Strach ze SIDS. Mám být v klidu?

18. kvě 2021

Dobrý večer, mám půlročního syna a do teď jsem byla šťastná a veselá, o žádným SIDS jsem ani nevěděla. Až mě dnes naťukla známá, že se prý o svoji dcerku bojí a vysvětlila mi co to obnáší. A já jsem úplně na nervy, jen a jen pozoruji Sebika jak spinká a co dela a všechno okolo, jsem z toho úplně na prášky, jak se teď bojím. Spí se mnou v posteli, takže ani monitor nemám, myslíte si, že mám být v klidu? Já se asi zblaznim. Děkuji Iveta

marcicek84
18. kvě 2021

V pohode,nejcasteji se projevi do pul roku,ano vzacne do roka,ale takhle se premyslet neda,uzivej si materstvi vesele dal...

autor
18. kvě 2021

@marcicek84 strašně moc děkuji, ihned je mi lépe.. ♥️

klokanka31
18. kvě 2021

Taky jsem se toho strašně bála, hlavně ze začátku. Prý se to nejčastěji děje do 6.měsíce...Dneska je mojí malé rok, a stejně se člověk bojí, takže i když máme monitor, stejně ji v noci kontroluju...

autor
18. kvě 2021

@klokanka31 děkuji.. já to vůbec neřešila, až když mne ona natukla 🙄 tak doufám, ze to bude v pořádku.
Spinká se mnou, tak snad…

keksik002
18. kvě 2021

Po narození syna jsem měla příšerný strach.. Ale mateřství je bohužel i o tom, kazdopadne největší riziko je do 6ti měsíců, zcela výjimečně do roku.. 🙂 snazte se byt v klidu a drzte se, užívejte si miminka

autor
18. kvě 2021

@keksik002 děkuji moc moc 💖

misu8
19. kvě 2021

Existuje i monitor dechu na plenku, zkušenost s ním ale nemám.

me_druhe_ja
19. kvě 2021

Upřímně - bojím se jiných, daleko častějších věci. Monitor jsem nikdy neměla a SIDS jsem se teda nikdy nebála. Hlavně pokud miminko má opravdu umřít na SIDS, tak ti monitor stejně nepomůže.
Ale netrap se. To by ses musela bát přejít ulici, že tě srazi auto a tak dál. 🙂 Někdy je opravdu na Škodu, že máme až tak moc informací.

autor
19. kvě 2021

@me_druhe_ja děkuji moc.. to ten internet, blbne hlavu.. 😔

jancabr
19. kvě 2021

Jelikož spí s tebou v posteli, tak cítí tvůj dech a už se pěkně naučil dýchat i v hlubokém spánku. My monitor dechu také neměli a obě dcerky žijou

te_reza
19. kvě 2021

Nejdřív mě strašil sids, pak meningokok, za chvíli se budu bát až bude chodit do školy, až půjde na první diskotéku.... Myslím si, že trocha toho strachu nás jako mámy bude provázet už celý život.

dancaherman
21. kvě 2021

Asi není nutné začít se teď bát.. Už by měl být v bezpečí.. Nicméně já mám třetí mimi a u prvního jsem monitor dechu neměla, ale pořád se strachovala i když hezky spinkal.. Pořád jsem ho sledovala.. U druhého a třetího mám monitor a jsem v klidu.. Spíš pro klid můj no😊.