Stále nespokojené miminko😔. Máte podobnou zkušenost?

swee2
13. črc 2020

Ahoj holky prosim poradte nebo pisnete vasi zkusenost. Mam 6mesicni holcicku ktera spatne usina (usne pouze houpanim na balonu a to s brekem) nekdy usne v kocarku ale musi se stale jezdit a neni jiste ze pokazde usne. Pisu to o spani protoze si myslim ze by to mohlo mit spojitost s dalsim problemem. Mimco je stale nespokojene stale mruci pobrekava ikdyz si spolecne hrajeme ikdyz ji nosim tak je nespokojena jeste neleze a nesedi mozna je nastvana i z tohoto duvodu nevim a proto se chci zeptat ma nektera z vas zkusenost? Nebo poradte jak z toho ven? Dekuji

verionka
13. črc 2020

Měla jsem to takhle se starším synem a také to zpětně pricitam jeho problémům se spánkem. Kdyz byl maly, usnul vždy jen při kojení nebo v nositku a strašně lehce se vzbudil, v noci i 15x, byl pořád nedostaly, a tím pádem nevrlý, stále umrčený a ukňouraný. Trochu se to zlepšilo kolem roka a půl, teď jsou mu tři a čtvrt a stále se v noci budi, a zustalo mu to, že když se vzbudí třeba ve 4 ráno, už má problém zabrat a je pak celé dopoledne ukňouraný. A zustalo mu i to, že se často vzbudí s pláčem a nejde uklidnit. Mladsimu je 5 měsíců, ten se vždy vzbudí vyspany, hned se smeje, nemá problém kdykoliv a kdekoliv znovu sám usnout a je pořád vysmaty, takže tu souvislost se spánkem tam vidím jednoznačnou. Jen neporadím, co s tím. Buď je to povahove, nebo prostě nějak neurologicky dane, ale nemyslím, že by s tim šlo něco dělat...

swee2
autor
13. črc 2020

@verionka Hm ja jsem si to myslela ze by to mohlo byt tim spankem ach jo to nemame zatim vychodisko .. neumi usnout .. musime ji houpat s brekem az usne a nekdy pres den se prici ze ji ani neudrzim ale ocicka si porad mne az je ma cervena🙁snad se to casem zlepsi.. nevadi mi kdyz ji houpu nebo nosim ale vadi mi kdyz breci u toho .. to mi je smutno

colleto
14. črc 2020

Měla jsem to samé se starší dcerou. Ale ona byla plačtivé miminko už od porodnice. Trvalo to 14 měsíců. Od 6 měsíců jsem jí musela upravovat spánek přes den, aby neusínala v nevhodnou dobu a naučila se trochu zklidnit. Byl to boj. V noci měla hysteráky co 10 minut. Vzbudila se ve 2 hod v noci a do 4 neusnula a velká zábava. Usínala nejprve jen v náručí a houpání na balonu, nebo v kočárku. Později jsem zjistila, že jí to naopak vadí a tak jsem se snažila, aby usnula v klidu u kojení. Doufala jsem, že když začnu dávat umělé mléko ke kojení a příkrmy, tak že bude klidnější. Prakticky se to celý první rok jen zhoršovalo. Přes den potřebovala neustále zabavovat, jinak ječela jako tur. Z procházek jsme doslova zdrhali s ječícím dítětem, aby už jsme byli doma, neměli jsme na to nervy chodit mezi lidmi s dítětem, který si málem řevem roztrhlo pusu. Sousedka nad námi začala chodit schválně v podpadcích, jak slyšela ten neutuchající řev z našeho bytu. Já byla o to víc nervozní, že to ruší lidi okolo. Teprve až začala v 1 roce chodit, tak se výrazně uklidnila. Sama se hodně zabavila, když začala chodit ven na písek atd. Spát začala až v těch 14 měsících a od té doby byl klid. Druhá dcera naprostý opak. Flegmatik a pohodář s ukázkovým režimem spánku. Stalo se mi jen 2x, že v noci vyváděla. Usínala tím, že jsem jí položila do postýlky. Nebylo potřeba lítat s ní, jak na kolotoči. Pravda je, že u druhé dcery jsem byla už mnohem klidnější a pak taky jsem na mladší neměla tolik času (jsou od sebe 1 rok a 3/4), takže možná i moje přílišná pozornost, přílišná nervozita...kdo ví. Ale přešlo to. Naštěstí.

swee2
autor
15. črc 2020

@colleto tak my mame stesti ze v noci se budi jednou ( nechci to zakriknout) a spi do rana a to pred sestou coz je pro me docela dost brzo ale zase usina kolem seste vecer ( je unavena ) ale musime na balon a s brekem usina🙁coz je pro me smutny a hrozne bych si prala kdyby u toho nebrecela.. klidne bych ji houpala nosila ale jen kdyby nebrecela a usinala spokojena.. pres den je to se spanim blby a proto je asi mrzuta no snad to prejde.. doufam

puhelin
15. črc 2020

Dodnes 3letou uspavam, nikdy jsme ji jen tak nepolozili do postele a nechali usnout samotnou. 11mesicni to same. Nevadi mi to, jsou pri tom klidni, bez place.