Ahoj ahoj, začínám být trochu zoufalá a tak chci poprosit o radu. Mám 7mi měsíční miminko (72cm, 9,3kg) na které jsem od narození sama, spinká se mnou v posteli a od začátku se budila po 3hodinách na kojení, pak po dvou až hodině /6-7x za noc). Začala jsem příkrmy a doufala ve zlepšení.. baští skvěle a když je doma usne pres den i na 2-3hodiny. v noci téměř vždy usne ve 20:00. Uspávání je celkem v pohodě, ale do půlnoci až jedné ráno se budí cca 10x i po 5ti minutách. Přetočí se na břicho, zvedne se a tím se vzbudí...když jí pevně zabalím, nebo okolo ní něco dám aby se nemohla otáčet, vzbudí se tím že se vzteká. Občas se vzbudí zničeho nic jako ze zlé noční můry.. prso pomůže vždycky, ale já s nimi mám dost problémů a to časté přisávání mi nedělá dobře takže to už nechci...někdy bez toho usne, jindy ne ale pak se i stane že se poblinká. Něco jí musí trápit. Zoubky ještě nemá, ale že by to bylo tak strašné jen v určitou dobu večer? To se mi moc nechce věřit.
Pak se budí už po dvou hodinách, což beru jako v pohodě. Kdyby se budila jen 5x budu šťasná a usměvavá máma...
Zkoušela jsem i hojdavak, hnízdo, vyvětrání, místo prsa vodu, svázání....
Už nevím, máte nápad, nebo alespoň ujištění že to přejde a že to je normální?
Tipovala bych to na separacni uzkosti..v tomhle veku je to celkem bezna vec, ujistuje se ze tam ses, i ty zuby se takhle muzou chovat.. stoprocentne to prejde, neboj..Muzu doporucit cipky Viburcol..
Drzim palce at je brzy lepe a ty se vyspis🍀🍀🍀
Kdyz se syn naucil pretacet, tak se taky pretacenim probouzel, preslo to celkem rychle (tak 14dni?), kdyz zacal lezt, tak znovu, a zas to preslo.
Naše to taky dělala, i když tedy ne každých 5 minut, jen třeba 5x za noc,ale stejně jsem se nevyspala. Zkousela jsem bachovy esence, ty nefungovaly. Čípky jsem nezkoušela. Pak se sice přestala otáčet na břicho, ale stejně strašně řvala a později u toho stala a při tom nebylo jasné, jestli spí nebo je vzhůru. Od těch 7 měsíců to bylo čím dál horší a vrcholilo to kolem prvního roku. Musela jsem ji brát k sobě a dát prso. Pak jsem, ve 14 měsících, za pomoci manžela zrušila noční kojení a od té doby je to mnohem lepší.
Myslím, že je to normální a přejde to. Nicméně chápu, že to musí být hrůza, když jsi na to sama. Přeji hodně sil.
díky holky, nechám jí tedy čas a uvidím
Ahoj, ono je to normalne, ze sa decka budia. Nam pomohlo, ze syn spi vo vlastnej postielke, vo vlastnej miestnosti. On sa sice zobudi (mame vysielacku samozrejme, takze vsetko vidim a pocujem) prave do tej polnoci kludne aj 10x ale vzdy znovu hned zaspi. Maximalne si tam nieco nespokojne zabrble a spi dalej. Niekedy som tam zvykla vzdy chodit, hned ako som ho pocula, ponukala som cumlik, mojkaca, vodu, UM.. len som ho tym nastvala, lebo sa prebral. Takto to je u nas od mala, ani dospeli nespia celu noc, ale budis sa, len si to nepamatas. Ked bol s nami v miestnosti, tak sme sa aj budili navzajom, spat s nim v posteli, tak sa nevyspime ani jeden, on by bol furt hore. Teraz sice tvrdim, ze moje dieta spi celu noc uz cca od 4 mesiacov, ale on realne nespi celu, len proste sa prirodzene budi. Po polnoci je to lepsie, tak od polnoci do 5 rana ma uplne tvrdy spanok mi pride..