Spinkalo vám špatně dítko kvůli růstu zoubků?

mirozka
7. únor 2018

Ahojte maminky,
zajímalo by mě,jestli tu některé z vás vyloženě špatně spinkalo dítko kvůli růstu zoubků. Syn,1 rok, totiž v noci co hodinu dvě vzhůru,poplakava a nemůže spinkat.To už trvá půl roku.Všichni mi tvrdí,že za to mohou zuby.Jenomže mi připadá,že se snad na ně svádí vše. 🙂 Jste tu některé,které to tak opravdu měli??

e30
7. únor 2018

Ahoj,Pepčovi je 17 měsíců a je fakt když mu rostou zoubky že se pořád budí.Pomáhá mu namazat dásničky Mundisal gelem.

eldrag
7. únor 2018

ano, pokud se prorezavaly zuby nespalo se klidne tyden v kuse... nebo v naruči v sedě... nektere deti jsou na zuby opravdu citlive, a noční výkřiky něbo knourání jsou bud zoubky nebo brisko.

zmrzlinka
7. únor 2018

Se synem jsme nespali pul roku kvůli zubum a s dcerou to vypada taky tak 😁

janablizka
7. únor 2018

Mé vnučce se ted prozřezávají stoličky a taky v noci nespí,nemá chu't na jídlo jen hodně pije a má hrozně opruzenou prdelku pan doktor řekl že vše je od zoubků.Je pravda když ji rostly první zoubky tak měla to stejné a opruzená prdelka se pak hned zahojila.

priefi
7. únor 2018

@mirozka my jsme to tak meli 😉 teda jeste obcas mame

mirozka
autor
7. únor 2018

U nás jsu právě na řadě stoličky a má hrozné boule v místě špičáku.Je pravda,že co mu začaly růst zoubky,tak opravdu nespíme....

mirozka
autor
7. únor 2018

@janablizka Prdelku teď má také opruzenou a to na to nikdy netrpěl.Teď nám docela zabírá Pityol.

janablizka
7. únor 2018

@mirozka No právě ona na to taky netrpí jen když ji lezou ty zoubky.Měla to hodně úplně červené,ale asi ji to nebolelo vždycky jsem ji tak opatrně omývala a mazala a ani neplakala.

zmrzlinka
7. únor 2018

@mirozka klidně mu dej na noc Nurofen proti bolesti at se aspon drobek prospite 👍 Dcery když lezli spicaky tak byla taky opruzena 😢

luci_ela
7. únor 2018

U nás zoubky teda zatím nezačali, ale lezou kamarádky malému. A co od ní vím, tak malej nespi, přes den je protivný a pořád by byl u mámy. Říkám si jestli to bude podobně u nás, tak chudák malinká, když vidím jak moc to některý prcky trápí ☹

baraskaska
7. únor 2018

Jojo co zoubek to nespani a vetsinou uz 14 dni predem. Takze jak zaclo spatny spani uz jsem kazdej den hledala zoubek a fakt vzdycky nakonec nasla. 😀

mouni
7. únor 2018

Ahoj Mirozko, hezký příspěvek, i s tím koncem, že se na ty zuby svádí leccos 🙂 Tak jsem se chtěla zeptat všech maminek, co jejich drobatka trápily zuby tak dlouho a usilovně, jak jste si byli jistí, že jsou to určitě zuby? Syn má 15 měsíců a spaní v noci posledních 7 měsíců není žádná hitparáda, ale poslední dva týdny fakt katastrofa a vzhledem k tomu, že spím de facto celou noc s ním a ještě stále kojim (naštěstí i bohužel), tak tatínek neuklidní a já už z těch nocí, kdy se taky budí co hodinu dvě, dost nemůžu. Jeden den měl i horečku (ta nad 38 prý od zubů není), celý týden pak průje, byl strašně protivný, ještě teď prsty v puse a z toho nočního křiku si doslova vyřval rýmu, takže spaní pořád hrůza. Připadá mi, že už má plnou pusu zubů, ale to prořezávání přece nemuze bolet tolik dní soustavně nebo snad ano?! Calgel na dásně pomáhá jen sporadicky a v nejhorších případech Nurofen snad skoro vůbec. Při růstu prvních zoubků jsme si toho všimli opravdu jen vzácně.

bubinko1506
8. únor 2018

Moji maju 16 mesiacov a od septembra, ako sa zacali prerezavat stolicky, tak sa spanok riadne zhorsil. Az tuto noc, 1x po piatich mesiacoch mi jeden prespal celu noc a druhy bol iba raz hore - zato cez den iba rev, rev, rev a na rukach by chcel byt. Ocaky uz maju skoro vsetky (chyba posledny). U nas to tak byva este pred splnom.

mirozka
autor
9. únor 2018

@mouni Ahojky,my jsme měli horečku jen jednou,ze dne na den 38,2...bez rýmy,kašle.Nevěděla jsem,z čeho to může být.No a na druhý den nic.O dva dny později jsem našla nové 4 zuby. A myslím,že průjem byl tak týden předem.