Ahoj, malý (6m) má problémy po zavedení příkrmů s kakáním. Docela ho to zacpává a hovínko je jednou za 4-5 dní. Doktor mi poradil klasiku - odvar ze sušených švestek nebo ovesných vloček a pak syrovou mrkev nastrouhanou na kašičku nebo šťávu z ní.. Té mrkve se bojím, když dušená staví.. nemáte s tím nějaká zkušenost? Případně nějaké jiné tipy na podporu vyprazdňování kromě rourky apod.?
A hodne me i pije a to taky pomohlo
Pozor na banan, taky muze ucpat, ale na druhou stranu by mel i upravit traveni, ale s ten jsem davala s mirou, dokud nekakal poradne a kdyz meprislo, ze to nejde tak banan jsem vysadila a dala vice jablicka
U nas stavila zrovna dyne. Davala bych cuketu, tou jsme s prikrmy uplne zacinali. A ze sveho jidelnicku vyradit problematicke potraviny, pokud kojis. V 6m jsem teda ovoce nedavala, prijde mi to brzy. Ale kdyz uz mel ovoce zavedeno, pomahala svestkova stava, prodavaly ji mezi detskou stravou, vyrobce uz nevim, takova mensi sklenena lahvicka to byla.
probiotika probiotika probiotika.
Meli jsme problem zacpou snad tri mesice. Se zavedením prikrmu jeste horsi. Hodně pomohly ovocne presnidavky jak se pise vys a kdyz zacala mala vic pít i mimo mlicko.
@normalnimatka nač? Pokud je dítě zdravé a nemůže se jen vykadit kvůli potravine,která staví,tak proč probiotika? Antibiotika taky nebereme preventivně,aby na nás nemohly bakterie ...
U nás tedy v případě nouze stačily švestky.
@amazonkajanik protože tělo nemá mít co zácpu, v podstatě, ať jí, co jí. pokud má, je problém v trávení. proto asi. když má někdo zácpy, velice pravděpodobně po nich tělo lační.
@normalnimatka ale když dítě není připraveno na trávení mrkve,tak do něj nebudu hned cpát probiotika.
@amazonkajanik ježišimarja.... milá zlatá, probiotika, pokud je matka v pohodě a má stravu v pohodě, tak je dostává dítě skrz mlíko už od narození. jako přirovnávat užívání atb s užíváním probiotik, to je docela síla. antibiotika tělu škoděj a zabíjej bakterie. probiotika jsou prospěšný bakterie, který jsou v těle a potřebujeme je. když jich je málo, dělá to neplechu, tak je třeba je doplnit.
@normalnimatka jo,ale prospěšné bakterie se dají doplnit i jinak. Ale u dítěte,jehož trávení teprve startuje,bych řekla,že je to na škodu a naopak to může způsobit průjem
@amazonkajanik jak? dám miminu zelí?:D samozřejmě ideální je to v mlíce, ale to tam ta matka taky musí něco mít sama.
@normalnimatka probiotika jsou v kefiru,který matka může pít. Prebiotika jsou pro změnu v jablkach. Jinal,když je dítě na UM,má probiotika a prebiotika v něm
@amazonkajanik však já jsem taky napsala probiotika. neuváděla jsem, že má dávat kapky mimču ;)
@normalnimatka napsala jsi pouze probiotika,tudíž to vyznělo,jako že je má dát dítěti,proto jsem reagovala,jak jsem reagovala
no tak ve dvou přříspěvkách jsem zmiňovala kojení.....no to nic.
@normalnimatka "bylo by to ideální v mlíce" to není jasně řečené kojení,ale alternativa . Tzn,kdyby tazatelka nebyla již kojící,tak koupí farmaceutická probiotika a přidá je do UM. Takže dvojitá dávka. A máme tu opačný problém,průjem. Zde na koniku jsem zjistila, že je třeba jasně definovat, jinak se na tebe sesypou jak vosy,nebo se diskuze odkloni jiným směrem ...
@zrzeckas první byla mrkev, ale to jen na to první ochutnání,už se jí spíš vyhýbáme..už ji dávám jen občas, ale jedeme hodně cuketu a brambor a k tomu něco nového. Nám pomohly švestky,ale zase mi přijde hrozný cpát do něj pořád švestky nebo odvar z vloček.. masáže taky děláme 🙂
@normalnimatka máme Biogaiu..a už pár měsíců
S příkrmy jsme začali na doporučení doktora kvůli váze a probiotika nám doporučil k užívání též on..jinak stále kojíme, a to i po příkrmu
@alka04 hele,jednoduše,vynechat mrkev. Malého taky stavěla a banan. Tak jsem to na čas vyřadila. Jediné,co dávám,je laktulosa. Zkoušela jsem i dětskou vlákninu,ale v ní byly probiotika a malý měl průjem,místy zelený s hlenem. Takže jedeme domácí stravu. Teď už může i ten banán,který rozvarim buď s jablkem,hruškou,nebo žlutým melounem.
@alka04 klidne bych zkusila i to jablicko a vbc vse, co muzou deti od 6 mesicu.....jablka, hrušky (myslim, ze taky hrusku občas, nejsem si jista jestli taky nestavi trochu), meruňky, broskve, borůvky..... Jestli bys odstrikala mleko (aby nemel um) tak aj kasi bych dala (ryzovou, obilnou)....nevim, zda me maminy neodsoudi, ale ja mela starou skolu trochu a nase dr me nikdy nehubovala za to, co detem davam
Co jsi malemu davala? Ted se zacina dyni, prave kvuli tomu, ze mrkva stavi.... A nevim, jak to delas... Ja treba davala i ovocne presnidavky a ty hodne pomahaly. Malemu jsem i musela pomahat s kakanim a jak jsme zacali ovoce, tak se to zacalo zlepsovat. Jinak mu pomahal i kminovy caj nebo fenyklovy. Pak jsem mu pri prebalovani promasirovala brisko trochu... Hlavne po koupani, kdyz ho mel zahrate