Ahojte, asi to zná skoro každá prvomama, když ji někdo nasadí brouka do hlavy, jestli je s jejím dítětem vše v pořádku. Malý od narozeni dobře spi, v noci se budi jednou na mliko. Parkrat uz vydrzel i celou noc. Do 4 mesicu spal odpoledne 3 az 3.5 hodiny apod. Aktualne mame rezim: vstava v 7:00-7:30 vyjimecne pozdeji. Pak jde spat v 10:00-10:30 a spi 1.5 az 2 hodiny, velmi vyjimecne dele. Pam chodi spat v 15:00-15:30 a spi hodinu a pul nekdy jen hodku. A pak je vzhuru do 20:45. V noci se budi jak kdy mezi 3:00-5:00 a po mliku spi do rana. No a kdyz jsem to dnes vypravela zname, tak mi hned vnutila, ze je maly určitě nemocny, ze nemuze tak dlouho spat. Jinak je spis cvalik, vyvojove rychlik (v 6m lezl, sedi, v 7.5 si stoupa...). A když je vzhuru tak se nezastavi, takze výdej energie ma znacny. K doktorovi na osmiměsíční prohlidku jdeme příští tyden, tak nevim jestli se ho zeptat, nebo neresit. Diky moc
Ja myslim,ze ma uplne krasny rezim. Muj prvni syn to mel podobnem jen v noci se teda budil snad 10x 😆. Ale pres den byly 2 spanky dopo a odpo az do 16 mesicu. Druhy syn do 4 mesicu spal jen 15 - 20 min asi 4x denne. Pak se to zlomilo a az do 8mesicu spal dokonce 3x denne. Vstaval v 6, usinal kolem 8:30-9h (cca 1,5 h). To stejne po obede. A pak je ho davala spat kolem 17h a to si dal 20 min. Ted ma 2 roky, spi jen po obede ale za to 2,5-3 h. Takze brouka z hlavy vyzente a na znamou se vyprdnete. Jako rikat nekomu,ze je dite urcite nemocne, jen proto, ze spi 2x denne?? No co to je?!?!
Mám pocit, že malý v této době spal taky tak nějak - jen o hodinu posunutě, ale jinak to plus-minus odpovídá i s těmi časy.
ahojky, náš 6-ti měsíční syn spí v noci v pohodě i 10 až 11 hodin. Když jsem to říkala doktorovi, tak mě uklidnil a říkal, ať to hlavně neříkám nahlas, co by za to jiné maminky daly 🙂 Takže jsem v klidu, je pravda že je zase skoro celý den vzhůru, teď občas přes den zabere, protože se namáhá lezením 🙂
Pfff, známá bude asi nějaký chytrolín 🙄. Buď úplně v klidu, malej ti spí normálně, nenech se tím rozhodit. Mladší mi spal i dýl... Známé bych příště řekla, ať si svoje soudy nechá pro sebe...
Naše od malička spala hodně a v tomhle věku spala možná ještě dýl 😀 Jsou jí 2 roky a je úplně normální, nijak nemocná (nevím teda, jakou nemoc měla známá konkrétně na mysli).
Holky moc diky za uklidneni 🙂 člověk vzdycky chce tyhle chytre soudy hodit za hlavu, ale najednou mu tam červíček zacne hlodat
@lgf Asi ti jen závidí a neřeš ji. Můj 5měs. - krmení má +-6-10-13-16-19. Vstává okolo 8., usne okolo 9 na 20minut. Pak usne okolo 11. zase na nějakých 20minut. Po obědě usne na 1-2hodiny. Někdy usne i okolo 17.hodiny na 30minut. A spinkat jde po 19.hodině, po 30minutách se probudí na dudlík a ručičku a spí až do 6, kdy dostane jídlo. Od úplňku se v noci více budí na dudlíka. Od doby, co jsme přišli z porodnice mi spal v noci krásně - ještě když jsem ho mohla kojit, tak spal v kuse i 6hodin. V noci ho zásadně nebudíme a přes den ho nechávám tak, jak on sám potřebuje. Jen tedy, pokud neusne do 17.30, tak pak ho už nenechám a hrajeme si intsnzivněji, jelikož v 18.30 se koupe a pak by nespinkal. Pediatra zastává názor, ať spinká v noci, jak potřebuje. Tchýně má občas řeči "že zase spí", když přijedou. Já to neřeším, jsem ráda, že máme zdravé a spokojené a usměvavé miminko☺️
Pokud to dobre ctu a chapu, tak to jsou jen dva spanky denne, jeden dopo a jeden odpo? Na to jsme prechazeli az po roce, do ty doby mala spala behem dne 3x. V noci taky jen 1-2x na mliko. Byla spac od narozeni a byla jsem za to rada, neresila jsem 😀 i kdyz jsem si taky reci ze moc spi vyslechla.
Myslim, ze spi “normalne”. Co bych za takovy rezim dala. Ale syn se jen vic budil v noci, napit a spat dal, na hodiny to bylo podobne a to jeste usinal uz po sedme vecer