v takovym tom posedu, kdy ji drzim za krcek a ona jakoby sedi.. Mto se ji taky nelibi...
Odrihani nam trva hrozne dlouho, v noci je to hrozny a do toho jeci, protože se ji to nelíbí.
Bojim se ji pak davat do postylky, aby se nezalkla mlekem...
Kolikrat place, tak ji zvednu a krkne si. Co delam špatně, poradite jake mate vy techniky?
Dekuji
muj syn treba vubec nerihal, nikdy...
@deniss88 neni potreba nechat dite odrihnout, neni to nijak lekarsky podlozene. Nekterym detem tp dela dobre a jde jim to a nekterym to nevadi a odrihnout nepotrebuji (moje dcerka si odrihla vsehovsudy asi petkrat). Polohovala jsem na boky, ale ani na zadech by nemel byt problem, dite umi stocit hlavicku ke strane, aby se neudusilo
Přes rameno. Na radu fyzio nejen hlavu ale i část trupu, aby měl ruce volne na tvých zadech. Často pomahalo si sednout a pak rychle vstát.
Jediná nevýhoda téhle polohy je, že když ublinkne, tak to můžeš mít i na zadku 😀
Presne tak polud to trva netrapila bych ji..odrihavani neni potreba..ani jeden muj syn nekrkal..
Syn odříhávat musel, ublinkával a jednou v noci se nám začal i dusit, takže od té doby když mi někdo řekl že to není třeba, tak jsem si myslela svoje. Dcerka teď bude mít 4m a první 2m pokud si neodříhla, nespala, různě se kroutila, hekala, mručela, takže opět - musela jsem ji dát ve dne i v noci. Ale jí na to nejvíc vyhovovalo klubíčko, na rameni to trvalo hrozně dlouho...
@deniss88 Podle mě záleží, jestli to to mimčo vůbec potřebuje. Není pravidlem, že všechna dítka musí odříhnout, spíš bych řekla, že se to týká těch, co hltají, či se napolykají spousty vzduchu během kojení.
Jinak souhlasím s tygříkem, akorát u nás z něj dcera vždy blinkala.
U nás nakonec stačilo chovat s hlavou výš a mít tak i polohovanou postýlku.
muj syn si snad nikdy neodřihnul, davala jsem ho spat na boky a kazde kojeni stridala strany a diky tomu ma i krasnou hlavicku.. takze pokud je to male nepříjemné, zkuste neodrihavat, je mozne ze chce jit jen spinkat. ja taky vsude na netu hledala techniky a nic nezabralo, proste pil dobre a nebyl plny vzduchu 😉
V prsech není vzduch. Když se ti přisaje dobře, tak se do ní nedostane vzduch a nemá co odrihnout. Z flašky by ti měl pokaždé říhnout. Tam je vzduch
Mam nedonosena dvojcata a na neonatologii davaji odrihnout jakoby v polosede. Mimco si posadi na stehno, jeho nohy mezi tvoje nohy a ruku dat za krk, aby nepadala hlava. Neni to plnych 90st., ale jakoby polosed. To si moji kluci vzdycky zarucene odrihli. Obcas jsem jim i trosku dlani zatlacila na brisko (netlacit moc, at nejde ven i mliko) a hned byl vzduch venku.
Ahoj, chtěla bych obnovit diskuzi a poprosit vás o tipy, jak se vám podařilo, aby si dítě říhlo. Máte nějakou osvědčenou polohu a nebo máte nějakou svoji, ve které se to daří? Vím, že říhání není podmínkou, když plně kojím, ale malého pak evidentně bolí bříško a má škytavku, takže se to potřebujeme naučit. Po kojení ale hned usne, jsou mu necelé dva týdny. Přes rameno nám to vůbec nejde. Zkoušeli jsme i tygříka, ale to se z X pokusů podařilo jen 2x. Děkuju za rady.
@siera1 Mně v porodnici radili na tygříka, měla jsem ji tam dlouho a nic... manžel se naučil říhat přes rameno a to byly vždy salvy 😀 Uměl dceru lépe odříhnout než já (byla krmena 14m odsátým MM ve flašce, 4m výhradně). Ale i přes to rameno to někdy trvá i několik minut, není to za pár sekund.
@deniss88 Zkus polohu na tygrika, pri te si syn vzdy v pohode odrihnul 🙂