Maminky, nemáte nějaký tip jak naučit prcka spinkat přes den v postýlce? Malému je 8. měsíců a spinká 2x denně, ale jen za jízdy v kočárku. Do 3 měsíců přes den snad nespal, pak se mu zalíbil kočárek, takže jsem měla a mám aspoň trochu klid, což jsem ráda. Někdy je to ale náročné, denně nachodím skoro 3 - 4 hodiny. Jakmile totiž jen vlezu do baráku tak je malej vzhůru, takže by zrovna nefungovalo, kdybych ho jen chvíli uvozila a šla domů. Takže prakticky za celý den nemám chvilku abych si sedla. Jelikož chceme brzy druhé, neumím si to představit s 2 dětmi
Snaž se vypozorovat, co všechno mu na tom spaní v kočárku venku vyhovuje a zkus ty podmínky vytvořit doma a nebo se naopak přizpůsob ty. Spoj vycházky s něčím, co tě baví. Zkoušelas hned jak usne se vrátit domů a rychle přehodit do postýlky? Co nosítko, máš?
Me mala spi pred den jedine v kocarku.. :/ proste neusne doma v postylce nebo u me v posteli :/ :D v nositku usne ale jinak ne.. Je nam rok a spi dopolko a odpolko, ale jdem na prochazku a kdyz spi, postavim pred okno a chrupe dal, ze ji nasteszi nevadi ze kocar stoji.. 😊 ale s tim bojovat teda nevim.. Zkusit satek/nositko
hojdavak?
Taky jsem to tak mela a do cca roku mi nic moc nepomohlo. Obcas vydrzel, kdyz jsem po uspani si sla sednout do kocarkarny, protoze to nebyl takovy teplotni sok jako jit domu. Cca od roku uz dokaze spat dal, i kdyz se zastavi, ale musim zastavit 10-20 min po zaspani, kdyz ma jeste tvrdy spanek.
A když by usnul a ty jsi ho přenesla to se probudí??
My teda zažili až u třetího ze by jsme ho uspali a přenesli nebo nechali v kočárku který nejede a nebo usnul všude možné klidně v sedě u stolu... holky toto neměly....
Snad to brzy přejde..... my uspavali na rukou - první většinou já a cca hodku hodku něco - do cca 1roku pak jsme se snažili dceru naučit jinak ale moc to neslo až časem
jinak mrně mi taky spalo jen za jízdy, akorát jen půl hodiny a konec... a jen pár měsíců:D
uspat u kojení nejde? nebo uhoupat? velký dítě jsem už houpala pak na nohách, dala na velkej polštář a jen jsem jezdila nohama, pak na polštáři přendala na postel, aby se nevzbudil tím, že ho vemu do ruky..
@kaja2016 jak jsem psala, stačí jen vlézt do baráku a je vzhůru 😑
@simkrk my bydlíme v 9.patře 😀 nositko mám, ale to si moc neodpočinu, to už radši půjdu s tím kočárem 😀
@shine2015 my uspávali večer houpáním do 6 měsíce, pak už jsem ho prostě nebyla schopná unést, takže jsme ho to museli naučit. Teď už je to celkem v poho ty večery ☺
@hermionagranger Tak jestli se budí i ihned jak usne, tak to je blbý. To nosítko je myšleno tak, že uspis doma položís do postýlky. Zkus zatemnit, nebo naopak otevřít okno, apodobne. Vozit kočárkem doma jsi zkoušela? Chce to experimentovat. Já se hodně přizpůsobovala tomu, co dceři aktuálně vyhovovalo, s druhým už budu odvážnější. Teď jsem třeba zjistila, že aby mě usla po obědě, tak stačí hodit matrací na zem a zatáhnout žaluzie. V ložnici se zatazenyma závěsama neusla, bylo tam trochu víc světla. Jinak tedy 3 hodinky denně není zas tak moc, byt tebou, tam to spojím s něčím užitečným, třeba s nákupem, nebo sportem. Já také chodím na takto dlouhé vycházky a ani nemusím. Dceru to bavi a mě to udržuje v kondici🙂
@kaja2016 to jo, jako jsem ráda, že spí aspoň v tom kočáru, i když člověk chodí, tak si odpočine aspoň psychicky. Spíš mám takovou obavu jak to bude s druhým, ale hold se asi bude muset nějak přizpůsobit co
@hermionagranger Jako jak skloubit dve deti naraz, to nemuzu poradit, nemam zkusenost🙂 Ale ono to druhe muze byt uplne jine, spave, nebo naopak synovi se to zmeni, zatim se netrap a tes se ze synka🙂
@hermionagranger zvykne si... máme deti skoro po roce a taky úplně v pohodě.... akorát přecházet na nositko moc nedoporučuji spis naučit rovnou přitulit v posteli
@hermionagranger me kdyz usne v nositku tak si lehnu a odpocivam nebo usnu taky..:D v klidu cucim na tv a nikdo me do toho nekrici.. A hlavne nemuzu nic delat takze nelitam po baraku a jen lezim.. 😂
Moji tak spali do roka - iba v kociku. Az teraz po roku dokazu cez den spat aj v postielke
Mám to stejně, spíme přes den jen jednou, sice 3-4 hodiny, když se zadaří, ale jen v kočárku, jakmile by ho člověk šoupnul do postýlky přes den, řev.... tam ho zkrátka dáváme až po večerní koupačce. No co už, alespon si přes den vyvenčím. Tak se drž
Pokud se mu líbí to pohupovaní, co zkusit uspávat alespoň v šátku, pokud to tedy už nemáš vyzkoušené?
S tím už se dá alespoň trochu doma fungovat 😃