Edovi je teď osm měsíců. Zatím se neplazí, jen odstrkuje nohama, přetáčí a otáčí dokola. Když ho položím na hrací podložku, je brzo nepříčetný, na břiše vydrží krátce. Myslím, že je líný a nepotřebuje se snažit o pohyb, protože když propukne v hysterický pláč tak ho samozřejmě zvednu...V sedátku to má radši, ale to mu nijak nepomůže. Teď řeším, že bych ho nechala ať si na té podložce křičí jak chce a třeba přijde na to, že to plazení je jediné řešení. Ale jsem na rozpacích, on vydrží plakat opravdu dlouho a intenzivně...
S tímhle nemám zkušenost, dceři se naštěstí tohle líbilo, ale zkusila bych spíš nějak zabavit, motivovat, snažit se mu ukázat, že na zemi na bříšku je to vlastně fajn. Na druhou stranu kdyby fakt plakal, tak bych ho nenechávala. Bála bych se, aby si to nezprotivil. Ale nepřestávala by h to zkoušet. On k tomu časem dojde 🙂
Jeste me napada ze je v obdobi separacni uzkosti. Takze ja od teto doby beru maleho s sebou a uz se nezaviram. Jinak to byly takove hysteraky ze se to nedalo. Nesmela jsem se v te dobe nikam vzdalit... aby se rozpohyboval, motivovala bych ho hrackama. Necim za cim se bude chtit dostat. Nekdy staci treba petka. Nechat ho kricet ho asi motivovat moc nebude... taky bych se bala. Ze se mu to zprotivi...
Mě to taky vadí, když vidím, že je nešťastný :( Hračkami zkouším motivovat co to jde, pořád vymýšlím nové varianty...nejradši si samozřejmě hraje s věcmi, které nejsou hračky :D Ale když tu hračku dám dál, tak se na ní snaží chvíli dosáhnout rukou a pak se začne vztekat, že není Saxana a při tom už se umí odstrkovat nohama...
Dávalas ho na bříško pravidelně od těch 2 měsíců? Jestli ano a je na polohu zvyklý a až teď se mu to přestalo líbit? Jestli ano, tak to by namotivovat šlo jen tou pozorností. Jestli si ho začala dávat na břícho až teď v 8 měsících, tak to je pak horší. Možná také proto je taky maličko motoricky zpožděný....poloha na bříše je to velice důležitá pro pohybový vývoj a pro správné posilování potřebných svalů... Tak po kratších chvilkách, několikrát denně a ono to zase půjde...
Taky doma vymýšlíme horem dolem a zatím nefunguje nic víc, než být s ním na zemi....ale chybí někdo, kdo by to za mě všechno udělal. Máme propojený obývák s kuchyní, ale místnosti jsou velké, takže je vzdálený tak 7-8m a nešlo to...musela jsem do kuchyně, hned vedle linky dát další hrací koberec, aby byl hned u mě, a stejně furt béká. Pomáhá dělat opičky, zpívat, tančit....a pak hodina u plotny je fakt makačka 😀
8 m je opravdu malé mimi. Nemá smysl po něm vyžadovat něco, co nechce, nechat ho plakat to je úplně kontraproduktivní.... Až se začne plazit, to už bude jiná... to se nu rozšíří obzory a začne to mít rád....
můj syn 20m si nevydržel hrát sám nikdy, vždy jsem musela a musím být aspoň u něj, nebo ho mít v nosítku, nechat dítě křičet mi nepřijde jako moc vhodné řešení... ale tak to si musíš zvážit sama... jestli třeba nezkusit šátek/nosítko, nebo jestli "pomůže" ho nechat křičet, já mám vzteklouna a křiklouna od miminka a nemyslím si to...