Syn je pořád hodně zpocený. Má to někdo také tak?

bayt
29. črc 2019

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli máte někdo taky takový "problém"? Syn se hodně potí, zejména, když spí. Spí zcela nahý, ničím nepřikrytý. Ložnici má na východ a ano, teplo tu máme, ale ne nijak extrémně. Návštěvy si pochvalují, že tu máme příjemně. Ale on je i přesto naprosto zpocený a spí v kaluži potu (to myslím doslova). Nesetkali jste se s tím někdo?

urtica
29. črc 2019

Jj, u nás to samé. Přičítám to genům, protože manžel je taky "potivec", u dcery jsem to nepozorovala. Co s tím - nevím - malej se potí i nahý ve slabé zavinovačce..

barulina
29. črc 2019

Tak v prve rade bych mu dala pyzamo, neb je logicke ze ten pot bude vic videtelny. Za dalsi kazdy se ted hodne poti. A pokud to je i jindy, zkusila bych zda je pot extreme slany a ppak s tim slankndr

tercasv
29. črc 2019

Malá se teda nepotí, ale manžel jo😒 v létě má úplně mokrý polštář 🤔

cuuza
29. črc 2019

Syn se potí na hlave, v létě vždy po spaní po obědě mokré vlasy. Tak časteji sprchuju, no...

jade85
29. črc 2019

Syn se taky dost potí, už loni v létě jako malý miminko měl vždycky úplně mokrou hlavičku v noci. Tehdy jsem to řešila s doktorkou a ta říkala, že je to dobře, že se umí takhle sám ochladit. Takže teď už neřeším. Na spaní má overálek s krátkým rukávem i nohavicema a spí odkrytej, přijde mi, že aspoň bříško a záda by neměli mít úplně nahatý. Jo a v noci hodně cestuje po posteli (má 140 cm širokou, kde spím část noci s ním), takže loužičku si vypotit nestihne 🙂

aselluska
29. črc 2019

V rodině stejný "problém". Hold prostě dědičný.

xxx3d
29. črc 2019

Ahoj, můj malej to samý 🙂 a manžel taky tak 🙂

jaja01k
29. črc 2019

Náš mladší se taky hrozně potí, když spí. A to nejen v létě. Když byl miminko, kolikrát jsem mu v noci převlékala pyžamko, aby nebyl v mokrém. Teď jsou mu 4 a jak usne, hned má úplně mokrý polštář.

evaamy
29. črc 2019

taky..

krtcice
29. črc 2019

U nás taky. Dcery nikdy takhle zpocené nebyly, jako syn. Je mu 15 měsíců a každou noc na polštáři kaluž. Doslova. Myju ho teď 2x denně, a stejně za hodinu mu zas smrdí hlava a je mokrej ve vlasech. Kolikrát i u kojení má kapičky potu na nose. V autosedačce to samé. Spí, kapičky na nosánku, občas i na čele, vlasy jako bych ho polila kýblem vody. Mi přijde že kluci se asi víc potí...

lolam10
29. črc 2019

Asi je to normalni,u nas taky.jinak pry je dobre prikryti pro pocit bezpeci,ja ted treba prikryvam jen plenou aspon...

bayt
autor
30. črc 2019

Diky holky za uklidneni 🙂

bayt
autor
30. črc 2019

@barulina No jestli mu je tak moc vedro, tak mi nedava smysl ho jeste zakryvat. Ja spim taky naha...

cuuza
30. črc 2019

@bayt Hlavně by pak spal v mokrém... Taky tu radu moc nechápu...

urtica
30. črc 2019

Mmch. - z diskuze to vypadá, že jde skoro výlučně o "mužský" problém...zatím jsem tu nepostřehla žádnou potící se holčičku 🙂

bayt
autor
30. črc 2019

@urtica To je fakt, taky nevím o potících se holčičkách, asi mají ti chlapi lepší termoregulaci nebo co :D Ale zrovna manžel spí i v létě v dlouhém pyžamu a pod peřinou :D Nechápu.

krtcice
30. črc 2019

@bayt
@cuuza
Holky když mě třeba děcka bez přikrytí neusnou 🤷‍♀️ i když se pak odkopají, při usínání prostě přikrýt, jinak je problém. Mimochodem jsme se bavily se ségrou a taky bez přikrývky neusneme i kdyby bylo 50 stupňů 😂

bayt
autor
30. črc 2019

@krtcice Syn to má zas naopak 🙂 Ten neusne přikrytý už od miminka :O

cuuza
30. črc 2019

@krtcice Moje dítě usina v pline pod dekou a pak se odkope... Deku chapu, taky bez ni neusnu, jen mi přišlo zbytečné davat pyžamo...

alterego
30. črc 2019

Dceři se už od narození při spánku hodně potí hlava. Po poledním spánku a někdy i po nočním má na polštáři mokrý flek a úplně mokré vlasy... Vedro tu nemáme, spí jen v tričku, nohy ji maximálně přehazuju plenkou...

barulina
30. črc 2019

@bayt alenkdyz spis naha, budes vice ulepena, vice tn popt uvidis. Proto se touze zdat.

bayt
autor
30. črc 2019

@barulina Spíš se tím víc ochladím nebo jak to říct. Syn se mi i v pyžamu hodně budil a opravdu ho měl mokré, v tom by spát nemohl...

priefi
30. črc 2019

@bayt mas pulrocni prcek se poti, kdyz ho mam u sebe v posteli, v postylce je ok. Nevim, zda za to nemuze polstar, povleceni je bavlnene, ale plnka je tusim pur vlakno.

bayt
autor
30. črc 2019

@priefi Na polštáři nespíme, jen na prostěradle a to je bavlna....teda ty matrace taky nebudou ale nic moc, kupovala jsem je jako dočasné a pořád se bojím s ním spát normálně v výšce.

miba10
30. črc 2019

@bayt jak moje dcerka 20 měsíců tak syn 3 měsíce jsou teď oba pořád durch. Oba mám jen v plince a stejně mají mokré vlásky. Nějak to neřeším. Já o svých dětech říkám, že jsou tučňáci. Oni mají opravdu raději chladnější vzduch 😁

priefi
31. črc 2019

@bayt ale kdyz nad tim tak premyslim, tak ja ho na polstari v podstate skoro nemam, spis na te bavlnene latce, mozna to bude matrace (na tom mame taky bavlnene prosteradlo), mame sice kvalitni, ale ta jeho je prece jen asi kvalitneksi a asi i prodysnejsi

editkaromana
31. črc 2019

Mam dcerku a ta se potí neustále v létě jak by smet, porad ma chudak mokrou hlavu, a kdyz spí to je hruza celá chudak mokrá :( jí stačí kdyz si chvili probehne s detmi na hřišti a ona je cela mokrá take nevim jak resit...

zelenaesmolda
4. srp 2019

@bayt
dcera se taky hodne poti,hlavne na hlave.kdyz jsem se ptala doktorky tak rekla,ze to muze byt nedostatek vit.D