Ahoj maminky, chci se zeptat, jestli je tu ještě někdo, kdo nechává své dítě spát na matraci na zemi. Mám osmiměsíčního chlapečka, v postýlce mi nechce spát vůbec a na velké posteli mám strach z pádu (už se stalo). Tak jsem celá zoufalá vymyslela spaní v dětském pokoji na zemi, kde k němu můžu kdykoli přilehnout a nakojit ho, ale můžu ho tam i nechat a nemusím se bát, že zase spadne. Co si o tom myslíte, je to bezpečné? Dělá to tak ještě někdo?
@mysicka_lb My spíme se synem už třetí měsíc na zemi na matraci a ještě nejmíň měsíc spát budeme 😖 Je to z důvodu rekonstrukce - necháváme si dělat nábytek na míru (vč. té postele) a trvá to dýl, než jsem doufala 😖 Synovi je 3,5 roku a problém s tím nemá naprosto žádný 😉
@mysicka_lb My takhle spíme společně - máme velkou matraci na zemi a postel máme v komoře složenou 🙂 Malej se z těch 20 cm výšky naučil hezky slejzat i rukama napřed.
Doporučovala by som len,vložiť rošt pod matrac,aby vetral,a aby bol malý trošku nad zemou,ináč v tom nevidím problém,tiež máme s manželom matrac len na rošte,aby k nám deti mohli,deti sú už síce väčšie,ale nám sa tak zapáčilo spať "na zemi" že sme sa na posteľ vykašľali.
@smardik Na dobu mého spánku bych přes něj ještě překlopila ohrádku, právě aby k takovým průzkumům nemohlo dojít. A spala bych tam s ním, máme tam i dospělou postel. Jde mi hlavně o to, jestli takhle nemůže nastydnout, ofouknout apod.
@brouzdalka Jak velkou máte matraci?
@mysicka_lb 160x200, ale budeme muset ještě jednu 80x200 k tomu přikoupit, protože příští rok už tam budeme spát 4 🙂 Takže celá ložnice bude jedno velký letiště, paráda 🙂
Určitě to chce rošt, aby matrace mohla větrat a nědělala se v ní plíseň, pak se ještě říká, že u země je hodně prachu a pokud spí člověk na zemi, tak ten prach celou noc dýchá a to není moc dobré.
@hojda My pod tím rošt máme, je z tvrdým borových prken, takže nám to dýchá. A prach nějak nevnímám rozdíl, jsou země, kde se spí na zemi normálně, vysoká postel je až výdobytek civilizace - má chránit spícího člověka, aby po něm nelezla všelijaká havěť, třeba myši 🙂 Ty naštěstí doma nemáme 😀
@brouzdalka Manžel měl teď pár nocí matraci na zemi (kvůli nemoci spal jinde) a dokud jí měl na koberci tak dobré, ale pak jí přesunul na plovoučku a okamžitě se na ní udělala zespodu plíseň, takže to větrání je opravdu důležité a ten prach jsem četla v nějaké časopise. Taky jsem četla nějakou studii právě o prachu v domácnostech, že to porovnávali v několika zemích a myslím, že v ČR vyšel ten prach jako třetí nejhorší, já osobně bych to raději vyřešila posunutím velké postele ke stěně a dají se koupit zábrany na postel velkou.
@hojda Já mám strach, že ty zábrany osmiměsíčního zvídavého kluka budou naopak přitahovat. Že se o ně začne stavět, přepadne a nabije si kokos z ještě větší výšky.
ja teda primo zkusenost nemam ale kdyz se mi narodila sestra tam mela v pokojcku s mamkou velkou manzelskou matraci na zemi a byly na ni porad i spala tam a nemela postylku 🙂
@mysicka_lb dělá 🙂 my máme širokou velkou manželskou, a k tomu ještě jednu klasiku...tudíž místa habadej...vžška 25cm...a holky spí super, my někdy s nima...
doporučuji rošt..... a hdne vysávat poprípade stírat.....ale u nás žádný problém....naopak...a já jsem taky klidnejší....že nespadnou....a na dovolené je fakt, že tam jsme spali na posteli všichni a dobré....ae musí mít zábrany a jak kolikrát skákaly a lezly...měla jsem strach
Spaní na matraci ničemu nevadí, jen bych ji každý den nechávala přes den nastojato, aby provětrala.
@mysicka_lb Důležité je dítě, co nejdříve naučit slézat z postele dolů zadečkem napřed, jak se to naučí, tak je to pak v pohodě, pak existují dětské postýlky, které se dají přidat vedle postele, tak aby dítě bylo hned vedle maminky na spaní.
@brouzdalka ja bohužel se spaním na matraci asi zakladatelce neporadim ale zaujalo me jak jsi psala, ze Tvuj syn se naucil slejzat rukama napred, ja bych to asi nevidela jako uplne vyhru 😲 pro deti je vždy bezpecnejsi když umi z věci, nabytku a pod slejzat napred nohama, chápu, ze 20cm je "jen" 20 cm ale az to bude delat třeba na gauci .. a dal ještě na vyssich vecech, zkus ho to ucit obracene 😉 🙂
ted koukam, ze hojda nademnou psala něco podobneho 🙂
@hojda ,.....................naše děti mají patrovou postel a z bezpečnostních důvodů spí mladší dole a vedle něj na zemi máme matraci z manželské postele,kde se s manželem střídíme ve spaní podle toho,kdo dřív vstává do práce a ko vodí děti do školního zařízení.Praktikujeme to takto od začátku září a plíseň se po matrací zatím neobjevila.Takže to určitě nebude plovoucí podlahou nebo chybějícím roštem 😉
To by pak nemohli vyrábět válendy s úložným prostorem a odklapovacími matracemi.Tam se objeví plíseň pouze v případě,kdy je vlhkost v domě/bytě nebo je byt špatně vytápěný.
@mysicka_lb ne vylozene na zemi ale par cm nad zemi 🙂 mame vysouvaci postel pro mladi pod postel starsiho - resp. domaci vyroba rostu na koleckach (kolecka a rost maji dohromady asi 8cm, to same matrace) , je to velice prakticke, deti se naucily dobre ulizet hracky i postele aby mely pres den hodne mista na hrani a vecer sla postel vysunout a nachystat 🙂 no a bezpecne to je taky
@terezapetrova To já ho samozřejmě učím, směřuju ho obráceně 🙂 Ale on celkově nemá moc pud sebezáchovy 😀 Nebyl to vůbec záměr, ale na druhou stranu jsem ráda, že sleze aspoň nějak a nerozbije si tlamču. On si na to časem přijde, odjinud zatím neslejzá nijak.
@brouzdalka chápu, at se dari 🙂 btw mas hezky a trefny nick 🙂
@terezapetrova Díky a díky 🙂
@mysicka_lb Nevidím v tom problém. Občas jsem s miminem také spala na zemi. Už pár let spí děti na zemi na koberci celé léto. Vymyslely to sami, a já chápu, že na patrové posteli v paneláku by se uvařily.
@mysicka_lb zkušenost nemám, děti spali - hlavně mladší se mnou v posteli dlouho, ale zas proč ne? bezpečné nevím čemu by to ublížilo, maximálně že by se v noci vydal po bytě třeba po 4, asi pokud tak spí bych to neřešila