Dobrý den chtěla bych se zeptat dcerka 7 měsíců má ve vlasech takové šupinky něco jako lupy má to od narození. Na radu známe jsem zkoušela ji mazat lehce vlásky a hlavně pokožku na hlavě dětským olejickem. Ale bohužel nic nezabírá. Očividně ji to nijak nevadi jde spíš o to ze to nevypadá ve vlaskach dobře plus k tomu tam kde to ma je pokožka jako taková hnědá ale lehce nehtem to jde odstranit. Prosím poradite mi někdo na to něco co by mohlo zabrat? Děkuji
U nás pomohlo namazat před koupáním konopným olejem a pak během koupání umýt šamponem a ještě ve vaně vyčesat. Stačilo to udělat 2x a byl pokoj.
@jana31990
Staci hodne namazat pokozku jakymkoliv mastnym kremem. Nechat pusobit a potom vycesat nebo vybrat rucne.
@svetluska09 právě že mi to moc vycesat nejde a vybirat to se mi povede jen par supinek a to je vše ☹ a jak jsem psala zkoušela jsem to namazat dětským olejickem a moc to právě že nepomáhá. A mohl by ten krém být třeba i obyčejná červená indulona?
Ja mazala kremem, kterym jsem maleho mazala po koupani. Zadny zvlastni. Poradne jsem to vetrela a nakonec vycesala. Dobry je kartacek s hutnymy stetinkami.
Ale kdyz nic jineho, zkusila bych klidne tu indulonu.
@jana31990 nebo muzes pouzit kartacek na zuby. Tim to jde taky dobre vycesavat. Normalni hreben je ostry a mohla by jsi ji ublizit, kdyz bys na nej tlacila.
Já jsem prcka po koupání namazala dětským olejickem Johnsons, dala ho do nosítka, vzala dětský hřebínek a vše mu pomalu vyčesala... a jako bonus mi pěkně usnul 😁
Ok děkuji vyzkoušíme rady a snad nám to pomůže
Zdravím, máme doma 5ti měsíčního chlapečka a taky měl takové šupinky. Doktorka nám řekla, že to je dětská seborea a doporučila nám šampon Sebclair, dá se sehnat v lékárně bez receptu 🙂 a ten nám po par umytich zabral 🙂 nemusí se pak ani šupinky vycesavat 🙂
Ja vycesavala kartacem tangle teezer. Ten mi prisel, ze nejak neskrabe a pritom to vycese. Jinak me bylo receno mazat, mazat, mazat i vicekrat denne aby se pokozka furt promazavala.
@jana31990 To je seborea, podle mě to spíš přejde časem, ale taky jsme s tím bojovali. Doporučuje se namazat olejem, nechat působit, a pak důkladně umýt šampónem! Jinak to ten olej bude ještě zhoršovat. Nám pomáhalo denně mýt jemným přírodním dětským šamponem. Když bylo nejhůř, namazala jsem občas krémem z lékarny na seboreu.
https://www.bioderma-cz.com/nase-produkty/abcde... super krém, po pár použitiach mal malý hlavičku krásne čistú. Stačí naniesť pol hodinu pred kúpaním a potom vyčesať. Je síce drahší, ale asi najúčinnejší