holky, vím že některé z vás mě asi budete proklínat ale vadí mi že syn (13m) neustále spí...mám spíš strach aby nebyl nemocný nějak.. třeba diabetes :( nevím už mě napadá všechno.....
ráno vstane v 8- má snídani, jdeme ven. kolem oběda usne znova (po dvou hodinách už ho musím budit) chvilku si hraje, kouká na pohádku a ve 4 hodiny už je ospalej tak mu zkusím dát mlíčko a jen jak ho položím do postele tak chrní... takže v 5 spí a až do rána do 8 bez probuzení.... máte to někdo stejně??
a kolik dohromady hodin denne spi a kolik je vzhuru? taky jsem mela/mam doma velkeho space.
@fiallinka a ja právě ho nechci nechat spát přes den tolik hodin když ho vzbudím tak je v dobré náladě ale večer musí jít o minutu dřív než dá nejevo únavu jinak je to uspávání na 3 hodiny se řvem...
@chroustinka přes den dvě hodiny max. (pak ho budím) a v noci 15 hodin
syn kolem roku spal tak 12h v noci a 2-3hod pres den.
jeste me napada ze v obdobi kdy hodne rostl spal extremne hodne.
a dva spanky uz nema jak dlouho?
@chroustinka dva spánky?? týýýý jooooo tak to už je dlouho....
@p_ch tak tim to asi nebude 🙂
kazdopadne treba poradi pediatricka ...
Co mu davas jist?
@p_ch Starší syn spával přes den běžně i tři, čtyři hodiny. Ten mladší je mega spáč. Večer v osm zalehne, spí do sedmi, pak jde spát v devět, budí se kolem jedenácté a v jednu jde spát zase a spí tak do půl šesté. Taky mě párkrát napadlo, jestli je to normální, ale, když je vzhůru, je šikovný, živý, tak si říkám, proč mu ten spánek nedopřát. Budím ho jen v případě, že mi to odpolední spaní spí déle jak do šesti. To by pak v osm nechtěl spát a budil by bráchu. Být tebou, tak ho odpoledne nebudím. 😉
Mi to příjde normální. Vždyť je ještě hodně malý, malé děti potřebují hodně spánku. Rozvíjí se jim mozek a rostou. Syn bude mít dva roky a včera mi spal od 1h do 5h, pak usnul ve 22h a vstavali jsme v 9h. Každý den to má jinak a já ho nebudím, sám si určuje, jak potřebuje. Možná to bude znít směšně, ale někdy mám fakt pocit, že když se po tak dlouhém spánku vzbudí, vypadá trochu jinak, starší, či větší (no, metr nelže) 🙂 Děti opravdu ve spánku rostou a vyvíjejí se 😉
Vím, že jsou spavé děti a nemusí to nic znamenat 🙂. ALe napadá mne, že bys ho po obědě mohla zkusit nebudit, nechat ho vyspat, jak potřebuje - naše děcka občas spaly i ty tři hodiny - a pak by ti vydržel dýl večer. Nebo naopak zkusit dvě spaní denně, ale to první dřív jak v poledne...