Ahoj kočky, můžete mi poradit? Zkouším různé olejíčky nebo taky ondřejovku, ale nic moc nezabírá. Fanoušek má moc dlouhé vlásky, takže když ho mažu, zůstane to spíš na vláskách a ke kůži se to moc nedostane 😀 . A taky mě trápí, že mu ta hlavička docela dost smrdí 😖 , nevím, jestli to je z toho, jak se ta kůže olupuje...nemáte s tím někdo zkušenosti? Celkem často mu myjeme vlásky šamponem, ale smrdí pořád... 😕
mátme ten samý problém je to seborhea anic se s tim nenadělá má se to mechanicky ostranit. my dostali ambiderman což je normální lékárnická mast a před kouppáním namastíme hlavu no spíš teda vlasy🙂 a pak ve nvaně kartačujem🙂a je to lepší. jinak v některých případech se muže stat že se to ztratí až do 5 let dítěte.
Lendy, díky, mrknu na to 🙂
Simus:zkusím tu mast 🙂 , ale spíš je mi divný, že mu ta hlavička tak smrdí... 😒 - je to normální??
jo je to normální je to tím jak se vylučuje tuk a mastnota z pokožky, ale neboj my mám me 4 měsíce a už to máme mnohem lepší🙂 a měli jsme to fakt hodně:_) takže nech si namíchat mast 10 min před kupačkou nanes a pak to vyčesávej nebo nehtem odlupuj je to změklé tak to jde dobře, to fdělej tak 2-3 týdně a uvidíš že se to zlepčí. já s tím byla i za primařkou na kožním a nic jiného mi neporadila🙂
ahojky, nám dala dětská doktorka nějakej olejíček, namíchali nám ho v lékárně, půl hoďky před kouínám se mu namaže hlavička, potom se vykoupe a pak se to vyčesá, za 3 dni měl všechny šupinky pryč. Bohužel je lahvička tak omaštěná, že to nepřečtu ten název, tak se zkus poradit s dětskou doktorkou, nám to dala sama od sebe a neměl to moc ,tak držím palečky, ať to se to brzo zlepší 😉 🙂
Ahoj! Mám dcerku (5 měsíců) a pomáhá ji salicylová mast. Už měsíc jsme potírali hlavičku olivovým olejem, ale šlo to pomalu a některá místa se ani nechtěla uvolnit. Včera jsme začali mazat sylicylovou mastí a šupinky jdou dolů o hodně lépe. 2 hodiny před koupáním namažu, při koupání umyju hlavičku dětským šamponkem, do rána nechám v klidu a ráno olupuji. Nevyčesávám, ale olupuji to, co je částečně uloupnuté a jde chytit nehtem. Snad budeme mít do pondělka čistou hlavičku. Taky nám smrďánkovala.😉 Přeji, ať se jich zbavíte! 🙂
Lendy: olejíčkuj, olejíčkuj. Bude to tam víceméně furt. A neboj, vlásky mu časem prořídnou - zvláště za přispění čepičky a důsledného vyčesávání šupinek 😀 😀 😀 .
pomfrita - naší malé ta hlavička taky divně smrděla (psala jsem o tom v diskuzi, jak tě na ní lendy1 odkazuje), jsou to nějaké kvasinky. Dr nám doporučila koupit Imazol (mají krém a myslím krémpastu - ten krém je tekutější, takže do vlasů lepší), namazali jsme, vyčesali a za chvíli to bylo pryč. A smrad taky. Prý je to, když jí maminka moc sladkého nebo švestky 😒
Sorry, můj příspěvek byl samozřejmě adresovanej to pomfrita. Nějak mi to ulítlo 😀 ...
Ahoj maminy, moc díky za rady, už to máme skoro pryč - Dr. mi napsala jakousi mast, ale ta nešla umejt ani šamponem a ani to moc lepší nebylo, takže jsme se vrátili k olejování a taky mu teď meju hlavinu každý den nivea šamponem - je fakt dobrej. Jo a taky ďoubu a ďoubu - to taky pomáhá a strašně mě to baví 😀
Ahoj , my to máme taky a na husto ale strašně pomáhá mast INFADOLAN .
Jen jediné co to má za negativa že tím jak to vyčesávám ztrácíme vlásky ☹ měl takových vlasů a teď už máme skoro nahoře vymydlýno.Snad to doroste 😝
Tak nám se včera poprvé též objevily šupinky na hlavičce,tak jsem zkus namazat olivovým olejíčkem,ale je pravda,že spíš máme mastné vlásky(kterých máme tedy požehnaně 😅 )než namaštěnou pokožku.A musím říct,že jsem pak pořád čuchala,co kde páchne a to byli Eloušiny vlásky,hm ☹ .Tak nevím,zda neexistuje i nějaký hydratační olej.šampón,který by vlásky voňavě umyl a zbavil i šupinek?!A ten INFADOLAN je přímo na co?!Na šupinky a suchou kůži?!A kolik stojí,pokud už ho někdo má?!
jandalinka - http://www.lekarna.cz/infadolan-1x30gm-mast/
ahoj kup si v lekarne KERASAL
Poradila nam to detska doktorka a supr.
nám pomohlo umývat hlavičku dětským šamponem od Sebamedu. Žádný olejíčky jsme nepoužívali.
Ahoj, dcerce jsou dva roky a má suchou kůži na hlavičce mezi vlásky. Neví někdo, jestli existuje nějaký mastnější šampon, nebo něco na lupy, já nevím, V lékárně jsem se zatím neptala... Díky
pomfrita, sice s tímto zkušenost nemám, ale třeba ti pomůže alespoň něco z této diskuze 😉
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...