Syn 21 měsíců si v noci sedá

milkywei
12. lis 2016

Dobrý den, chtěla poprosit o radu někoho, kdo má podobné zkušenosti. Náš syn 21 měsíců ještě nikdy nespal klidně celou noc a vlastně ani v průběhu dne nespí v kuse. Ráno vstáváme v 5:30-6:00 a spát pak chodí kolem 11:30, kdy spí i dvě hodiny ale sedá si třeba i po půl hodině. Já nebo manžel tam musíme jít, pohladit a znovu položit, jinak by už nespal. Večer chodí spát pravidelně v 19:30, zazpíváme ukolébavku a usne brzy. A zase po hodině už sedí a zase tam musíme jít a položit ho. V průběhu noci to udělá i 4x někdy víckrát. Spí ve své velké posteli. Už jsem zkoušela i si ho vzít k sobě do postele, ale bylo to stejné. Dá se tohle nějak řešit? Měli jsme i Sedalii a taky bez efektu. Odezní to samo? V únoru se nám narodí druhé dítě, tak se začínám bát, jak budu vstávat ke dvěma najednou. Děkuji za všechny názory a rady.

lajla
12. lis 2016

Můj má 2.5 a teprve teď se to začíná lepšit, kojite v noci? Dáte mu napít? Třeba se budí žízní nebo hladem
Není mu horko? Zkontrolovat základní věci.. určité se to zlepší, každé dítě je jiné, přes den musí spát? Holka mi od roku a půl nespala a byla v pohodě...pokud se takhle budí přes den zkusila bych ho prostě párkrát vzít co to udělá, klidně pak dát spát v 19
A můžete zkusit komplexní homeo léčbu, zabírá dobře, ale musí být dobrý homeopat

milius
12. lis 2016

Nemam uplne stejny problem,ale treba to pomuze:pres den se mala taky budi asi po 3/4 hodine,musim tam prijit a polozit ji,nekdy jeste usne,nekdy ne. Je to dane spankovym cyklem,stridaji se asi po pul az trictvrte hodine a nektere deti se behem te "melci" faze vzbudi,upravi se to myslim po 3roce. A stejny problem v noci jsme meli, kdyz zacala spat ve velke posteli - budila se i 4x za noc. Prisli jsme na to, ze ta postel je moooc velka ☺ zuzili jsme ji pridanim valcoveho molitanu,aby mela na sirku 60cm (stejne jako v male postylce) a dali jsme malou spavat zpatky do spaciho pytle,na ktery byla zvykla az do te velke postele. Je videt,ze potrebuje byt v necem "upoutana" neodkopava se,necestuje po postylce a spi celou noc. Jestli ta velka postel neni moc velka. Chce to vyzkouset vic veci,nam trvalo mesic nez jsme prisli na to spravne☺

drakenn
12. lis 2016

Tak pokud si pouze sedne a jde ho znovu ulozit tim vasim prichodem a pak spi.. Nevidela bych v tom problem..proste to tak ma.. Treba jen kontroluje, jestli neni sam, ze tam mamka ci tatka je..

milkywei
autor
12. lis 2016

@lajla nekojim, ale i když dám napít tak si spíš cucne. Mě to pořád přijde, že kontroluje jestli tam jsme. Přitom se s manželem u něj střídáme, spíme s ním v pokoji. Jinak přes den musí spát, jinak by to nedal, kolikrát má problém vydržet do toho oběda, on je dost živý a akční.

lajla
12. lis 2016

@milkywei nenechala jste ho někdy někde samotného? Nemá z něčeho strach?

milkywei
autor
12. lis 2016

@lajla toho si nejsem vědoma, pořád jsme s ním. Takže to asi nemá řešení než se s tím smířit a čekat až to odezní.