Ahoj holky, musím se přiznat, že vůbec nejsem schopná ostříhat své roční holčičce nehty na nohou. Zkoušela jsem to i ve spánku. Marně. Začala kopat a po chvilce se probudila.
Nemáte zkušenost jak na to? Násilím nechci. To je asi až ta poslední možnost. Nevíte, jestli se nehtíky sami nakonec neodlomí? Díky!
Praveze jak jsou delsi, tak se lamou a zadrhavaji o obleceni. Takze pouziju trochu drzeni a nasili 🙂 zpivam u toho nahlas oblibenou pisnicku, nebo spis prastenou a delam blbinky aby se zabavila.
Díky moc! Já se právě taky nějakého zatržení či zarostnutí do kůžičky bojím. Násilí jsem používat nechtěla, ale co se dá dělat 🙂
Jdeme na to!
U nas to ve spanku nejde, at spi, jak spi, okamzite to pozna. Takze nas postup: dite sedi v jidelni stolicce z Ikei, vezmu nuzky, zacnu do vzduchu smikat a rikat prckovi, aby se dival, aby pak umel sam strihat si nehty, rikam mu, aby koukal, jak to funguje. Postupne ostriham vse, ale dost pevne drzim ruku/nohu, kdyz fakt uz nechce, pustim, opet striham do vzduchu, ulovim ruku/nohu a pokracuju dal. Pocitam pred jim prstiky, co uz jsou ostrihane a rikam, kolik jeste zbyva. Nas prcek miluje pristroje, jednou mi chtel i nuzky vzit, ze bude strihat sam. U zname pomaha, ze manzel drzi koncetinu a ona striha. Na kazde dite se musi jinak.
Nasemu prckovi se delsi nehtiky odlamovaly, ale zustaly po nich pichlave konce nehtiku.
Já dám prckovi telefon do ruky, pustím mu písničku na YouTube a za 20 sekund mám ostrihano a jdeme si hrát.
Obě děti ze začátku s trochou hrubé síly, později už spolupracovaly a loni dcera 4 roky už sama začala chodit maminko potřebuju ostříhat nehtíky - vydržte mě se osvědčily na moje dítka rituály - každou sobotu, stříhání nehtíků večer po koupání (i když třeba nebylo třeba, ale aspoň jako - aby to bylo pravidelné a ony si zvykly), občas mám strach abych je nestříhla nebo nerýpla, ale zatím máme všechny končetiny se všemi prsty 🙂
Ja stříhala ve spánku v autě za jízdy, to se většinou neprobudili😅
Striham “nasilim”... ale neresim. Vsak jsou to dve minuty (jednou tydne ruce, jednou za dva tydny nohy) a pak se pomazlime, omluvim se za zpusobene trauma a je klid. 😃 Ruce jeste jdou, ale nohy des. Manzel drzi koleno a ja chodidlo, az mam krec v palci. A kluci jeci a jdou slyset az do druhe ulice, jak bych jim strihala prsty a ne nehty. 😃
U nás stříhá táta. Je manuálně mnohem zručnější než já a má u syna větší autoritu, takže mu u toho tolik neblbne a zvládnou to relativně snadno a v klidu 🙂
Nam se osvedcilo "cvakatko na nehty", takove ty manikurni klesticky, misto nuzek. i kdyz se mlel, tak jsem se nebala, ze si o cvakatko ublizi, mohla jsem mu ho i pujcit do ruky, nasili nebylo potreba tolik.
Ha, v roce to u nás bylo v klidu. Teď má syn čtyři roky a stříhání nehtů je u nás největší horor. Jen vyndám nůžky, řve, jako bychom ho vraždili. 🙄
Jaké používáte nůžečky na nehtíky?
Ja jsem ani neporizovala detske, pripadaji mi nanic, jsou tupe. Mam kvalitni manikurni nerez nuzky. S nima to jde lip, je to rychlejsi.
Dobrý den, určitě je třeba speciálních nuzek a olejicku na osetreni
@kozaci taky jsme to museli dělat násilím. Tatínek držel ruce nohy a já strihala. A žab měsíc mu budou dva roky a sedí vždy u mě kouká na pohádku nebo si zpívame a já krásné nehty ostříham. Ale odpadnou bych je teda nenechavalala 🙄 můžou pak i blbě zarustat a to je mnohem horší než použit na par mi už sílu a ostříhat nehty.