Syn 10m,leze,stavi se k nábytku (nesedí).kdyz ho polozim na zada, lezi a neotoci se na bříško...max kope patama do podlozky nebo zvedá hlavu jakoby si chtel sednout pres bricho (to dela nekdy i v kocarku).
Je mozne,ze nejak "zapomnel" to otaceni?
Nekdy se asi otoci,protože kdyz se v noci vzbudil v postýlce, stal tam (usíná na boku).Na posteli se otacet chce,ale neotoci se uplne a spis si prilehne rameno.dekuju za nazory.
De
@pe_tu_ss_ka
s trvzenim nejdriv sed a potom stoj nesouhlasim, to neni pravda. Nektere deti si sednou ze stoje. Sed je vrcholem motorickeho vyvoje. takze to, ze nesedi je uplne normalni.
A kdy sis zakladatelko vsimla, ze se neotaci?
@ruzenka95 myslela jsem tím šikmý sed, který vychází z lezení.. Poté může přijít buď stoj kolem nábytku a nebo klasický sed bez oporyv jakémkoli pořadí..
@pe_tu_ss_ka umel bez problémů
@jaded tak ono když si děti osvojují novou dovednost, tak tu kterou uměly na čas upozadí a pak by se to zase mělo srovnat 🙂
Dcera se uměla otočit na bříško asi od 4,5 měs . Ale všimla jsem si ze občas jakoby zapomněla . Asi v 10
Měs ji začaly růst zuby a měla rýmu a jak jsem ji vysavala nudle a ležela na břiše vsimla jsem si jak vůbec nevi jak zpátky na břicho . Pořad se o to snažila a nic . Nechala jsem to být a pak začne v poho začala .
Ležela na zádech tam mělo být 🙂 když jsě ji vysavala 🙂
My jsme to meli trosku slozitejsi. Kazde mrne je jine a kazdy ma svuj styl vyvoje. Byli jsme hodne predcasne narozeny. A pak pres rok cvicili vojtovku. Syn se zacal pretacet az na 8m a to pouze na pravou stranu o mesic ci dva pak na obe.. kratce na to se zacal plazit .. lezeni jsme tak trosku preskocili nebo kdyz uz zacal poradne lezt tak se zacal stavet a chodit zacal v 17m. Dnes kdyz se na to moje skrite koukam. Si rikam jak tohle nedoklubko ktere melo neco malo pres 1500g a 40cm mohlo takhle vyrust a ze jsme se trapili jak na nas kazdej koukal krz prsty ze tohle jeste neumi a tamto nedela... a ja nevim co vsechno.. Doktori dokazi dost prehanet.. pokavad si nejste jista. Zkuste nezavislou konzultaci s fyzio. Ale urcite je vse v poradku.
Jak je tu už napsané - dítě může "zapomenout" dovednost, ale je to na čas, pokud se zrovna naučil něco nového, hlavně v ne-fyzické oblasti. Střídá se to, otáčení se samo vrátí.
Obě holky stály před sedem.
@jaded záleží jestli to uměl a dělal a je teď přestal.. A nebo jestli to nedělá vůbec.. Pak by stálo za to, aby ho viděl/a fyzioterapeut/ka.. Jsou to důležité milníky, stejně jako sezení a teprve pak má přijít stoj..