prosím, prosím jsem zoufalá ☹ mám sedmiměsíčního krásnéhé, veselého, ukecaného a hravého chlapečka. očividně mu nic neschází, ale tchýně tvrdí, že je málo oblečený. My máme doma 23 - 24°C to je přes den v noci klesne teplota k 18-19°C. Vždy čekám až je doma tak 22° a Lukáška převléknu z overálku s dlouhým rukávkem do body s krátým rukávkem a dupaček nebo kalhotek s ponoštičkami. Tchýně tvrdí, že je mu zima 😠 Chce abych mu dávala dlouhý rukáv. Podle ní by bylo ideální ještě tak mikinka. Ona je zimomřivá až hrůza. u nich se topí tak na 25-26 °C.
Já si myslím, že kdyby mu byla zima tak by byl mrzutý a plakal by, jenže Luky pláče jen když má hlad nebo má jít spinkat 😀
mohli by jste mi poradit jestli mu to stačí nebo ne? 😢 😢 😢
Ja bych se řídila spíš tím, jestli nemá studené ručičky. Ono každé dítě je jiné. Ja dávám doma ted body s dlouhým a na to triko nebo mikcu, ale tady trochu od dveří táhne když je malá furt na zemí... teplotu doma ani přesně nevím. Ale dlouhý rukáv mam i já.
@evcounek záleží na tobě, ty znáš své dítě ale já nedávám krátký rukám ani mému 2letému synovi, i ten má dlouhý rukáv, já sama většinou taky. Honzík bude mít 10měsíců a na doma má body s dlouhým,pončocháče a protože už leze tak ještě tepláky a ponožky, starší syn bodyčko s dlouhým rukávem, punčocháče a ponožky, já mám elestáky, tričko s dlouhým a ponožky. akorát nevím kolik je doma stupnů, nemám doma teploměr a topí tak nějak podle nás at není ani horko,ani zima
@evcounek Ahoj, my máme doma přez den tak 22 a malýho mám jen v bodýčku s dlouhým rukávem. Kamkoliv dojedeme a je tam třeba těch 24 stupňů, tak má červený tvářičky a je protivnej, jak je mu teplo a nejradši by byl asi jen v plíně 🙂 Každopádně nejspolehlivější by měl být nosánek, pokud je teplej, tak mu zima určitě není. Při té vaší teplotě doma si myslím že kdyby moc, tak by stačilo bodýčko s dlouhým rukávem, ale mikina už určitě ne....
máme teplé ručičky, nožičky i nosánek. je moc spokojený. Jen prstíky má studené jak si je pořád cucá a pak máchá rukama 😀
Já tchýni rozumím má jen strach, ale já byla oblékaná taky tak a rýmu jsem chytla až snad v jesličkách. Jen mi vadí, že do mě hučí a hučí a už začala hučet i do Petra.Tudle jsem jí natvrdo řekla, že mu dlouhej rukáv dám teprve až bude nemocný.
malý se mi i v noci odkope a usínat musí bez deky, až když usne tak ho přikrýváme dekou aby byl aspoň část noci pod dekou. Malý bude asi po Tátovi, protože ten se přikreje dekou až k ránu a to v ložnici netopíme. teď jak začnou mrazy budeme trochu vlažit na rozumnou teplotu. Bydlíme v batráku a tchýně bydlí o patro níž.
Včera jsme slavili Petrovi narozeniny a byly jsme dole u tchýně, protože přijel ještě Lukáškovo praděda (89) a tam se topilo až hrůza. muselo tam bý tak 26°,protože jsem byla v krátkém rukávu a byla jsem spocená jak vrata od chlíva. měli jsme semišové polodupky a musela jsme mu dát háčkované dupačky po mě aby to trochu větralo, protože byl červený, rozpálený a nevrlý.
teplota jestli je dítě v poho se měří na zátylku, na zádičkách pod krkem tam kde již má oblečené body. aby neměl spocené zádíčká. ale krátky rukáv ja nedávala, ale raděj body/tričko ze slabší bavlny, ne ty silnější. a jestli neni pořád v postílce, tak dejte teploměř na zem, kolik je tam stupnů, je to fakt rozdíl. vím, že děti jsou různé, můj kluk triko s dlouhým a slabou mikču mu bylo akorát a jiný kluk asi v jeho věku jen triko s krátkym měl a když dostal slabou mikču, tak zrudl v tvári a bylo vidět jak se objevuje pot. je to fakt individuální.
@evcounek ahojko, no body s kratkym rukavom by som nedavala 😉 tiez mame v podstate tak teply byt ako vy, davam body s dlhym rukavom, ponozky a teplaciky.... to, ci mu je zima alebo nie zistis na zatylku, ak ho ma normalny, je obleceny tak akurat, ak tam ma pot, tak je obleceny prilis 😉
no a este ked bol na zemi - teraz je v ohradke - tak tam bolo trosku chladnejsie, tak to som mu nedavala teplaciky, ale dupacky - takze cez telicko mal vtedy dve vrstvy 🙂
a ja som zimomriva teda hodne, ale snazim sa maleho ucit takto.... je to lepsie, navykne si na chladnejsie od malinkata a bude otuzilejsi 😉 ale ako pisem vyssie, neprehanam to 🙂
taky se mi stalo, že jsme přijeli na návštěvu a tam přetopeno, kluk byl v pančucháčích a slabé triko s dlouhým rukávem jsem mu ohrnula rukávky a příště jsem pro něj sebou vzala letní pláťáky a triko krátkym, ale to mu již byl asi 16měs. a sam běhal.
@evcounek Mam podobne stareho syna, doma mame tak 22°C, ale on uz leze, takze ma body s dlouhym, mikinu, puncochace a teplaky. Nedavno se mi prave od te plovoucky nachladil a chraptil, doktor naridil vic oblikat. Ruce ma z toho lezeni teda ledovy porad, zkousim zatylek, jestli neni zapoceny a nos, jestli neni studeny 😉 Deti maji trosku horsi termoregulaci nez dospeli.
No mne pripada, ze ty deti vetsinou dost nabalujete. Ale s tim asi nikdo neporadi, clovek se musi ridit podle sebe.
@evcounek podle me mu to musi stacit, podle toho, co pises. My mame ted doma 21 - 22 stupnu a klidne je v kratkym rukavu, teplakach a ponozkach a navic je casto rozbaleny bez pliny, aby vetral. Hraje si teda na koberci a dece, na plovoucku mi zatim nedoleze. Kdyz mel opruzeny podpazi (spotil se mi, kdyz jsme byli nakupovat), tak mel i body bez rukavu. A nekdy ho necham i bez kalhot, jen v ponozkach. A je spokojenej. Nemocnej nebyl nikdy, vlastne ani ryma. A to ma nemocnou ledvinu a nesmi prochladnout 😉 Jenze se nesmi ani zpotit, aby neprochladnul potom 😝 Oblikani je veda, ale delas to podle me dobre. Rucicky miva studeny, ale kontroluju spis nosanek a za krkem, a tam OK. Manzelovi i tak pripada, ze ho nabaluju 😀
@evcounek na tychýni se vyprdni 😅 a řiď se podle sebe a hl. podle malého..jestli v krátkém rukávu nemá studený nos a v dlouhém jestli není spocený...to je asi jediná rada, kterou ti můžu dát 😉 každé dítě je jiné, takže je asi blbost zjišťovat, co nosí doma dítě od souseda, ale myslím, že lehkým body s dlouhým rukávem bys neměla nic zkazit 🙂
No já mám doma 7měs. klučinu. Krátký rukáv jsem dávala jen v létě. Máme doma těch 23 stupňů. Má bodýčko s dlouhým rukávem a punčošky. To, jestli je mimču zima nebo teplo se pozná, když mu šáhneš nahoru na zádíčka mezi lopatky. Těma ručičkama bych se řídila míň. Mladej je má studený i když je mu teplo 🙂 A když je mu zima, dám mu ponožky. Zase bych ho zbytečně nenabalovala - ať se trochu otužuje
my mame doma neco malo pres 20,blbne nam topeni a malej (15mesicu) ma jen bodycko a puncosky,ale kazdy dite je jiny,pokud nema studenej nos a tvare,tak bych to nehrotila 😉
nevím, ale krátký rukáv nedávám ani staršímu synovi a to doma máme kolem 24. V sedmi měsících se mi moc akční děcka většinou nezdají, takže teď v zimě bych určitě nedávala. Ale to je jenom můj názor, záleží na tobě, je to tvoje dítě 🙂