Syn 6 měsíců se v noci probudí a nemůže spát

terkaoli
10. bře 2016

Hezký den, ráda bych se s vámi podělila o můj, náš problém. Syn, 6,5 měsíce, neměl se spánkem nikdy problém. V poslední době se budil 1krát za noc, mezi 1 a 2 hodinou ranní, nemusel ani dostat napapat (kojím), změnil polohu, pohladila sem ho po zádech a spinkal dál až do rána. Někdy dokonce spal celou noc! Před 14 dny nám ale začaly růst zoubky a tím se spaní pokazilo- to je samozřejmé. Teď jsou ale už zoubky venku a syn má v noci problém. Kolem 1 hodiny ráno se probudí, nakojím ho a nemůže spát. Je hrozně unavený, oči zavřené, hlavička mu neustále padá, nedokáže být vzhůru, ale něco ho ruší, něco mu nedá spát. Položím ho na bok, začnu hladit po zádech, chvilku je v klidu, ale po půl minutě se začne strašně vrtět, prohýbat, šermovat rukama..dám ho na druhý bok, to samé. Takhle to trvá asi hodinu, přičemž během hodiny se teda probere do bdělosti. Uspávání je potom boj, usne tak během hodiny až dvou. Nenapadá vás, co by ho mohlo trápit? Myslím že zoubky už to fakt nejsou, nevím jestli ho něco bolí, nepláče, jenom se tak kroutí a háže sebou..

shine2015
10. bře 2016

@terkaoli dalsi zoubek....nebo proste neco mu vadi...za me byla bych vzhuru....me to dcera delala asi tri tydny kolem 4 h rano....srovnalo se to....nema cenu je nutit kdyz nechteji je to pak jeste horsi... Nedelala bych zbytecne aktivity kde se hodne probere....ja jsem vzala dceru do obyvaku abychom nerusily manzela ktery vstaval do prace a mela zaapnutou jen lampicku...odpovidala ale nerozvadela hovor atd....a byla jakoby unavena.. Po zhruba vodine ji vzala zase do postele a usnula.....brzy se to zase spravilo...

veeeraf
10. bře 2016

Možná jen přechodové období, dcerka to taky tak měla a to spala od dvou měsíců krásně celou noc, ale čas od času jí něco ten spánek vzalo. Vydrž, zase se to dá do normálu

kacbal
10. bře 2016

@terkaoli taky jsme to tak měli kolem 7.měsíce a myslím, že to taky bylo tím, že synovi začaly růst zoubky. trvalo to zhruba měsíc. nebylo to ale každou noc. někdy byl vzhůru i přes 2 hodiny. po tom cca měsíci to odeznělo a spinká krásně celou noc. Přeju Vám pevné nervy. určitě to brzo přejde

jarfly
22. led 2017

Dobry den. Jsem take zoufala. Mam 6.mes Filipka. Se spanken to mame hrozne, 6.nedeli jsme meli 3hodinovy rezim at byl den ci noc, pak anstalo peklo, budil se po 2.hodinach, stacilo nakojit a pomerne rychle usnul, ted 6-7mesic vycerpany za bere pomerne hned, ale take se hned budi cca 30.minut a tak celou noc a place a place, je videt, jak by spal, ale nejde mu to, snazim se delat cokoliv, moje jete triko, utisovani, kolebani nechce, dudlika nechce, jsme bez nej, zoubky poznam (ma jich 6) a koliku ci prdiky take. Je v pohode a stejne se tak trapi. Nevite nekdo nejaky trik? Ze me se stava mumie, pul roku bez spanku a zhorsuje se to. Jsem "hotova" vstavame v 7,v 9-10 usina na 2,5hod v kocarku na balkone to miluje, pak usne na 30.minut kolem 3ti a pak az na spani v pizamku mezi 7-8. JSEM ZOUFALA. PROSIM RADU CI POMOC. kojim, prikrmuji. Opatrne, nepiji kavu, colu, caje nic co by ho mohlo nabudit. Zkousen sunar, beba, nutrilon, kase atd a vse bez ucinku. Vzdy odpadne a do hodky (ted 3o.minut) a je vzhuru a pak jiz pravidelne, proc??? Dekuji za jakoukoliv radu. Zuzana, Litvinov