Suché červené flíčky, co to může být?

baluci
21. říj 2017

Maminky prosim o radu, co to muze byt? Maly to ma na tvarickach,rucicce a na nozicce pod kolinkem. Zadne nove jidlo nepapal, praci prasek stejny od narozeni. Rostou mu zuby akorat.
Je to atopickej???

myskin
21. říj 2017

Jestli je to atopák nepoznám, ale nějaký ekzém to bude. Dcera atopák má a jediný krém co nám to udržuje ve snesitelné formě je od ADERMY Exomega emoliační krém (ne mléko). Taky koupeme 2x týdně v ovesné koupeli, kupuju v DM drogerii, je to firma Topnatur. Dojdi k dětské, možná vás pošle na kožní. My jsme na kožním byli, ale nepomohli nám, napíšou kortikoidy, ty to zlepší na chvilinku a s dalšími mastmi se taky netrefili. Určitě to ale začni nějak ošetřovat a radši celé tělíčko, nenech to rozjet, my než jsme zjistili co dceři zabralo, tak to měla fakt hrozný.

baluci
autor
21. říj 2017

@myskin jeziiis! Tak dekuji za rady, ja jsem mu to namazala Bepantenem ten tu ted mam na exemy. Proboha, no snad to neni ten atopicky exem

jajkaz
21. říj 2017

Doporučuji přečíst toto https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...
Je tam v podstatě vše vypsané. Důležité je upravit jídelníček. Červené fleky vysušovat zinkem, až bude v barvě kůže, tak hydratovat 😉

myskin
22. říj 2017

@baluci ještě jsem zapomněla. V akutní fázi jsem fleky stříkala zinkovým sprejem (máme od Uriage) a až to zaschlo tak Exomegu.