Zdravím, zajímá mě názor ostatních maminek. Malý 8m se ráno kolem 4-5 budí trvá mu 1,5-2 neż zase zabere. Vzhledem k tomu, že se bojím aby se mi neskutálel z postele, když nedej bože na moment zavřu oči. Tak si takhle po ránu v obýváku na zemi dělám spací pelech pro mě a syna. Kde pak tedy znova spolu usínáme. Dnes jsem si ale dovolila si zapnout TV. Tchýně přiběhla, začala na mě vyšilovat, že takhle už mi spát nebude, že mu tím kazím oči, když se semnou na tu telku musí koukat. Podotýkám, że neuběhlo ani 30 min a kluk mi spí.
Mne Kdyz tchyne rekne nejakou blbost nebo neco s cim nesouhlasim, tak ji reknu, ze Ja jsem matka a delam si to podle sebe.
Moje tchyne mi nedavno vyndala,ze z meho syna delam deb...,protoze resim,jak ve 3letech jeste nemluvi a uprimne to co ted dela jr tak na urovni dvouleteho.No a pak tu byla na navsteve a ze mame strasny zidle,pak jsem si vyslechla,jak vnucka od jeji dcery uz v 8mi mesicich umi uplne vsechno a hlavne narozdil od mych deti nikdy ale nikdy neplace.O den pozdeji pri hovoru mi sdelila,ze jsem doma mela peknej bordel,tak jsem ji uz rekla,ze sem.jezdit nemusi,kdyz tu mame takovej bordel a ta svine mi jeste napsala tak jo.Uz mi ani nelajkuje fotky na facebooku od te doby.Ja uz mam takovych lidi dost,aby si do me furt nekdo kopal.Nechovas se slusne,tak jdi o dum dal.
To bydlite v jedny mistnosti s tchyni? 🤷♀️
Neresila bych asi tv ale spis stehovani 😀
Neřešila bych, prostě bych čekala až jí to přejde. Se mnou tchýně jako každý rok před vánoci nemluví, protože chceme být na štědrý večer jen s přítelem a se synem sami doma a k nim jet až 25. 😁
To, co říká tchyně, je samosebou hovadina.
Ale mimo tvůj dotaz, dobře mířená nevyžádaná rada - pokud se ti dítě budí takhle brzo a ráda bys mu srovnala režim tak, aby se naučil, že prostě 4 ráno je noc a má se spát, tak si to pouštěním televize značně komplikuješ. Mně když dítě dělalo takový vylomeniny, že má třeba ve 3 ráno dost spánku a chce si hrát, tak neexistovalo, abych svítila nebo dělala jakoukoliv aktivitu, která by evokovala pocit, že je den. I za cenu toho, že jsme byly dvě hodiny v šeru a v tichosti ve snaze usnout.
@lucifux prosimte, co dělala tchyně u vás v pokoji v 5 ráno? 😯 Já bych ji to odkejvala a myslela si svoje.. Respektive by mě strašně naštvala, co se mi motá do výchovy. Ale já mám ráda klid, kor když je společné bydlení. Takže bych si dělala, co chci. Ale pokud by mi tchyně zas takhle vlezla do pokoje/bytu v noci, tak bych se zamykala
@lucifux
oci si za pul hodiny nezkazi ale neco na te televizi je-televize,notasy,mobily atd produkuji modre svetlo,ktere v mozku vyvolava pocit,ze je den a neni treba spat.proto se doporucuje hodinu pred spanim vsechny obrazovky vypnout,aby si mozek stihl zvyknout a pripravit se na to,ze je cas na spanek.
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2968640-doba...
“Děti mladší 18 měsíců by se měly vyhýbat obrazovkám úplně...”
Na tchýni se vy@ a hledej jiné bydlení, lepší to nebude. Nicméně TV a jakékoliv obrazovky jsou podle jedné knížky, co jsem nedávno přečetla, do dvou let k ničemu. Jen mu dáš bezva nezdravý návyk. Zkus nějak vymyslet úpravu režimu, prostě když je tma, je noc a spinkame nebo aspoň ležíme v posteli.
@barkasykorka taky dobrý...
@xdddd Ach jo....
@lucifux mame 2,5leteho raraska, který se behem dne kouka na svoje oblibene pohadky... A jeho pulrocni braska samozrejme uvidi neco, co sviti, blika, hybe se to a vydava zvuk, tak ma na obrazovce oci prilelepene taky 😀
Opravdu neresim, ze by si zkazil oci, kdyz na to nezira z pul metru, ale pres pul obyvaku a hlavne je nemozne mu v tom zabranit a skrabosku na oci, kdyz jede TV, mu davat taky nebudu... Tchyni bych poslala do patricnych mist!
Holky, dnesne moderne tv funguju fakt inak nez predtym, oci sa neskazia. Druha vec je posobenie modreho svetla na spanok atd..
30 minut mu zrak nezkazí 🙂