Dobrý den, syn 4.6 bude mít 4 měsíce, špatně pase koníčky, prohýba se do luku, snaží se už i pretacet ale pomocí zaklonu, přes den mi moc nespí, snažím se o pravidelný režim ale moc nám to nejde, přijde mi hrozně dráždivý a lekavy. U doktorky jsem dostala odpověď, že ho mám nosit v klubicku. V klubicku ho nosím pořád cca měsíc a stále žádná změna,ne-li horší. Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo podobné zkušenosti.
Děkuji.
Zkusila bych se obrátit na dětskou fyzioterapeutku, dokáže lépe posoudit, jestli je to normální nebo ne.
Nechala jsem si předepsat rehabilitace, dr proti tomu nic neměla a napsala. Byli jsme párkrát, cvičili dva cviky a super. Naučil se používat správné svaly při pasení koníků, hezky zapojovat bříško ( pravidelná stolice jako bonus zdarma)... Paní mi všechno hezky vysvětlila, jaké svaly a proč má a nemá používat, jak hrou motivovat k protažení atd... Takže fyzio určitě doporučuju.
Měly jsme stejný problém. Chodily jsme na fyzio, s dcerou jsem cvičila. Postupně dostala cvičení, které ji až bolelo a brečela, tak jsem se na to vybodla. Nicméně se to díky cvičení časem zlepšilo, takže konzultace a fyzioterapeutem bych doporučila.
Klubíčkovat určitě není špatné. Se šátkem bych trošku váhala. U nás bylo problémů víc - dítě bylo dráždivě, uřvané, blinkalo. V půl roce, kdy už asymetrie byla viditelná snad všem, jsme se dočkali péče u rhb lékaře, který zjistil blokaci krční páteře. A bylo nám doporučeno s nošením počkat do odblokování. Ono je taky pravda, že dcera veškeré nošení a chování nesnášela, nesnášela téměř jakékoliv dotyky kolem krku.
Určitě bych začala tou fyzioterapií.
Objednej se na fyzio. Čím dříve začnete, tím dříve to bude v pořádku
Taky bych se objednala na fyzio.
Kluci vždycky pásli dobře, ale na to lekání: zkoušelas šátek?