Spaní skoro roční holčičky

hihi25
19. kvě 2017

Ahoj...

Nase Eliska bude mit za tyden rok. Prvni tri mesice byly snad jako u kazdeho miminka. Jidlo kazde 3 hodky, prebaleni, spani a breceni.
Od 3 mesice do 6 mesice prisel zlom v tom, ze spala sama a to i treba od 18 do 6 hodin. Po tom pul roku se to take zlomilo, ale uspavani nebylo tak tragicke jako je ted.
Pres den spi dopoledne hodiku a po obede hodinu. A do dalsiho spani je vzhuru v kuse treba 5 az 7 hodin.
Vecer ji okoupu, dam mliko... prebalime jeste, pomazlime se a chci ji uspat. Ale najednou rev, tak si rikam, tak fajn. Chvilku si pohraj a pujdem spinkat. Hraje si treba i 30 min. nekdy si nehraje vubec.... ale pak ji musim dat lehnout (spime spolu v posteli) a musim ji pevne dlani chytit za hlavicku palcem ji drzet dudlik a druhou rukou ji hladim a zpivam. Nez usne... nekdy ani tohle nezabere. Tohle se deje posledni 2 mesice... a pritom jde na ni videt, ze chce spat.... ma male ocicka, treni si oci... nevim co s ni... nemate nektera podobnou zkusenost? Diky

vanocka
19. kvě 2017

Ahoj, máme to podobně....beru to, že je to fáze, která se zase změní. Takže ležíme, zpíváme a atd. Mám chlapečka, 11. měsíců.

andie90
19. kvě 2017

Ahoj, máme přesně to samé 🙂 a taky Elišku.. Rok za měsíc...
U nás tahle "príma" etapa začla po tom, co "objvila nožky" a začala se stavět a chodit... Myslím si, že to je prostě období, kdy si začíná plně uvědomovat sebe a okolí a je děsně zvědavá.. A byť je hrozněunavená a chce spát, tak se usnout "bojí", aby jí náhodou něco neuteklo 🙂
Pevné nervy a hodně sil.. Myslim, ze je jeste budeme potrebovat 😄

hihi25
autor
19. kvě 2017

@vanocka a taky uspavas i hodinu?

lumixii
19. kvě 2017

@hihi25 Máme uplne to samé. 😀 😀

hihi25
autor
19. kvě 2017

@andie90 ahoj... diky. Asi mas pravdu. Nase Eliska zacna nohy plne pouzivat nedavno... teda zatim jen leze.. a zveda se do kleku. Tak jsem zvedava kdy zacne chodit.
Diky i tobe pevne nervy

hihi25
autor
19. kvě 2017

@lumixii at uz to skonciii🙂

lumixii
19. kvě 2017

@hihi25 Já jsem už rezignovala a došla k názor, že jak ji polozim a ona se začne zvedat nebo začne povídat nemá absolutne cenu ji uspavat. Protoze neusne. Ale když ji polozim a ona me chytne kolem krku nebo si vezme ruku a da si ji sama na hlavičku tak ze ji držím dudlík tak pak to cenu má. Jinak jsem uspavala též hodinu i dyl a byl to teror jak pro ni tak pro me. 😀

hihi25
autor
19. kvě 2017

Taky jsem si dnes rikala, ze se na to vykaslu a nechm ji vic unavit. Chtela jsem ji dat do ohratky, ze si pohraje a ja mezitim pouklidim, ale jakmile jsem ji polozila do ohratky, tak strasnej rev.... takze zadne uklizeni🙂

lumixii
19. kvě 2017

@hihi25 tak to ja ji taky nesmím odložit. Jak je jakoby unavena tak chce byt jen u me. Ale zavedla jsem, že z ložnice ji vezmu si hrát jen 2x a pak už ne. A už si na to tak nějak i zvykla ze buďto jde spatz v klidu hned a nebo na druhý pokus. 😀 jinak byz se taky mohlo stát že budeš. Odcházet a prichazet az do rána. 😀

hihi25
autor
19. kvě 2017

Takze spi taky s tebou v posteli?

j.a.n.i
19. kvě 2017

@hihi25 Hele a není spíš už přetažená, než že by potřebovala ještě utahat? Alespoň moje děti takhle reagovaly, když byly přetažené, já bych zkusila ji dát spát naopak dříve.

lumixii
19. kvě 2017

@hihi25 jj taky. Je ji 13 měsíců. Ale postýlku mam vedle sebe. Takže když má divoke sny tak si ji přendám do postýlky ať se vyspime. Driv se mi budila i 8x za noc ted už to začíná byt trochu lepší.

hihi25
autor
19. kvě 2017

@j.a.n.i

To jsem si taky myslela... a ulehala s ni driv, ale skoncilo to nakonec hodinovym uspavanim...

soleilll
19. kvě 2017

@hihi25 Moje mladší má taky za týden rok, ale tohle teda neznám. Jasný, že každé dítě prochází různými fázemi vývoje, takže i délka a četnost spaní a taky usínání se mění. To ještě několik let potrvá, než se to jakž-takž ustálí. Mám jiný přístup (méně kontaktní), takže já osobně bych viděla "problém" i v tom. Dítě už je dost velké, aby mohlo umět usínat samo. Naše je od půl roku sama v pokojíčku, od narození ve vlastní postýlce a neuspáváme, ale ukládáme. Takže co se týká usínání, nebyl a není problém, protože je zvyklá. Ale taky se jí mění denní spánky a hlavně počet probouzení přes noc. Ještě před dvěma měsíci se budila jen jednou (kolem půlnoci - na mlíko) a pak spala až do rána. Teď se budí zase 2-3x za noc. Takže všechno je jen takové "období", které se za čas zase změní. Takže buď vydrž, nebo zkus změnit postupy, pokud ti současný stav nevyhovuje.

j.a.n.i
19. kvě 2017

@soleilll Nojo, když to je právě ono, to nepohyblivé dítě se učí usínat podstatně lépe, než to zdrhací... a taky jsem byla ráda, že jsem to své naučila ještě včas.

hihi25
autor
20. kvě 2017

Tak jsem prave vyzkousela homeopatika, ktere mi byli doporuceny v lekarne a mala fakt hned usnula🙂