Ahoj holčiny,
protože máme dlouhodobé problémy s kakáním, příští týden nastupujeme do nemocnice na vyšetření. Mimo to i na irigografii (vyš. tlustého střeva kontrastní látkou).
Mám strach. Nejenom z toho, aby malému (7, 5 mě) něco nenašli, ale také jak to tam budeme snášet.
On je velice hodné nenáročné dítě, neplačtivé, ale také je velice citlivý. A hlavně na změny.
Má lehký spánek a ač jsme se moc snažili, nešlo to změnit (má to po mně, já to měla prý od narození taky). Když ho něco vzbudí, pak je schopen třeba 6 hodin neusnout! Jen třeba odpadne na minutu do mikrospánku. A tam bude hluk. A nevím, s kým budeme na pokoji, jestli mi ho nevzbudí, nebo jestli mi ho nebudou budit v noci ☹
Pak taky potřebuje klid na kojo. Jinak kouká všude kolem a nepřisaje se.
No a blbý je i vybočení z jeho režimu. To vadí asi každému mímu. Těžko ho pak dávám dohromady.
Strávili jsme v nemocnici tři půldny a doteď ho z toho dostávám. Je totálně rozhozený.
Co myslíte, jak bych mu mohla pomoci, aby to lépe snášel ty změny a že nebude moci spát, kdy on bude chtít, možná nebude spát vůbec. A ta vyšetření, klystýry a tak.
Víte, když to bude v pořádku, snad bychom tam měli být dva dny. tak si říkám, že to by se snad vydrželo a pak si ho doma dám dohromady?
Ale taky nechci, aby byl vyřízený na ta vyšetření.
U něj se veškeré změny rozhozenost, bolesti, trápení projevuje tím, že nespí. Má to místo pláče. Chce spát a nemůže. Je na něj pak žalostný pohled. Tak mám o něj strach, jak to zvládneme.
Jak mu mohu pomoci, poraďte, uklidněte mne, prosím, kočiny...
mik ja jsem s malou byla v nemocnici 3dny a stacilo mi..jako sestry chodili porad vlastne porad nekdo a rusil nenechlai nas spat ani v noci porad teplota merit a furt neco uz me srali jako pak me buzerovali ze mala musi bejt v postylce ja na velke posteli a nemam si ji brat k sobe aby nespadla no ja silela hruzou a zdalo se mi ,ze tam jsem mesic..kdyz sem ji prosil at mi da teplomer a ja ji ve spanku zmerim obycejnym sama rekla ne a vzala pipaci digital a dala ji to ve spanku do ucha a piplo to ta se mlela porad nespala no des bes..teda ja bych brala taky nadstandard a hlavne si ujasnila co je a neni nutne delat v noci a nenechat si kecat do vseho pac oni hodne veci delaji jako nejakej mustr aniz by museli jen proste ze to tak delaji..
Holky, to jste mne moc nepotěšily ☹ Na nadstandard jsem se ptala a není tam. Budeme ležet v Motole. Ach jo.
aponchie, a co doma, jak se ti malá dávala dohromady? Byla vykolejená?
Holky a jak to mám udělat s tím kojením? Nemám třeba říct sestrám, že na to potřebujeme klid, kde bych ho mohla mit? Ach jo. ☹
neee v pohode podle me byla rada ze je doma a konecne se vyspala pac tam s emoc nevyspi v klidu porad neco..zalezi co ma dite za vysetreni treba muze trosku byt neklidne z brani krve semotamo nejakej sen,ale rekla bych ,ze se taky tesi dom
Mikulko, hlavne sa nenervuj a proste im povedz nie. Nech si myslia, co chcu, ale ked pride sestricka, tak ju vyhod a povedz, ze ides kojit a maly ti bude jest iba vtedy, ak bude mat klud. Ze ak nieco potrebuje, tak nech pride po kojeni. No a nocne vysetrenia a pod. blbosti (blbosti preto, ze castokrat nie su potrebne) preber dopredu s lekarom a sestricky potom kludne buzeruj.. Drzim palecky, nech to zvladnete a hlavne nech je maly v poriadku.
mikul: moc dobre vim jak se citis, ja byla ted s malou v nemocnici mela virozu a testovali ji a spis jako na pozorovani...no nakonec jsem tam byla jen den a pul, ale me to teda stacilo..nastesti Kata to snasela v pohode..jelikoz mela infekci, tak tam vetsinu casu prospala, kdyz jsem chtela mohla jsem ji mit na posteli, coz ale nedoporucuji (ikdyz jejich postylky kovove az skoro ke stropu byly taky silenyy) nemohla jsem odejit na zachod a nic, bala jsem aby mi nespadla z postele...k tomu ta postel byla mala a hrozne nepohodlna a dve jsme se tam fakt vesly na tesno a ja skoro nespala....ale ona byla se mnou spokojenejsi, tak jsem to prezila..jinak ma tam odtud spise panicky strach z doktoru, ale jinak byla uzasna a doma jsme najely hned na nas rezim, jenze kazde ditko je fakt jine..hele pri tom kojeni bych je poprosila at tam proste chodi minimalne ovsem problem je co pripadna spolubydlici..ja na pokoji nikoho nemela a to byla tedy fakt uleva... 😒 kdyz budes neco vyzadovat, vzdy na tebe budou koukat jak na blba...ja to zazila...mala mela mit dietu a temer mi tam hladovela, protoze mi nedovolili dat ji mleko a co teda jako mela jist ze?? mozna nejedla i proto, ze vedela, ze neni doma a citila mou nervozitu...dost jsem tam kvuli tomu brecela...jediny co mi pro ni nosily byl banan (podotykam, ze mi ho nechtela jist jako celej banan a ani kousky), rohlik a piskoty (jenze mi lepek do te doby jeste nemely...) no a ryzovy a mrkvovy odvar to nechtela a nadavovala se ...za cely den mi snedla treba jen jednu presnidavku...a nutila jsem ji pit...zhubla mi tam asi 300 g a sestry no ty byly nejchytrejsi pod sluncem 😠
vzdyt je malemu uz skoro 8 mes. prece jen nekojis - co nejake prikrmy? Jak to zvlada je jist?? Treba omezis kojeni a vecer nebo v noci bude klidnejsi a bude bastit od tebe..oni ty deti jsou stejne v te nemocnici rozhozene a rezim tam ani nejde mit....bude vse jinak...jedina rada je improvizace...nema totiz asi cenu stresovat se dopredu...to nikam nevede....hodne sil a at to dobre dopadne 😉
ahojky chystám se na operaci se synem budem tam zhruba 3dny když to půjde dobře. vybrala jsem si nemocnici, kde budeme mít pokoj jen mi dva s lepším vybavením. úporsadila jsem si pc a na písničky a své hračky. den před operací bude očistec.... snad nás na chvilku pustí na zahradu. Po operai to bude horří, ale snad to vše zvládne dobře. Já sama nemocnice nesnáším, ale bohužel nedá se nic dělat.
s dcerou jsem to odbyla za jeden den byla starší a také jsem měla protekci... te´d si to u syna nelajznu.Rpzhodně chci být krom operaci neustále u něj.... prosadila jsem si své... 😉
držím pěsti všem nejen maminám,ale i rodičům. není to příjemné pro nikoho.
mikulko, neděs se toho zbytečně už předem, říkej si, že to zvládnete a potom to bude jednodušší🙂 pro tvého kloučka je důležité, že tam budeš s ním a pro něj!
já jsem byla s naší holčičkou v nemocnici, když jí bylo 15 měsíců, byly jsme právě v Motole. dcera měla rotavirovou infekci, 4 dny byla na kapačkách, celkem jsme tam byly týden.
sestřičky i doktorky tam byly milé, vstřícné a ohleduplné. byly jsme s dcerkou na pokoji samy (nebyl to nadstandard, jen prostě menší pokoj kde byla jen jedna velká postel a jedna malá postýlka) a jak jsem viděla, tak všichni, kdo tam byli s malými dětmi, tak to měli stejně, na společném vícelůžkovém pokoji byly jen větší děti a děti bez rodičů.
teplotu jsem malé měřila jen já, 3x denně, v noci se neměřilo. v noci chodily sestřičky malé jen kontrolovat infuze, ale byly vždy ohleduplné, tiché, nikdy nerozsvěcely světlo. a vyšetřovali ji v době, kdy nespala. když doktorka viděla, že spí, tak přišla později.
s kojením se toho taky neboj, všechny dveře tam mají prosklenou část a když k nám někdo chtěl jít do pokoje a viděl, že kojím, tak dovnitř nešel.
jedna z věcí, co je v Motole blbá, je jídlo pro rodiče (doprovod) - dostaneš stravenky, ale pro jídlo musíš do jídelny přes celou nemocnici (pacientům jinak vozí jídlo na oddělení). já jsem tam šla buď v době, kdy malá spala a pohlídala jí sestřička nebo mi pro jídlo došel manžel, když přišel na návštěvu.
jinak moje dcera je hodně kontaktní a citlivá holčička (např. spí s námi v posteli) , ale pobyt v nemocnici zvládla celkem bez problémů, jen byla ještě víc mazlivá.
tak držím palce ať to dobře zvládnete!
Holky, děkuji za uklidnění, terezce za milý příspěvek.
My prý budeme na pokoji dvě a společná koupelna se dalším pokojem.
Prosím tě, a kam se chodí pro ty obědy? A to si pak přinesu na pokoj, nebo to musím sníst v jídělně?
Prosím tě, a přes den, když malá nespala, tak jsi s ní byla v herně, nebo jak? Já enchci malého enchávat celý den v posteli!!! Vezmu s sebou ty pěnové puzzle, ale bude možnist je někam dát???
Na kterém jsi byla odd.?
lisounku, malý má normálně příkrmy 3 denně a 5 menších kojo. jenže pžed tím vyšetřením nesmí jíst, jen mléko (teda doufám, že to jo!), tekže příkrmy nebude moci mít. Další věc je, že se trochu bojím, abych ho ukojila, když bude závislý jen na mém mléce a laktace mi přece jen teď poklesla.
Kdybych byla sama na pokoji, jooo, to by bylo bájo a odpadlo by mis pousta starostí.
Jinak jsem ještě přemýšlela, že bych spolubydlící poprosila, aby v době kojo šla s dítětem pryč. Samozřejmě bude záležet, kdo tam se mnou bude a jak bude vstřícná, nebo ne.
Ještě mne napadlo kojit v té koupelně? 😅 😕
Tak jsem zjistila, že na jídlo se fakt chodí do závodní jídelny, která je navíc úplně jinde, než dětské lůžkové. ☹ Přece tam kloučka nenechám, chuděru? To je fakt blbě zařízené.
Zdravím. 🙂
So synom som bol hospitalizovaný už 3x, tak skúsim zhrnúť, čo som sa naučil.
1, So zdravotníckym personálom treba samozrejme spolupracovať v záujme zdravia dieťaťa, ALE treba sa naozaj ozvať, keď budú požiadavky nezmyselné alebo dokonca proti záujmom dieťaťa.
-Niekedy sa stane, že niečo popletú
-niekedy robia veci nie kvôli nejakému rozumnému dôvodu, ale jednoducho pre pohodlie
-niekedy (žiaľ, aj to sa stáva) robia veci, ktoré sú úplne proti zdraviu dieťaťa
Je ťažké, rozoznať to, ale rozhodne sa treba pýtať, nechať si vysvetliť, nahlas pochybovať a nebáť sa prejaviť nesúhlas. Nakoniec, vaše dieťa má len vás, a nikoho iného, kto ho môže ochrániť. Chyby v zdravotníctve sa STÁVAJÚ a následky sa, žiaľ, týkajú toho, čo vám nikto nevráti -zdravia.
2, Prečítajte si chartu práv pacienta, aby ste vedeli, na čo máte právo, a čo máte právo odmietnuť.
3, Nespoliehajte sa na nemocničnú stravu (to asi ani netreba písať) 😒
4, Dodržiavajte maximálnu dostupnú hygienu, najmä umývanie rúk pred každým kontaktom s potravinami. My sme si z nemocnice doniesli domov rotavírus 😒
miku a co zkusit nějaký homeopatika na uklidnění? v lékárně ti poradí
5, Nakoniec jednu špecialitku, na ktorú som prišiel až pri poslednom pobyte.
Najhorší faktor hospitalizácie je STRES, a to tak pre rodiča, ako aj pre dieťa. Ja som sa z prvých dvoch hospitalizácií vrátil tak vysilený, že som z toho až ochorel.
Existuje jeden výborný prostriedok proti stresu. Používajú ho prakticky všetky živočíchy. Keď sú v strese, jednoducho vo svojej pečeni alebo obličkách mnohonásobne zvýšia produkciu vitamínu C. Človek trpí zriedkavou genetickou anomáliou, že si vitamín C v pečeni vyrobiť nedokáže, musí ho prijať v strave. Koľko? To závisí od sily stresu. Ale taká obyčajná 70kg koza, keď je v pohode, vyprodukuje 13000mg vitamínu C denne, a v strese ešte niekoľkonásobne viac! Človek je jediný cicavec, ktorý sa spolieha na "homeopatické dávky" zopár mg denne.
Prvýkrát som si Céčko ako antistres vyskúšal počas pôrodu (rodila samozrejme manželka, ja som bol len pri tom 😉 Dával som asi 500mg každú polhodinu, a zistil som, ŽE TO NAOZAJ FUNGUJE. Ostatné cicavce dobre vedia, prečo si v strese produkujú také dávky!
Na tretiu hospitalizáciu som išiel už vybavený žuvacími/cmúľacími tabletkami Céčka, a podľa potreby som si dával. A samozrejme, doprial som aj dieťaťu. Bolo to celkom o niečom inom.
Megadávky céčka nie sú vhodné pri ochoreniach obličiek, najmä sklone ku kameňom, ďalej deficiencii G6PD a metabolických poruchách železa a medi, najmä hemochromatóze a stredomorskej anémii. Opatrné, postupné dvíhanie dávok po niekoľko dní je potrebné pri onkologických ochoreniach (prudká megadávka céčka by mohla naraz zlikvidovať časť nádoru a hrozil by septický šok alebo krvácanie).
Ináč treba dbať iba na dostatočný pitný režim, lebo céčko má močopudné účinky. Ak to preženiete, tak vás preženie 🙂 (mierna osmotická hnačka), ináč Céčko nie je toxické. Najlepšie je užívať ho rovnomerne počas dňa v niekoľkých dávkach, ideálne s jedlom, ale akútne stresové situácie si samé "vypýtajú" svoju prídavnú dávku. Nás s manželkou keď deti riadne vytočia, tak už máme dobrý odhad, koľko si lupnúť na rozdýchanie, zvyčajne 500-1500 😉
Ešte jedno: je vhodné zvoliť prípravok bez chemických farbív a príchutí, lebo vo vysokých dávkach by mohli robiť neplechu (napr. spôsobiť alergické reakcie apod.)
Okrem toho, že céčko vás zachová v pohode, posilní aj vašu odolnosť voči nemocničným bacilom 😉 Je dobré začať s užívaním "bežných megadávok" (1-2g denne) už pred hospitalizáciou, aby si telo zvyklo.
kaleilah: Tými "homeopatickými dávkami" som nechcel uraziť, išlo len o to prirovnanie (v homeopatii sa používajú dávky tak malé, že tableta nemusí obsahovať už vôbec nič). Ale to asi vieš. 😉
mikulko, to je mi lito, je mi z toho uplne uzko za tebe☹. Ja bych kazdopadne chtela nadstandart, tam budete mit jakz takz klid. My jsme byli s Anou na operaci s kylou, ale ta uz je velka a stejne jsme tam byli s ni na nadstandartu a byl tam klidek. Takze s mimcem je to fakt k nezaplaceni. Tak alespon tohle bych ti poradila. A drzte se, at uz je to za vami 🙂 !