Ahoj mamky!
Obracím se k vám s dotazem na sterilizaci lahviček a dudlíků, zatím neplánuju kupovat sterilizátor....myslela jsem sterilizovat jen v hrnci....mohly byste mi prosím napsat jak se to dělá, případně nějaké fígle? A ještě jeden dotaz malinko z jiného soudku - myslíte, že je lepší mít odsávačku doma předem nebo ji řešit až když by bylo "nejhůř"? Kamarádka mi ji nabídla půjčit......Moc díky za všechny rady a názory.
Vyvařuju jako luccii a s odsávačkou radím to samé.Pokud máš možnost ji mít doma dopředu,tak ji využij.Kdybys ji měla kupovat,tak bych radila,at počkáš.
Moc diky holky, omlouvam se, tema jsem nenasla.......mozna hodne v historii......takze chapu dobre - dat do hrnce vodu, nechat varit, pridat flasky a varit 5min....ale dudliky stejne dlouho? asi zacatecnicky dotaz - nemely by dudliky se treba sterilizovat kratsi dobu aby se nerozvarily? 😕
zuzka: ano, já to dělám tak, jak píšeš. Proč by se měly ty dudlíky rozvařit 😅 vždyť je to stejný materiál, jako flaška 🙂 Odsavačku jsem kupovala pár dní po příjezdu z porodnice. Takže je lepší, mít ji doma 😉
Moc diky holky......a sterilizujete po kazdem pouziti? nekde jsem cetla 1x denne, nekde 1x tydne....tak nevim...... 😕
ahoj, na obalu k dudlíku jsem měla napsáno taky 5 minut vařit 😉 jinak já jsem si koupila sterilizátor do mikrovlnky od Aventu a nelituju toho... je to rychle hotové a nemusím to nijak hlídat 🙂 odsávačku mi kupoval manžel až když jsem byla v porodnici... dala jsem na rady, že mám počkat až jestli jí budu skutečně potřebovat... no, při té ceně (mám Avent Isis) mi to přišlo rozumné... jenže jsem rodila sekcí a strávila v porodnici týden... už 3.den se mi prsa nalila tak neskutečně, že jsem musela růčo odstříkávat... odsávačku mi tam nepůjčili, protože byly všechny rozpůjčované ☹ takže příště si tam rovnou vezmu tu svou 😉
já jsem zezačátku vyvářela po každém použití, přece jen když je miminko malinké, tak kvůli bakteriím 🙂 Tak po dvou měsících jsem vyvářela jednou denně 🙂 A od půl roka jen párkrát do týdne. Ale každý si to dělá po svém. Takže tak 🙂
ahojky, já mám taky sterilizátor od aventu do mikrovlnky a jak píše martulikk nelituju. a odsávačku jsem neměla a pak druhý den po propuštění kupovala. ale je to individuální a asi se to nedá říct dopředu. a s tím sterilizováním... já jsem na to asi nemocná, páč já to sterilizuju pokaždé a když jsme byli pod stanem a v kempu neměli mikrovlnku, tak jsme to vyvářela v hrnci na plynovým vařiči. já se prostě bojím, že mu pak bude bolet bříško, dyž to nebude 100% čistý...
jejda, tak já sterilizuju při každém použití akorát tu odsávačku a dudlíčka příležitostně... je pravda, že ho malá nedudlá pořád, ale i tak mi to přijde zbytečné po každém dudlání... jasně, často ho oplachuju... a zatím je vše v pohodě
Ahoj, já jsem vyvařovala vždy jen nové věci pět min a pak už jen tři min. Teď jsem si pořídila sterilizátor do mikrovlky a mám to bez starostí 🙂 . Jo a tu odsavačku ber já ji neměla a pak jsem ji scháněla na rychlo 🙂
Holky a kolik stoji ten sterilizator do mikrovlnky?
samotný sterilizátor stojí asi 900 Kč, pak je ještě v balení s několika lahvičkami za asi 1200 Kč
Tak já jsem do půl roku sterilizovala každý den, vždycky ráno a ted od půl roku tak 2krát do týdne. Taky vyvařuju v hrnci, tak 3 minutky 😉
Moc diky holky, jste zlate.....ja si fakt neumela vybrat, takhle tusim....asi vyberu zatim hrnec a zkusim ty 3-5min a kdyz to bude hoooodne prudit, tak zainvestuju 😀
ja sterilizuji jednou za mesic, jinak umyvam prubezne to je jasne.
halahalo - i u novorozeněte? 😕
ted uz je mala vetsi ale kdyz se narodila asi do jejich tri mesicu tak asi 3x do mesice.ted uz jen jednou.
Lahvičky vždy po jídle umyju pod horkou vodou s trochou jaru, abych pořádně odmastila, pořádně opláchnu a pak proleju horkou vodou z konvice. Jedenkrát za týden nebo 14 dní vyvařím v hrnci lahvičky i dudlíky. Dělám to od narození, je nám půl roku a zatím jsme neměli žádný problém. 😉 🙂
já jsem typ, co musí mít doma po ruce všechno dopředu...kdyby náhodou. takže i odsavačku jsem měla dopředu a brala jsem si ji hned do porodnice. Tam jsem ovšem měla málo mléka, takže nic neodsála i když byla prsa nalitá..to až časem doma. Ale prodávají je v každé lepší lékárně, takže stačí zmapovat kde je mají a kdyžtak poslat manžela ať koupí a donese - pokud bude potřeba. Nic méně já byla klidnější, když už jsem ji měla. Vyvařenou, nachystanou... po ruce. Pokud ti ji kamoška půjčí - určitě bych to brala. Pak si buď pořídíš svoji, nebo jí ji po čase vrátíš. Když se pak rozkojíš už ji nebudeš potřebovat.
Nahážu do hrnce všechno zaráz - lahvičky, dudlíky, a uzávěry - vše co najdu 🙂 , i celou tu odsávačku Avent jsem tam vždy šupla - nic se nerozvaří. Já teda ještě vyvářím ve vodě přefiltrované z konvice Brita a lahvičky jsou pořád jako nové. Pokud vyvařím v normální vodě nalité přímo z kohoutku, tak mám na nich takový matný povlak. Ale ničemu to nevadí. Takže u nás jde všechno přez Britu. 😅
Já ten sterilizátor do mikrovlnky koupila použitý na Aukru asi za 3OO Kč.
sterilizátor od chicca stoji asi 500,- ale dnes bych si koupila parní hrnec do mikrovlnky za 100,- a udělá to stejnou funkci 😀
jinak sterilizovala jsem po každem použití flašky a savičky.dudlíky 1x denně
povlak je z vodního kamene teda minerálů ve vodě. aby ses mu vyhnula, dej lahvičky na pařák 😉
Soanpe a co je to ten parní hrnec do mikrovlnky, můžeš hodit nějaký odkaz jak to vypadá? díky
je to plastová nádoba s víkem podobně jako ten sterilizátor 😉
mají to normálně v dom .potřebách ale pokusíém se najít odkaz
počkej chvilku 😉
http://www.noto.cz/nadobi-do-mikrovlne-trouby-1...
některý maj i integrovanej pařáček
ale ten se dá dokoupit zvlášt 😉
vsepromimi.cz/produkt/beaba/sterilizator-2v1-do-mikrovlne-trouby-i-za-studena.htm
a tady jsou jich mraky pod 500,-
http://www.zbozi.cz/?sId=Ct0nAZzNwcBno_db1vje&q...
můžete mi prosím někdo poradit...budu sterilizovat v sáčku v mikrovlnce, dávají se tam dudlíky celé i s tím plastovým "náhubkem" nebo jen vyloženě ty gumové cumlíky...děkuji
@zuzka11 Naházej to do hrnce a vyvař, to máš nejjednodušší a asi i nejlevnější. Lahvičky jsem normálně vymyla, vypláchla a šup vyvařit, dudlíky jen opláchla a to samé. Pak jsem sporák vypla a nechala v tom hrnci a vytahovala dle potřeby
@magdalenax ona je ta diskuze z roku 2009, tak mamča už asi ví, jak na to 😉
@cerberos1306 mamča, která se na to ptala, už asi opravdu ví, ale je tu spoustu dalších maminek, které budou teprve rodit (hlavně prvorodičky) a které zatím neví jak na to, tudíž je pro ně každá rada zkušených dobrá 🙂
takove tema tu uz jiste je 😎
ja tez sterilizuju v hrnci - staci ve vrouci vode 5 min... radim pujcit ci poridit odsavacku dopredu, ja ji nemela a ver, ze se ti bude hodit - treba kdyz budes mit hodne nalita prsa a budes potrebovat odsat... takze ja porizovala po telefonu v porodnici 😉 taky protoze malej nechtel sat a musela jsem ho dokrmovat odsatym mlickem