Špatný spánek 8měsíčního miminka. Máte radu?

whizzyy
25. pro 2019

Zdravím holky, vím že o nespani je tu diskuzí spoustu, ale přece jen jsem úplně nenašla co bych potřebovala. Mám holcicku 8 měsíců, do 4 měsíce spinkala nádherné ( byla zavinuta), pak se to začalo kazit a asi od 6 mesice prostě hrůza a zda se mi, že je to čím dál horší. Přes den spí celkem málo, teď už 2x 30 min, někdy si to natáhne dyl, ale málo, večer chodí spinkat stále ve stejnou dobu, cca kolem půl 7, usina mi u kojení déle ji neudržím a pak to začíná, za půl hodiny vzhůru, dám znovu na prso, usne, spí třeba
hodku, zase vzhůru, většinou únosim a tak to pokračuje třeba 3x - 4x (s řevem) do 22hod než si jdu lehnout, to si ji beru do postele a v noci jak kdy, někdy spí lépe, někdy kojím třeba i 6x a vice, vůbec nevím co s tím, spat v 7 chodit nechci, mám ještě straší dceru, která sice taky nespala nějak super, ale tak hrozné to nebylo a navíc jsem večer ráda za trochu klidu kdy si můžu sednout v kouknout třeba na TV s manželem.. Na zuby mi to přijde už dost dlouho, sice se ji tlačí druhý , ale myslím že tím to nebude a hlady si též myslím že úplně ne, ikdyz už uvažuju zkusit dokrm. Jinak ji uspavam většinou u kojení nebo houpání, sama neusne, hrozně pláče . Omlouvám se za román a budu ráda, za nějakou radu pokud má někdo podobnou zkušenost. Je to sice mě druhé dítě, ale připadám si jak s prvním 😀 ještě dodám, malá je hodně aktivní, už stoupá a snaží se obcházet nábytek a začala se dost vztekat...

olicorra
25. pro 2019

@whizzyy 8 mesic je obdobi dalsiho rustoveho spurtu a navic pokud stoupa a zkousi obchazet nabytek, toto obdobi je pro dite tim vic narocni: zkousi, nejde to, vztekaji se, jsou vzruseni z toho co umeji... Nicmene korektni rezim umozni i toto obdobi prezit snadneji. Podle toho co pisete, rezim je nic moc: pokud spi jen 2x 30 min, znamena to, ze je vzhuru dil, nez deti tohoto veku jsou schopni byt vzhuru bez pretazeni. Jinak informaci je malo na to, abychom byla schopna poradit vic, treba z ceho zacit ladit rezim.

whizzyy
autor
25. pro 2019

@olicorra myslím že režim celkem máme, jedeme defektu od cca 2 měsíce stejně, ještě asi týden zpátky spavala 3x 30 min, teď už jeden spánek vypustila a neuspím ji, ikdybych se na hlavu stavěla a to je třeba u v nositku a stejně spát nebude. Nikdy přes den toho moc nenapsala. Výjimečně dá i hodinu, ale velmi málo. Očkovaná ještě není, je hodně napřed, tak nějak se to táhne od 6 mesice co si začala sedat. Je hodně aktivní, pořád objevuje, ani ve vaně neposedi a pořád si tam stoupá.

olicorra
25. pro 2019

@whizzyy rezim od 2 m do 8m nemuze byt stejny z toho duvodu, ze dite uz nespi tolik spanku s vydrzi vzhuru uz 3-4h, misto 1.5h ve 2m. Pokud tyden zpatky mela 3 spanky a ted 2, je navic prechodne obdobi, kdy je potreba stridat 2 a 3 spanky, jelikoz dite spat 3 spanek jiz nechce, ale fiziologycky ho jeste obcas potrebuje. Kolik bdi mezi spankami, vypada, ze pres 4 h, coz v tomto veku je nejspis hodne a dite je unavene. V kolik usina na noc a v kolik vstava?

whizzyy
autor
25. pro 2019

@olicorra tak ráno to jsou tak ty 2-2,5 hodky po probuzení, a potom cca po těch 3,5 - 4, ale jak jsem psala, ikdyz se jí snažím uspat dříve, tak prostě neusne. Ať kojením, houpáním.... Večer mi usíná u kojení kolem půl 7, ráno vstává mezi 6-pul 8, jak kdy. Tím stejným režimem jsem hlavně myslela večery.

hermia
27. pro 2019

@whizzyy jeej a to je te ti spatne a malo spi? Kdyz usina kolem 18.30 a vstava kolem 7? Co by jsi chtela? Spi strasne moc oproti jinym detem.. nedivim se ze pres den vic nespi.
Muj maly od mala chodi spát kolem osme a vstava nejcasteji kolem seste.. kdyz mu bylo kolem toho 8m tak mi spal 1-2x po jedne hodine (nekdy jen pul hodiny) a kojila jsem desettisickrat za noc.. (spocitej si hodiny ze tve dite spi furt vic nez mé😊) toto je obdobi kdy si uz uvedomuje svou osobu a budi se nejspis ze te chce mit u sebe.. ne z hladu.. kazde ditko jinačí ale prijde mi ze spi až až.. pokud vecer nechce spat tak proste uz neni natolik unaveny.. muj maly ma dnes rok a taky prechazim na ,,novy,, rezim proste uz 2x spat nesmi jinak vecer bantuje a muzu houpat jak chci.. vsteka se, je nasrany... pokud chces aby pres den spal dele zkus ukladat na noc pozdeji noo..

whizzyy
autor
27. pro 2019

@hermia ale já si nestěžuju že málo spí, jde mi o to , ze se po usnutí stále takto budí, musím prostě několikrát uspávat. Spát chce, jen se prostě neustále budí.

hermia
27. pro 2019

@whizzyy co jsem z ruznych diskuzi vypozorovala, je to hlavně o tom ze te chce mit u sebe (resila jsem v podobnem case u maleho takjsem jsem to proste vydrzela a tulila se, kojila), coz samozrejme chapu ze nejde kdyz mas jeste druhe starsi dite.. je ale taky mozne ze je na nej spanku uz moc..
Kazdopadne tim ze jsem ani ne po roce otehotnela zbova, kojit jsem prestala jednak tandem odmitam a za 2. nejsem nejaky zelenino zrout abych ,,uzivila,, dve.. no a nutrilonem mi maly spi dele.. neni to ale tim ze pred tim byl hladovy ale ty umele mleka jsou hak pro nas kacena se zelim versus zeleninovy salat 🙈takze zaludek zaplacne

whizzyy
autor
27. pro 2019

@hermia mě je jasne , že hlavně kojené děti nespí celou noc, první jsem kojila 26 měsíců (v 18 m ukončila noční kojeni), to mi nevadí, tím že ji mám v posteli nemusím vstávat, sice se sama nepricucne, většinou začne plakat, ale to je v poho, jen bych ráda, aby spala aspoň ty první 3 hodiny v kuse no 🙂asi mě hledá, ale fakt v 7 chodit spát nebudu 😁ještě počkám, snad se jí to brzy zase upraví no, nic jiného mi stejně nezbude. Případně se pokusím prikrmit nebo tak, uvidím 🙂