Dobrý den, prosím zkušené látkující maminky o názor, jaký typ svrchňáčků pro miminko koupit - vlnu, PUL nebo fleese a v jakém množství? Nejraději bych nějaké, které mi vydrží alespoň do půl roku věku miminka. Budu látkovat jen přes den, na noc budeme mít papírové eko pleny. Miminko bude narozené v listopadu. Dovnitř budu používat klasické látkové pleny 70*70 a 80*80, zpočátku v novorozeneckém skladu + jedna plena vložená v obdelníku navíc. Vkládací pleny kupovat nebudu. Zpočátku do půl roku budu používat separační uborusky. Díky za názory a tipy.
Jako úplne miminko měla dcera vždy jen čtverec na novosklad. Vic bylo moc.
Flees jr mě osobně nepříjemný, prý často provlha (osobně nevím, neměli jsme)
Vlnacky měla na noc přes kalhotkove pleny, na čtverce to snad ani moc nejde..??
U nás PUL, nejdříve novirizenecke, pak jednovelikostni. Měla jsem 2x na zip na zbytek patentky a ten na 2.budu dokupovat suché tipy, protože patentky šly špatně regulovat.
Já používám jen čtvercovky a jednovelikostní PUL i fleesové kalhotky na patentky (malý je nerozepne, suchý zip ano 😀). Malý má rok a používáme už 8 měsíců a myslím, že vydrží ještě dlouho. U těch fleesových je ale nevýhoda, že celkem rychle provlhnou - ty mám jedny jakože a větračku🙂. PUL mám 3ks a stačí to. My ale používáme jen na den. Na noc klasiku jednorázovku.
@michaelllas co člověk to nazor 😀 já kupovala patentky taky právě pro to aby je nerozepla. Ale nikdy to ani nezkoušela 😀 spíš pak bylo mnohem horší, když už ji prebalovani nebavilo ji co nejrychleji zapnout. Byla baculata, nohy i bricho a prave ty patentky mi nedovolovaly moc dobře to regulovat.
Měla jsem PUL svrchňáky MiniMimi od Bamboolika. Velikost 2-6 kg ale dalo se ještě když měla 7 kg. Tyhle svrchňáky madam prokadila skrz jen jednou, jinak 💩 dokázaly zadržet a že dokázala vytvořit nálož 🙈 Teď mám ty větší 4-15 kg, ale dobré byly až tak od 5 kg, jinak byly obří. Mám i bazarové kousky, ty používám na doma na kratší interval přebalení, když je moc mokro už provlhavávají kolem nožiček.
Na vlnu mám alergii, tak ani nepřipadaly v úvahu a o fleecu jsem v té době nevěděla.
@hezz17 😀 to máš pravdu, na přebalování je to celkem nevýhoda😅
Já už na druhého syna používám pul od haipa-daipa se čtvercovýma plenama a jsem maximálně spokojená. Mám 2ks od velikosti a bohatě mi to stačí. ☺
Vlňáčky jsem používala jen u syna a hlavně na noc. U dcerky jsem byla líná je impregnovat a tak jsme používali jen PULky. Nyní mám koupeno pár vlňáčku. Dvoje 4-9 kg a dvoje jednovelikostni Anavky, tak jsem zvědavá, zda využiju. Jsou pro jistotu bazarové, do nových se mi investovat nechtělo.
Syn se narodil v horkem lete, meli jsme fliesove a pul, ty fliesove jsme dostali, myslela jsem, ze je vubec nepouziju, ale pak byly moje nejoblibenejsi - dobre vetraji, dobre se perou, dobre schnou, parkrat provhly, to je pravda, ale jen vyjimecne, to nam casteji protekly PUL kolem nozicek... V zime jsme nelatkovali, v malem byte jsme nezvladali susit.
Za mě, dokud byla dcera plně kojená, tak mi často pokadila i svrchní, hodně jsem je prala, takže jsem měla pul kvůli lehké udržbě. Od zavedení příkrmů už kadí konzistentněji a udrží to kalhotovka (a tudíž i čtverec na novosklad nebo draka ), tak mám vlňáky disana velikost 6-12 měsíců, dcera je drobná, teď je má od prsou po kolena, ale zas jí vydržídlouho. A pak mám dvoje jednovelikostní od unua ze super prodyšného pulu. Já měla fakt drobné dítě, takže novorozenecké svrchní nosila do 4.-5.měsíce a až pak jí začaly sedět jednovelikostní. Vlňáky jsou super, ale vzhledem k náročnější údržbě bych je pro novoše nevolila. A s fleecem nemám žádnou zkušenost