Prosím stetilizujete láhve a savicky před každým použitím? Miminko mám na UM a pokaždé láhev sterilizuju, ale nevím jestli by nestačilo umýt horkou vodou.... Děkuju
Vyvařovali jsme tak jednou týdně, jinak jen každý večer umytí horkou vodou a saponátem na dětské lahve a spol (třeba Frosch baby)
Točím dokola tři lahvičky, po každém použití vymyju saponátem a dám stranou, potom sterilizuju všechny najednou a z toho sterilizátoru je beru. Dělám to od příchodu z porodnice a do 6 měsíců určitě budu pokračovat. Dudlíky sterilizuju 1x denně. Hračky, apod. už jenom myju, i když teď všechno strká do pusy.
Vypláchnu a sterilizuji v mikrovlnce. Dudlíky už jen oplachuji a jednou za čas také proženu mikrovlnkou. (Dítku je 1 rok)
ehm no tak jednou za týden hodim do mikrovlnky flašku a dudlíky jen oplachuju. Jako asi jsem prase. Ba ne u první dcery jsem byla taky víc poctivá to druhé dítě tak nějak vydrží víc ...
Ja to myju a pak proleju uvařenou vodou z konvice. Sterilizaci poctivou tak 1x denně.
A myslíte, že při kojení jsou prsa sterilní...? 😉
@aneta_v Samozřejmě že prsa nejsou sterilní, ale tak pokud se dodržuje nějaká základní hygiena, tak je to takový ten přirozený mikrobiom, který se podílí na zvyšování imunity a zlepšení mikroflóry ve střevě. Lahvičky sterilizuju, protože u saviček chci mít jistotu, že mi tam nekvasí nějaký špatně umytý zbytek 😉 To se prostě podle mě u prsa nestane...
@emillyhk tak jasně, že na prsou mi nebude nic kvasit, ale pokud se lahev poctivě vymeje, tak tam podle mě nic nehrozí. A hlavně teda - buď budu sterilizovat všechno nebo nic, jinak je sterilizace zbytečná práce... resp chápu jí do doby, než si dítě nacpe do pusy všechno, na co dosáhne
U prvni dcery jsem se na ne pomalu bala sahnout 😀 u druhe jsem mela dve lahve ktere jsem behem dne stridala, vzdy jen umyla a vysterilizovala jednou denne vecer.