Ahoj, maly ukoncil 4.mesic a dr.nam napsaa vojtovku pty proto, ze si nestrka palce u nohy do pusy a ze na zaedch je moc propnutej,jakoby do luku. Chi se zeptat, zda s tim ma nekdo zkusenost. Malej si sice nestrka palce do pusy,ale nohy k brisku pritahuje docela casto,obcas si na ne sahne a na brisko se pretoci hbyte,akorat tedy, ze je prohnuty,no 😒 .Vojtovka nam moc nejde, protoze se moc mrska a proste to nejde, je moc zivej, nevim, zda to tim padem delam dobre,takze to asi zadny ucinek mit nebude.Ma nekdo podobne zkusenosti?
@standulka0411 ahoj, zrovna v pondělí jsme byli zase na cvičení a probírali jsme, co by teď malá měla zvládat (taky máme ukončený 4. měsíc). A teprve teď prý ty mimča pomalu zjišťují, že mají i nohy 😀 To strkání palce u nohy do pusiny by mělo přijít až kolem 6. měsíce, takže můžeš být v klidu 😉
Malá se sama ani nepřetočí, jak ty píšeš. Chodíme 1-2 krát týdně a doma cvičíme 4krát denně. Taky je to boj, kevšemu máme nízko stůl, takže se mi to hůř dělá, než když si to zkouším v nemocnici, tam si vždycky přijdu, že mi to jde, dojedu dom a jsem zoufalá 😒 Ale je to o cviku, cvičíme přibližně měsíc a každým dnem jsem si v tom cvičení jistější a už taky začínám přicházet jak na malou.
Takže přeji pevný nervy a ať cvičení zvládáte a hlavně vám pomůže 😉
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/cviceni-...
ak by si mala viac otazok, tu mozes diskutovat 😉
Ahoj,s vojtovkou mám zkušenosti,cvičili jsme 18 měsíců ( malá byla nedonošená ) a podle mého názoru,pokud to fakt potřebuje,tak cvič,je to dobrá věc a opravdu pomáhá.Z tvého příspěvku jsem nepochopila,jestli chodíte pravidelně na rehabilitace,nebo jestli ti jen ukázali pár cviků a cvičte doma.U nás to bylo tak,že jsme doma cvičili zhruba 4x - 5x denně a každých 14 dní jsme chodili na rehabilitaci,kde nás rehábka zkontrolovala,jestli cvičíme dobře,jestli to má správný efekt a tak.Když mi ty cviky ukazovala,všechno jsem si vyzkoušela,někdy jsem si tu správnou polohu vyfotila nebo natočila na kameru a doma to zkoušela na panence,abych to měla stejný.Malá se u toho taky mrskala a udržet jí potom,když už byla velká ( cvičili jsme do roka a půl,to už i chodila ),byl nadlidský výkon ( taky mi docela narostly svaly 😀 ),ale stálo to za to.Pokud máš pocit,že to nebude mít účinek,tak se poraď s rehábkou,ale na druhou stranu - určitě mu to neuškodí.A rozhodně je lepší teď pár měsíců cvičit a pak mít dítě v pořádku,než něco zanedbat a pak se trápit,žes to mohla změnit.Držim palce,ať vám to jde.Kdybys měla jakýkoli dotaz,dej vědět. 🙂 😉