Ahojte maminky,
jsem zmatená. Syn mi v roce a půl začíná chodit, jezdíme ve sporťáku s fusakem. Dát ho tam je hotový očistec, nechce, řve, já pak řvu taky (pláču 🙂). Nedokážu si představit, že s ním tak odjezdím celou zimu. Takže chci pořídit golfky, aby si mohl vylézat jak sám chce. Ovšem - mám mu tam dát fusak? Nebo jenom deku? Je to takové zvláštní, ty golfky mi přijdou, že je to jen tenká látka a nechci, aby se nachladil.
Děkuju za odpovědi a kdybyste měly k doporučení nějaké dobře jezdící golfky s velkým košíkem, budu ráda 😉
Taky bych řekla, že golfky jsou jen takové přibližovadlo... na zimu určitě s fusakem, přece jen, když se nehýbe, prochladne snadno. A malá mi do golfek s fusakem sama nevleze a hlavně nevyleze... Snažila bych se zimu přežít se sporťákem. 😖
Tak zalezi, jaky golfac mas. Ja mam treba Nunu Pepp a tam pasuje fusak krasne. Mala mi chodi od roka, ted ma 19 mesicu a uz ted pokud jede v kocarku, tak jedine ve fusaku, natoz v zime. Jen tak bych ji nenechala, to by prochladla. Blbe je, ze ji na prochazkach i dost casto vysazuju, aby si pochodila a pak v tech spinavych botech jsem ji davala zpatky. Tak jsem si poridila nepromokave navlecky na boticky, ve kterych ji muzu do fusaku v pohode dat.
Máme Valco Snap4, výborný kocar, síce nie golfky, ale ľahký skladný sportak. Máme ta fusak, manipulácia je jednoduchá. Ale už sa nevozíme na dlhé trasy, len výnimočne - ucim ju bez kocara, o 3 mesiace bude braček a súrodenecký kocar nemáme (ona má 14m).
No ale zabudla som napísať, že sa určite do neho neposadí sama. To podľa mňa zvládajú až staršie deti (a väčšie, moja má okolo 80cm)
@bajana Moje dcera má skoro dva roky, výšku bych odhadla tak 90+ a taky se do golfáče ještě sama neposadí. To, že se tam dítě posadí samo, je podle mě jen marketingový trik 😀 Jo, hlavně dvouletý drak před tebou utíká, ne že by si sám a dobrovolně chtěl sednout do kočáru. Tak to vůbec...
@mandella Taky bych se snažila přežít zimu ve sporťáku. Když tam holt nebude chtít sedět, tak si před odchodem budete muset udělat půlhodinový náskok, nechat ho vyběhat kolem domu a pak třeba bude únavou svolný k tomu, aby se posadil na kočár... 😀 No, je mi jasné, že to asi není jednoduché, když se dítě vzpouzí a nechce spolupracovat. Jinak my máme tento golfáč a je fajn, my ho používáme denně i do města, ne jen do nákupního centra: https://www.modrykonik.sk/market/kociky/q4pv/si...
Dekuju holky za rady. Pokusim se teda s golfkama pockat a uvidime, co na to mladej a moje nervy 😀
@mandella ja objednavala tady, pani sije rychle, do dvou dnu mi prisly. 😉 http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=59847282&tab=8
Taky bych zkoušela prožít to ještě ve sporťáku jestli to půjde, nebo fakt pořídit nějaké prostornější golfky, do kterých vleze i fusak, Cam Micro Air jsou dost prostorné nebo taky jak tu už někdo psal Nuna Pepp 🙂
Já jsem zkusila dát dceru do golfek i se zimním fusakem loni, kdy byla dcera začínající chodec, a moc se mi to neosvědčilo. Golfáč je nižší a celkově subtilnější, takže se do něho teple oblečené dítě v zimním fusaku sotva vejde a navíc taháte fusak po zemi. Na letošní zimu jsem do golfáče koupila podzimní fusak, který není tak objemný a je to mnohem lepší. Dcera už ale chodí deset měsíců (bude mít dva roky), a golfáč používáme jen jako přibližovadlo a odpočívadlo. Jinak převážně běhá po svých. To o začínajícím chodci říct nemůžete. Bez fusaku bych zimu v golfáči nedoporučila, zvlášť u začínajícího chodce, který se bude převážně vozit. Je to jen taková látkou potažená kostra a ze všech stran do něj fučí. Byli jsme za větrného počasí (ve městě) na celodenním výletě a byla jsem za ten podzimní fusak ráda, a to bylo teprve 28. října.