Byla jsem před pár týdny poprvé od narození syna (14 m) na celý víkend pryč, hlídal táta. Když jsem přijela, strašně jsem se na oba těšila a o to víc jsem byla zklamaná z reakce syna - vůbec ke mně nechtěl jít, dokonce až natahoval, že chce k tátovi. Přešlo ho to asi po hodině a pak už byl ok. Minulý víkend jej poprvé hlídala babička, tak jsem si s přítelem vyšli ven a druhý den ráno opět to samé - když jsem za ním přišla, tak trochu divně na mě koukal a zase šel rovnou za babičkou. Stalo se vám to taky? Je to normální reakce dítěte v tomto věku? Musím říct, že jsem z toho byla smutná. Slyšela jsem, že děti do věku 2 let nejsou připraveny na jakékolikv odloučení od matky, ale čas od času přece potřebujeme čas i samy pro sebe 🙂
Synovi budou dva tento měsíc a já před měsícem porodila, když jsem byla v porodnici tak jsem na to taky pořád myslela,jestli bude v pořádku a jak zareaguje. Nakonec to nebylo tak hrozný, když jsem pro něj jela k babičce tak se jí nejdřív držel a zmateně koukal,ale pak mě obejmul a dobrý. Jinak si myslím, že děti nezvládají ten nával emocí, když jsem hlídala synovce tak celou dobu mluvil jen o mámě a když pak přijela, tak ji okatě ignoroval. Buď v klidu,vim že to zamrzí,ale čím bude starší tím to bude lepší 😉
@verusky Moje máma mi říkala, že když mi byl rok a půl, odjeli s tátou někam na 14 dní a mně hlídala prababička. Za mámou jsem pak prý nechtěla celé tři dny. Asi se to teda děje často, ale zajímalo by mě, co se těm dětem honí v hlavě - už jsem měla i výčitky, že mi tím oplácí, že jsem ho "opustila", ale vím, že to je blbost 🙂 Člověku to přijde líto, po celém tom čase, co se jim věnuje pak taková rána 🙂
@maxannie áno, je to normálne...po akútnej sekcii v dcerinych 15,5m sa rozplakala , keď ma uvidela a utekala za tatom...potom som ešte 3t bola s mladším v nemocnici, zvládla to bezo mňa dobre...vzťah teraz máme normálny,
@maxannie v roce a pul byl i muj bracha v nemocnici (tyden) a taky se pak drzel sestricky a za mamkou nechtel... propriste se na to proste priprav... ja vim, ze to nepotesi... ja se vzdy tesim na navrat starsich dcer (9 a 10let) od taty a dalsi den je uplne kriticky... uz s tim pocitam a necekam zazraky... uzij si volna bez synka a pak k nemu sama pribehni, sama ho obejmi, sama si ho pritul, ja myslim, ze ho predbehnes a bude dobre 🙂
Určitě 😉 taky asi záleží na povaze dítěte,ale rozhodně nemyslí na pomstu nebo tak, je to jenom zmatek, celý dny pořád spolu a najednou tam nejsi...
Můj syn 19m. mě ještě nikdy nepřišel přivítat,hlídání máme 1x do měsíce na noc.Taky mi to je líto když si ani nevšimne že tam jsem a jde raději za babi.Snad se to zlepší.Jsem ale zas ráda že nedělá scény že odcházím nebo i v průběhu kdy tam nejsem.Když jsme doma sami,je to mazánek maminky 🙂
Ja byla poprve na víkend ted kdyz bylo dceři 15 mes . A mam pocit zr i kdyby me vystřelili na mesic tak ji je to jedno 😀 Kdyz jsem přijela tak se n me sice smála šle nejake to ze by se ke me vrhla to ted ne 🙂 proste normalka ne ? Ale kamarádky dcera kdyz byla poprve u babičky (15.mes) tak pak k mame nechtěla doslova ji dala sezrat ze ji tam kamarádka nechala . Ale trvalo to jen par hodin 🙂 a nemějte výčitky . Potřebujeme občas byt s manželem nebo s nějakou tou kamaradkou 🙂
Je to normalni... muj syn miluje me i tatu a kdyz tatu dlouho nevidi (napr kdyz musi na sluzebni cestu) tak k nemu taky pak par dni moc nechtel, pritom celou dobu rikal 'tata tata tata' kdyz byl pryc.. je to pro ne proste naval emoci.
@maxannie ja to zazila ve veku 17 mesicu, kdy ji mel par dni tata a ja s novorozencem odjela k rodicum. pri navratu me nijak nevitala. uspavat ji sel tata, tak chvili premyslela, ze by chtela me, byla proste takova polovicata. druhy den uz byla maminka na prvnim miste 🙂 asi je to prirozene...