Maminky, dnes mi syn spadl z gauče, dělal blbosti, normálně vylézt i slézt umí, jen dnes blbnul a spadl. Má 14 měsíců a gauč cca 45 cm, spadl na koberec, pádů už bylo několik, z toho si takovou hlavu nedělám, ale nějak si dal o roh gauče a má nateklou tvář i oko. Pod očkem má bouli, ale normálně reaguje, nezvracel, jí, žádný prujem, bezvědomí nic. Je stále takový jako vždy. Doktorka mi řekla, že ať ho pozoruji a pro jistotu jedu na dětskou chirurgii, ale stalo se to doma když ho hlídala mamka, já byla na očkování a sotva se hnu.. 😔 Mažeme, obklad nechce. K večeru mu to lehce zmodralo, mám ráno hned jet nebo neplašit a bude to dobrý? Zažila jste některá? On padá celkem často a v nemocnici nás už znají, vždy jsem jela a vždy to bylo naštěstí dobrý, tak nevím zda i teď nebo to bude v pořádku a být klidná.
Děkuji moc za Vaše rady, Klárka. (Schovávám se za anonym, protože se stydim, ze neuhlidam ani dítě..) 😓
Dej na svůj pocit. Mě když spadl syn z postele na tvrdou podlahu, tak měl hned bouli. Jela jsem s ním, ale už v čekárně jsem viděla, že v pohodě. Na druhou stranu bych byla strašně nervózní, když bych nejela a nezkontrolovali ho...
@franerka Dnes ráno tak, tak to má i celý den (2. Fotka) když leží a kouká na mě jakoby ze spodu, tak to má nateklé..
@areh No právě, na svůj pocit, jsem v klidu třeba teď, za hodinu zase ne a furt se to střídá, nemocnici mám z ruky, takže zase kus cesty, hromada lidi a cítím, ze by to tam bylo úplně v pohodě, ale doma zase nevím.. proto jsem si říkala, zda někdo ty zkušenosti má a řekne 😔😔
Uvidíš jak to bude vypadat ráno. Chtělo by to studený obklad. Ale já myslím že to nic nebude. Jestli kouše normálně, tak nemá ani nic narazene. To by asi fnukal a nechtěl by jist. Bude to dobrý 👍
Pokud není malátný, spací, nezvrací, tak bude mít prostě móňo no. V noci bych ho raději ještě kontrolovala, ale věřím že to bude ok.
@novamamina nenechá mi ho tam dát😓 tak mu to mazu heparoidem..kouše úplně bez problému.. a je úplně stejný jako vždycky..
@te_reza Vůbec nic prave nemá, žádný takový příznak.. tak se modlím, aby to bylo fakt jen mono “jen”😂
Taky radim dát na svůj pocit, ale takhle... když pojedeš, nic se nestane... Mně se nedávno stalo, že se mi při vystupování z busu zasekl sporťák a letěl kocar s malou a hned za ním i já... No byla úplně v pohodě (byla dobře připoutaná,díky bohu), ale stejně jsme okamžitě jeli do nemocnice na kontrolu a zkusil by mi někdo něco říct 🙂 manžel pak konstatoval, že k doktorovi jsem měla jít spíš já, byla jsem dost dobitá 😅
Takže pokud se ti cokoliv nezdá, nebo chceš mít jen jistotu, klidně jeď
@jako_mala_holka Děkuji moc
@anonym mě holka ze stoje spadla z jídelní židličky, dopadla hlavou pár centimetrů od litinového radiátoru, taky jsem se proklínala. Se prostě stane. V nemocnici mi řekli, že obecně platí, pokud spadnou ze své výšky, je to ok. A hlídat tu spavost, zvracení, zorničky...
@te_reza Děkuji moc, opravdu si toho vážím
@juuulinka Božínku, to mi je strašně líto, to vypadá opravdu šíleně😔😔😔 už jste v pořádku?
Ano budu ho hlídat, moc děkuji.
Ano,ale už k tomuto zranění přistupuji s respektem.taky sem nad tím mávala rukou a pak to bylo opravdu šílený.dite polomrtve a pak zavření na pokoji na 3 týdny a každý den ji to čistili,hned antibiotika do žíly,nepomáhalo to,takže pak jiné a pak zase jine.v jednu chvíli ji kapaly troje do žíly,ale nepomáhalo to.pak dostala nějakou ,,zlatou kapačku,,(dostávají ji onko pacienti)a stejně pak skončila na jipce a na operačním sále
@juuulinka To si nedokážu představit, jste velké bojovnice a hlavně, ze už to je za vámi ❤️😔
@juuulinka tohle jsem asi neměla vidět... Teď budu kazdou ránu sledovat. Ještě že je malá v pohodě!
@novamamina Hele, to může vzniknout úplně z čehokoli. Můj tip je, že tady za to trošku může i ta blízkost oka. Prostě blbá smůla a bez dezinfekce a něco se tam dostane a je. Ale není to tak časté.
@juuulinka Chuděrka maličká. Aspoň vidím, proč se ty rány vlastně doporučuje dezinfikovat, i když vypadají v pohodě (si vybavuji všechny ty kurzy první pomoci).
@juuulinka Ježíš chudinka, tak hlavně, že to dobře dopadlo ❤❤❤ držte se
@jako_mala_holka děkuji,už je fit.ale dostávala se z toho dlouho.
Jela jsem pro svůj klid a je naprosto v pořádku, takže dobrý.. všem děkuji 🍀
@juuulinka a ty jsi to tenkrát nevzala desinfekci?
To je dobře že je prcek ok 🎉
@novamamina ne,bylo to u oka a ani krev netekla.
Bylo by lepší sem hodit i fotku. A hlavně neplašit.