Ahoj...
Nase Eliska bude mit za tyden rok. Prvni tri mesice byly snad jako u kazdeho miminka. Jidlo kazde 3 hodky, prebaleni, spani a breceni.
Od 3 mesice do 6 mesice prisel zlom v tom, ze spala sama a to i treba od 18 do 6 hodin. Po tom pul roku se to take zlomilo, ale uspavani nebylo tak tragicke jako je ted.
Pres den spi dopoledne hodiku a po obede hodinu. A do dalsiho spani je vzhuru v kuse treba 5 az 7 hodin.
Vecer ji okoupu, dam mliko... prebalime jeste, pomazlime se a chci ji uspat. Ale najednou rev, tak si rikam, tak fajn. Chvilku si pohraj a pujdem spinkat. Hraje si treba i 30 min. nekdy si nehraje vubec.... ale pak ji musim dat lehnout (spime spolu v posteli) a musim ji pevne dlani chytit za hlavicku palcem ji drzet dudlik a druhou rukou ji hladim a zpivam. Nez usne... nekdy ani tohle nezabere. Tohle se deje posledni 2 mesice... a pritom jde na ni videt, ze chce spat.... ma male ocicka, treni si oci... nevim co s ni... nemate nektera podobnou zkusenost? Diky
Ahoj, máme přesně to samé 🙂 a taky Elišku.. Rok za měsíc...
U nás tahle "príma" etapa začla po tom, co "objvila nožky" a začala se stavět a chodit... Myslím si, že to je prostě období, kdy si začíná plně uvědomovat sebe a okolí a je děsně zvědavá.. A byť je hrozněunavená a chce spát, tak se usnout "bojí", aby jí náhodou něco neuteklo 🙂
Pevné nervy a hodně sil.. Myslim, ze je jeste budeme potrebovat 😄
@hihi25 Já jsem už rezignovala a došla k názor, že jak ji polozim a ona se začne zvedat nebo začne povídat nemá absolutne cenu ji uspavat. Protoze neusne. Ale když ji polozim a ona me chytne kolem krku nebo si vezme ruku a da si ji sama na hlavičku tak ze ji držím dudlík tak pak to cenu má. Jinak jsem uspavala též hodinu i dyl a byl to teror jak pro ni tak pro me. 😀
Taky jsem si dnes rikala, ze se na to vykaslu a nechm ji vic unavit. Chtela jsem ji dat do ohratky, ze si pohraje a ja mezitim pouklidim, ale jakmile jsem ji polozila do ohratky, tak strasnej rev.... takze zadne uklizeni🙂
@hihi25 tak to ja ji taky nesmím odložit. Jak je jakoby unavena tak chce byt jen u me. Ale zavedla jsem, že z ložnice ji vezmu si hrát jen 2x a pak už ne. A už si na to tak nějak i zvykla ze buďto jde spatz v klidu hned a nebo na druhý pokus. 😀 jinak byz se taky mohlo stát že budeš. Odcházet a prichazet az do rána. 😀
Takze spi taky s tebou v posteli?
@hihi25 Moje mladší má taky za týden rok, ale tohle teda neznám. Jasný, že každé dítě prochází různými fázemi vývoje, takže i délka a četnost spaní a taky usínání se mění. To ještě několik let potrvá, než se to jakž-takž ustálí. Mám jiný přístup (méně kontaktní), takže já osobně bych viděla "problém" i v tom. Dítě už je dost velké, aby mohlo umět usínat samo. Naše je od půl roku sama v pokojíčku, od narození ve vlastní postýlce a neuspáváme, ale ukládáme. Takže co se týká usínání, nebyl a není problém, protože je zvyklá. Ale taky se jí mění denní spánky a hlavně počet probouzení přes noc. Ještě před dvěma měsíci se budila jen jednou (kolem půlnoci - na mlíko) a pak spala až do rána. Teď se budí zase 2-3x za noc. Takže všechno je jen takové "období", které se za čas zase změní. Takže buď vydrž, nebo zkus změnit postupy, pokud ti současný stav nevyhovuje.
Tak jsem prave vyzkousela homeopatika, ktere mi byli doporuceny v lekarne a mala fakt hned usnula🙂
Ahoj, máme to podobně....beru to, že je to fáze, která se zase změní. Takže ležíme, zpíváme a atd. Mám chlapečka, 11. měsíců.