ahoj všem, prosím o radu zda se někomu taky stalo. Syn má 7,5 měsíce a přes den má 3 spánky, z každého z nich se budí s totálně hyterickým řevem, spinká vždy v kočárku v zimné zahradě nebo venku, není mu zima ani horko, zkoušeli jsme vše, řev když spí hodinku a půl i když spí jen půl, po vytažení musíme utěšovat několik minut, pořád nepřítomně vříská někdy trvá dlouho než se uklidní. Dělá to tak od narození, nevím jak se budí ostatní děti, vůbec neznám normální probuzení bez řevu, to přece už není v pořádku ne? On to dělá od narození, přičítali jsme to s doktorkou kolikám a bolestem bříška, trpěl na to hodně a přišli mu abkm, od 6 měsíce má neocate mléčko a bolení nemívá, ale řvaní po probuzení je pořád, přes den, v noci se to stane jen občas třeba 1x za 14 dní. Máte s ním někdo zkušenost? jsem blázen že to řeším? někdo mi řekne tak řve no to je normální.. ale to nejde aby pořád se budil s řevem který skoro nejde utěšit.. děkuju všem za rady a pomoc
Muze mit po spanku nizkou hladinu krevniho cukru, tak je mu spatne, i dospelemu je v takovem stavu kolikrat do place... Syn to mival nekdy kolem roku a pul, vzdycky jsem se ho snazila co nejdriv utesit, aby byl schopen se najist.
@i_vet2 Mně se takhle s řevem budí malá (11měsíců) teď už asi dva týdny v noci, mezi 1-3 hodinou. Trvá strašně dlouho než se zklidní, a pak jí musím nosit nebo nechat v židličce aspoň půl hodiny, než zas usne. Dneska dokonce dvě hodiny. Když jí dám do postýlky dřív než tvrdě usne, tak zas hrozný řev. Taky by mě zajímalo co s tím, je to na bednu 🤔
Zkuste si precist knihu Moudrost ranneho detstvi, o tom jak miminko uvolnuje emoce placem.. me to pomohlo to akceptovat. Taky mi breci ruzne, pred, po spani atd..
Náš starší to má také, a stane se to občas ještě teď, když jsou mu čtyři roky, hlavně při denním spánku. Beru to jako jeho "povahovy rys" a smirila jsem se s tím, že některé děti to tak prostě asi mají. Mám ještě druhého syna, a o tom ani kolikrát nevím, že se vzbudil, protože si ještě třeba půl hodiny po probuzení hraje sám v postylce. O starším jsem věděla vždycky hned 😀.
Ahoj, malá se mi občas s řevem probudí ještě teď v 16m, ale většinou řve a pak ještě usne aspoň na chvilku, aby se “dospala”, protáhla a pak je v klidu 🤔 někdy to udělá i v noci.
Jako menší se mi občas takhle budila v kočárku, ale nepamatuji si jak časti, ale úplně pokaždé to nebylo 🤔
Třeba ještě by potřeboval chviličku na takový to dospání, rozkoukání, ale ještě to neumí. Možná se probudí hned z tvrdého spánku a neumí pomalu přejít do probuzení 🤷🏻♀️