Potrebuju radu jelikoz jsem uz uplne zoufala. Muj 22 mesicni syn je kazdou noc 3-4 hodiny vzhuru. Usne priblizne v 9 hodin a spi tak 4 hodky nekdy ani ne a je vyspany. Zacne si povidat, skakat piskat atd a je plny energie. V podstate po mne nic nechce ale ja taky nespim. Celou tu dobu je v postylce a proste jenom mluvi. K ranu usne a pak je schopny prospat cele dopoledne kdyz ho necham. Zacal to delat uz v roku ale tak jednou za 14 dni ale posledni 3 mesice je to denno denne. Zacala jsem mu zkracovat odpoledni spanek jelikoz spal 3 hodky ale ani to nepomohlo. Je tady nekdo kdo ma stejny problem a mohl by mi pomoct. To ze to prejde moc neverim jelikoz uz to trva dlouho a je to cim dal horsi.
Ahoj,moje dcerka to ma nějak podařilo vně,je vzhůru tak do pul dvanácté,do dvanácti.Někdy do dvou do tři a pak spí do te deváté nebo do jedenácti.Ja chodila spát v jedenact,když jsem ji mela v bříšku i předtím.Ono se říká,ze je to podle toho jak se chodí spát v těhotenství,ale kdo ví jestli to nejsou jen povidacky.Jinak vim jak ti je já mela problémy tři měsíce s kojením a spala každý den max.4hidiny denně.Takže jsme si to s dcerou moc neuzilindo toho pritelnzacal ještě chlastat a jeho maminka ho v tom podporovala.Na dělalo to hodně zbytečných změn které bych rada vrátila,doteď to otrasa občas mou psychikou.Ale neboj jak dítě roste,tak se i spánek mění,zase to bude dobrý.Držím palecky at je to co nejspíš. Ahoj
A pres den mi spí taky jen hodinku
Četla jsem kdysi nějakou knížku o dětském spaní. V takovýchto případech radili děti budit. Myslím že je to logické. Zkracovala bych mu postupně ten dopolední spánek a odpolední bych ho taky nechala jen určitou dobu.
@lv no prave, ze pres den spal vzdycky tri hodky po obede. Ale ted uz ho nechavam jen 1,5-2 a stejne to nepomaha. A rano se ho taky snazim budit i kdyz je protivny at ma v tom nejaky rezim protoze jak jsem ho nechala spat parkrat az do obeda tak po obede uz nesel a jel az do vecera ale noc uplne to same zase vyspany ta 3-4 hodky.
@paampeliska mně starší přestala před 2. rokem přes den spávat úplně. Než jsem se s tím smířila a dávala ji spávat, dlouho usínala, pak usnula a večer zase hodinu, dvě nemohla usnout. Bylo to trápení pro nás obě. Až jsem se smířila s tím, že přes den spávat nebude, najednou večer krásně usínala.
Takže bych na tvém místě vyřadila odpolední spánek úplně a ráno budit, mezi 8. a 9., rozhodně ne do oběda.
@pomoztekacence no jo u mimina to clovek pochopi ze se nevyspi ale u skoro 2 leteho.ja uz jsem tak pretazena ze misto abych s nim v devet zalehla tak nemuzu do pulnoci zabrat a sotva usnu je vzhuru. Uzz uvazujeme jestli to nemame resit s doktorkou jestli je to normalni hlavne to jak on cele tri hodiny jenom mluvi a mluvi
@paampeliska a ještě dotaz, kolik hodin celkově prospí?
@betelgeuzz no jo ale on mi usina rychle akorat mu staci 3-4 hodky a je zase plny energie. A i kdyz mi vstanul v poledne tak v sedm byl uplne k.o takze cely den bez spanku jeste neda a kdyz tak usne v kocare v aute. Zkusim mu to zkratit tak na hodku po obede ale nevim. Tam jde hlavne o to ze neumi spat v kuse jakmile se v noci probere uz neusne.
@betelgeuzz no ted to s tema prestavkama v noci dela asi 7-8hodin. Pres den se sam driv jak za tri nevzbudi, takze zalezi za jak dlouho ho vzbudim. Celkove ma tendence to pres den dospavat to se mu nikdy vstavat nechce
@paampeliska Ja jsem delala pry kolem 20. mesice to samy a pomohlo az to, kdyz me nasi uz nedali spat pres den. Proste jsem od 2 let pres den nespala a noc pak prospala celou. Asi proste tolik spat nepotrebuje, tak je vyspany. Nevidim jine reseni nez denni spanek vynechat.
@paampeliska Jeste me napadlo jestli nema ve strave cukr nebo kofein.. z toho muze byt v noci nabuzeny.
@betelgeuzz takze kdyz asi dvakrat za mesic stane ze spi celou noc tak spi od 9-7. Takze 10 hodin. A to urcite dalsich 14 hodin nevydrzi bez spanku abych mu vynechala ten odpoledni
@paampeliska treba vydrzi 🙂 Ja jsem pak pry spala od 19.30 do 7.. proste jsem byla vecer vzdycky hoodne unavena...
@karlajasmine kofein urcite ne. Pije vodu, caj. Cukr sem tam neco sladkeho k snidani, ji hodne ovoce, piskot, detska susenka a to ne kazdy den. Cokolady bonbony vubec
@paampeliska však nemusí vydržet do 9 večer, ale dáš ho spát dřív. Taky bych odpoledne zařadila náročnější aktivity, hřiště, procházky apod., omezila TV.
@betelgeuzz no budu to muset zkusit bez toho odpol spanku. Na tv se nediva, s odpolednimi aktivitami je to ted tezsi jsme ven tak hodku do tmy pak doma. Ale v lete,jsme byli ven porad a taky byl v noci vzhuru. Na prochazky vetsinou kocarem moc toho sam jeste neujde zacal chodit pozde ale kolem domu toho nachodi az az tak ja nevim.
@paampeliska Tak zkusila bych ho odpoledne co nejvic motivovat, aby chodil venku sam, a brat ho na hriste nebo nekam do herny,.. at se odpoledne co nejvic fyzicky unavi 🙂
Takže ten nejdelší spánek je cca 03-9? Snažila bych se to tedy posunout, po obědě dříve, tedy 11-12, pak treba 4-5 a pak az v 10..ja vím, člověk chce už mit večer klid, to já s malou usinajici v pul 11 znám.
@lv tak aby 22 mesicni spal 2x to je dost.. ?
@karlajasmine jo, časem, treba kolem měsíce to zkusit dostat na 1.. vždyť to tak má, po o a 9-12 i teď
@karlajasmine on nespi dvakrat od roka spi jednou. Ale kdyz v noci nespi a usne kolem 4-5rano tak potom dopoledne klidne prospi do 12 ale odpoledne uz nejde jde az tak v 7 az pul osme. Ale do obeda uz ho nenechavam spat budim ho rano nejpozdeji v devet a pak jde odpooedne kolem jedne na tu 1,5 -2 hodky.
@paampeliska já bych zkusila najet na prav. režim, podobající se ve školce...ráno vzbudit v 7 nebo v 7:30h, jít v 10h dopoledne na procházku, aby i sám trochu chodil...dát po obědě kolem 12h spát na 1-2h (nejdéle třeba do dvou), zkusit odpoledne nějaký ten program procházkou nebo návštěva koutku, za kamarádkama nebo jen doma hrát si a pak večeře jít spát v 8h....a pořád dokola bez ohledu na to, jak dlouho v noci je vzhůru nebo je ráno protivný, uřvaný, nechce...prostě vydržet, vytrvat...večer bych mu k večeři uvařila i meduňkový čaj, aby se uvolnil a dobře se mu spalo 🙂
@karlajasmine takze nejlepe se mu spi k ranu a dopoledne to prospi kdyz ho necham i 6-8 hodin
@paampeliska a ten meduňkový čaj si udělej i pro sebe, bude se ti lépe usínat a možná nebudeš čumákovat do půlnoci...malej má rozhozenej režim, tak to chce jen srovnat...
@ojo medunkovy caj na nas nefunguje malynho ma kazdy den, zkousela jsem i bachovky na miru, sedalii a nic porad stejne
@paampeliska ten čaj je spíš jako doplněk..dle mého je nejdůležitější úprava toho režimu...
Jestli to chapu dobre, spi celkem 10-11denne. To mi prijde ok, podle me je pruser spat cele dopoledne a odpol znovu. V 8vzbudit a po obede spat a vecer 22h . Nebo nedat spat vubec a do postele vecer 19h.
@ojo tak to zkusim na naší malou taky,už me to taky neba,ze chodí tak pozdě spát,ale bojím seyze to u nás nepůjde,ale zkusit se musí všechno.Snad to ty naše děti pochopi a nebudou tolik protivné.Jelikož jsem na Kacenku skoro sama,kromě par hodin v měsíci,tak to její nervovými a trucovani raději obchazim a dělám vše proto aby nemusela.
@karlajasmine to taky zkusim
Kristepane, to zní hrozně 🙂 jak spí přes den?