Syn-batole, spadl ze stolu a má bouli. Mám to nějak řešit?

lucyer
3. pro 2019

Ahojky holky,mam 15mesicniho syna-je takovej zivejsi,vsude vleze,vse musi zkusit,dnes jsem mu pripravovala snidani a mezi tim mi výezl na stul a spadl z nej :( ma bouli na hlavicce ze zadi,mam to nejak resit?Jde mi o to ze ve ctvrtek minuly tyden mu na hlavu spadl obrazek z moduritu-) talze h´avicka dostala co proto... mam strach zda se z toho nemuze nwco vyklubat :(

areh
3. pro 2019

Obecně se doporučuje pozorovat chování, jestli se normálně hýbe, jí, spí. Jestli není více unavený, má stejné zornice. Pokud by byla jakákoliv odchylka, tak hned k lékaři. Ale neboj, snad všechny děti odněkud spadly, měly boule a je to dobrý 🙂

sjsjsjsj
3. pro 2019

My spadli metr na beton a nechali si nás v nemocnici, měl jen podtrhne celicko. Vyskočil z kočáru 🤘

nazka
3. pro 2019

@lucyer přesně, jak píše @areh. I s těmi pády. Moji dceru jednou v plný rychlosti srazil náš pes protože blbec letěl za míčkem a nekoukal dopředu ani dozadu. Byla to velká rána, strašně jsem se bála a dobrý.
Koukej, kdyby třeba blinkal.. Ale věřím, že to bude dobrý. Neznám snad dítě, které odnikud nespadlo.

zelenaesmolda
3. pro 2019

@sjsjsjsj
on nebyl pripoutany?

lucyer
autor
3. pro 2019

No,prijdu si jak neschopna matka...aby nebyl nejaky nasledek,ma mamka si mysli ze jsem nezodpovedna,ze mam predvidat a ze to neni mozny nejdriv modurit spadl na h´avu a ted spadl ze stolu... vycitam si to

lucyer
autor
3. pro 2019

@zelenaesmolda nespadl z jidelni zidlicky ale z jidel.naseho stolu

nazka
3. pro 2019

@lucyer ale ne.. Kamarádce spadl syn do umyvadla po koupeli, jiné vyskočil z kočárku, další zase kamarádka prevrhla kočár s tříměsíčním miminkem, až mu tekla krev z nosu.. O pádech z postele nemluvím. Uklidnila jsem Te malinko? 😊

zelenaesmolda
3. pro 2019

@lucyer
nereagovala jsem na tebe

lucyer
autor
3. pro 2019

@zelenaesmolda aha,promin

lucyer
autor
3. pro 2019

@nazka spadl nekomu ze stolu?meli boule,ani jsem mu ji nezamackla

madbetka
3. pro 2019

@lucyer Několikaměsíční mi spadla z přebalováku, ten máme stejně vysoký jako stůl. Ani jsme nikam nejeli... Klid! Pozoruj ho, kdyby se ti cokoli nezdálo, hned jeď, ale děti jsou hodně gumové. Mám doma dvě malé tryskomyši, odněkud padá jedna nebo druhá skoro pořád. Zatím obě žijí a dokonce se tváří, že jsou v pořádku 🙂

adel2507
3. pro 2019

@lucyer Nejsi neschopná, všechno se prostě nedá uhlídat. Děti jsou schopné provést lumpárnu třeba ve chvilce kdy si skočíme na záchod, to je normální.🙂 Taky máme za sebou spoustu pádů a v neděli naše tříleté trdlo nenapadlo nic lepšího než si strčit kuličku z rozbité hrkávky do nosu.🤷‍♀️

sudylichozrout
3. pro 2019

@zelenaesmolda Helejt, priznam, ze jsem v korbe ditko take nepoutala. Az do okamziku, kdy ridic MHD busu z Ukrajiny jezdil asi jako u nich doma a odstredivka mi vytrhla kocar z ruky, ten se preklopil a mala letela ven. Nastesti hlavu zaborila do kocarkove tasky a pak se vykutalela, takze mela jen Odrene celo. Od te doby jsem poutala poctive. Vzdycky je nejake poprve, ktere zafunguje jako zdvizeny prst...

zelenaesmolda
3. pro 2019

@sudylichozrout
tak ja jsem hlubokou korbu nemela takze jsem poutala jenom co se mala zacala trosku vrtet i kdyz byl sportak v lehu.jakmile sla do sedu tak byla pripoutana vzdycky i kdyz deda se nejdriv cukal kdyz ji vzal ven,prislo mu to zbytecne tak jsem se ohradila,ze pripoutana proste bude protoze takove nehody jsou otazkou vteriny.

sudylichozrout
3. pro 2019

@zelenaesmolda To jo, ve sportaku me nenapadlo nepripoutat. Ale v te korbe mi to nejak uniklo. Ted poutam ve sportaku uz jen tim mezinoznim pasem, nedavam pres ramena, protoze by se pak mala nemohla ani hnout.

zelenaesmolda
3. pro 2019

@sudylichozrout
ja to s tim nedostatkem prostoru pro hybani resim tedka.mala jak ma naducanou zimni bundu tak ma ty pasy uplne na knap a to jsou povolene na maximum.problem je v tom,ze pytel ma jenom jeden prurez na pasy a ten je tedka moc nizko kvuli te tluste bunde.

sudylichozrout
3. pro 2019

@zelenaesmolda Kdybych poutala i ramena, mela bych uplne stejny problem. Ale ona uz je velka, ma pres rok a pul, tak si myslim, ze uz jen ten spodak staci. Stejnak ji casto vyndavam na chozeni 🙂

odula
3. pro 2019

@lucyer jedna věc - ta boule by neměla být měkká - rosolovitá. Určitě pozoruj chování. Kdyby sis nebyla čímkoliv jistá, radši jeď. Mě dcera spadla ze stoličky dozadu na hlavu, do par minut začala usínat a nekomunikovala, takže to bylo jasný...

sudylichozrout
3. pro 2019

@odula Ty jo, drsny. A jaky byl verdikt lekaru?

odula
3. pro 2019

@lucyer jinak me vypadla dcera ze židličky z kočáru... Staršího jsem nikdy nepoutala - hezký hacal a koukal. A to druhý torpédo se vyvliklo i z pásu 🤦🤪 takže je, všechno se opravdu neuhlída. 😉

fire85
3. pro 2019

@zelenaesmolda ja třeba dite v kočáru nepoutam

odula
3. pro 2019

@sudylichozrout jenom naštěstí lehkej otres mozku. Nechali si ji ale pár hodin na pozorováni.

zelenaesmolda
3. pro 2019

@fire85
mas hluboky nebo sportak?

sudylichozrout
3. pro 2019

@odula Tak to to dopadlo jeste vlastne dobre. V ramci moznosti. Starsi byla vzdy v tomhle ohledu "rozumna", mladsi ted v tom roce a pul sundavam i ze stropu. Vsude vyleze. Kam nedosahne, prirazi zidli a pomuze si. Tak se toho uplne desim. A bojim se, ze jednou to prijde... ☹ I kdyz se snazim fakt hlidat a sundavat hned v zarodku napadu, nemam sanci byt ji za zadkem uplne porad.

odula
3. pro 2019

@sudylichozrout no tohle se stalo uplne blbe. Bezela mi naproti ve skolce, chtela na me bafnout a vylezla na zidlicku. A jak bafla tak spadla. Mazec proste. No ale dopadlo to dobre. Jenom me prekvapilo, jak rychle zacala reagovat na ten otres mozku. Nez jsme dosli do auta, usinala. Takze ta zmena chovani byva docela markantni. Asi nemusi byt vzdy... proto je treba dobry zkontrolovat tu bouli a v pripade pochybnosti jet. No ale jak pises - clovek nemuze byt furt za zadkem. A bude to horsi.... 🙈

fire85
4. pro 2019

@zelenaesmolda ted už pomalu končíme i i se sportákem, ale já nepoutala ani v korbě ani ve sportáku

eithelwing
4. pro 2019

Sama jsem otřes mozku měla, takže ty následky podle mě můžou opravdu nastoupit hned. Špatně jsem viděla, motala se, zvracela.
Dcera se taky xkrat majzla do hlavy, než se naučila padat rukama napřed. To se prostě stává.

zelenaesmolda
4. pro 2019

@fire85
a to ses nebala,ze vypadne?hlavne v tom sportaku?

sjsjsjsj
4. pro 2019

@zelenaesmolda ale byl, umí rozepnout, vsechno odkouka

zelenaesmolda
4. pro 2019

@sjsjsjsj
hodne to deti delaji v autosedackach,ze se rozepinaji,daji se na to koupit pojistky 🙂