Spánková regrese?

7. srp 2024

Ahojky,
netuším, co se teď děje a po přečtění nějakých informací na netu, si myslím, že by se mohlo jednat o spánkovou regresi ale nejsem si jistá. Máte zkušenosti? Jak to probíhalo u vás?
Nám brzy budou 4 měsíce. Vždy krásně spinkal, od 1.5-2.5 měsíce spal celou noc , pak zhruba od 3 m se začal jednou za noc budit. (Ano vím, jsou i maminky co vstávají každou hodinu) Ale najednou začíná mít problém i přes den se spánky, je bdělý třeba i dvě hodiny po jídle, mne si očička, dává si na ně ručičky a kňourá.. ne a ne usnout. Pak se mu to nakonec podaří, spinká třeba půl hoďky , někdy se stane že si odpolední šlofík natáhne díky tomu a spinká 2 hoďky i déle.
Ale v noci. Chodí spinkat kolem 19-20 h , kolem 22 h se budí na jídlo , pak ve 23:30 řev na jídlo, pak třeba 01:30 opět řev, pak má delší pauzu a ve 4 h řev a pak opět v 5 h atd…
Jelikož to byl klouček, ke kterému jsem vstávala jednou v noci kolem 4h a pak spinkal až třeba do 6-7:30 , tak mě to celkem překvapilo.
Je to spánková regrese ? Kdy to přejde? Nebo to jsou zoubky ? Furt má pěstičky v puse - neustále a slintá.

misha31
7. srp 2024

Takze zkusit Calgel na dasne, pripadne kasicku na noc...ale ja mam 6-ti mesicniho a pres den je klidne v kuse vzhuru 6 hodin a pak da pul hodky spanku a je opet ready. V noci se budi 2x na mleko.

autor
7. srp 2024

@misha31 zkusím. Máme nějaký přírodní gel od Jack N Hill.. ale Calgel mám v šuplíku taky, tak mu ho zkusím dát. Když se mi budil v noci 1x na jídlo, tak plakal tak nějak potichu jen prostě jakoby “volal” že má hlad.. teď opravdu vyloženě ječí a tak furt se kroutí, hází sebou ze strany na stranu, snaží se stáčet na bok.. a kolikrát i po jídle křičí, ale dám mu dudlas a je klid.

autor
7. srp 2024

@misha31 jakou kašičku na noc dáváte?

konidana
7. srp 2024

Nebo taky rustovy spurt. Zmeny v castosti kojeni jsou normalni. Kazdy mesic ci dva to je jinak, jak dite roste.

misha31
7. srp 2024

Kupuji od Gerberu, zacinali jsme s klasika ryzovou, ted uz jedem susenkove, vanilkove

ukki
7. srp 2024

@misha31 já myslela, že kaše na noc už se nedoporučují, kvůli tomu, že je to těžké na žaludek

misha31
7. srp 2024

@ukki me je uplne jedno, co se doporucuje. Takto se to delalo i drive, i za me starsi dcerky.