Synovi zaskočilo jídlo. Je to v pohodě?

lociloci
12. pro 2024

Ahoj maminky,
synovi je skoro 7 měsíců a při krmení se mu najednou něco znelíbilo, jenže už měl v puse jídlo (příkrm - klasicky mixovaná zelenina na kaši) a jak se začal vztekat, tak se tím začal dusit - ne dusit v pravém slova smyslu, začal to plivat, já ho vzala na ruku a poplácávala po zádech, hned to bylo venku. Pak začal řvát, dala jsem mu trochu vody, aby to zapil a byl relativně v pohodě, ale tak trochu pobrekával - už byl asi unavený. Nakojila jsem ho a uspala, spí v pohodě, dýchá (při dýchání nesípe, nic).

Je to v pohodě? Asi ano, že? Já se děsím, co když trochu toho jídla zůstalo v dýchacích cestách nebo se zaseklo v průdušnici - poznala bych to vůbec nějak?

Takhle se "dusil" poprvé, někdy se stalo, že ho to natáhlo, tak to začal plivat a já ho poplácala, ale tentokrát toho vykašlával hodně... tak jsem z toho trochu nesvá..

Děkuji za odpovědi.

slunea
12. pro 2024

Je to v pohodě. Pokud by tam ještě něco měl, tak by ještě kuckal.

lociloci
autor
12. pro 2024

@slunea Děkuji ♥

palja
12. pro 2024

@lociloci je to v pohodě. Teoreticky mohl i něco vdechnout. Ale to pak vysmrká.
Kdyby tam ještě něco měl, tak by ho to dráždilo a měl by dechové potíže.

patypresdevaty
12. pro 2024

Děti mají mnohem větší dráždivý reflex, takže kolikrát "kuckají" nebo se "dáví" i když mají jídlo třeba jen dál na jazyku.

ada22
12. pro 2024

To bude dobré. Jen kdyby měl v nasledujícím období nějaký kašel tak bych na tohle větší zakuckání upozornila doktorku.