Nazdarek maminky...Jsem asi trochu divna a jina ale...muj synsk semnou nechce spat a me to trochu trapi...🤦🤦😂😂vsude ctu diskuze jak se to maminky naopak snazi odbourat a odnaucit a ja bych ho to naopak chtela naucit😂sem divna co?😂😂😂pres noc od malicka spinka krasne sam v postylce coz je super a jsem za to hrozne rada..Ale pres den mi v postylce vubec neusne,ani snou v posteli vubec nevydrzi lezet,nelibi se mu kdyz se ho snazim uspat vedle sebe place..ovsem kdyz ho uspim na ruce tak je to v pohode,nemze uz ma 8kg a ja sotva 50kg je to pro me narocne jsem drobne a male postavy..rads bych z uspavani na ruce presla nejak na tu postel ale nevim jak na to..nejspis s tim asi nic neudelam kdyz se mu to proste nelibi...stejne tak bych ho chtela naucit spinkat a odpocivat na brisku to taky neumi..pritom v noci ze spani se na bricho pretaci vypads to ze by na mem i spal a neumi polozit tu hlavicku a na bok a odpocivat...to mi taky chybi...takhle si ho k sobe pritisknout a hladit...😢😢asi mam holt nekontaktni detatko a me je to hrozne lito protoze ja jsem naopak kontaktni hodne...no asi zadna rada neexistuje je to tak jak to ja si nen asi potrebovala trochu postezovat a vylejt si srdicko😂😂🤦🤦❤️
u nás se tohle neprolomilo, rušila jsem jí, chovala se jako že chce spát sama... ale zrovna dnes mi došla jedna věc. Už jí je šest a téměř denně se spolu stále koupeme, vyžaduje to ❤ Takže třeba si to "vyberete" někde jinde.. 🙂
Syn je v tomhle po manželovi - od miminka potřebuje ke spánku svůj prostor 😄 Takže žádné tulení, apod. Když má svůj den, tak se před spaním chvilku držíme za ruce. Přes den už skoro nespí (má 12m). Dřív nám přes den usnul v ohrádce v obýváku, teď (asi dva týdny) ho přes den uhoupám na rukou. Sice má 10kg, ale uspávám až když je unavený, takže otázka 5min. 😉 Taky jsem si dřív myslela, že jsme "divní", když nám dítě spí samo v postýlce a nás nepotřebuje (spíš naopak ho rušíme), takže spí sám v pokojíčku. Večer pomazlím, uložím do postýlky a potom sedím vedle a čekám, až usne. Ale vlastně je to fajn 😉😊 Je prostě svůj, je spokojený a to je to nej 👍
Jej, nebuď blbá 🤣 moje první nekontaktní. Uspávala jsem hodně v nosítku, abych si svých 53 kilo nezrubala. V posteli se mnou spala jen v nemoci. A teď? Druhá je kontaktní až běda, je jí dva a čtvrt a z postele ji dostanu asi až v pubertě 🥴 což mě pěkně štve, ale zatím to vyhodnocuji pro její spánek jako příznivější variantu.
Vnímej, co dítě potřebuje, z nekontaktního dítěte mazlíčka neuděláš. Pokud to dítě nechce, zkus to nosítko na uspání a pak odložit do postýlky.
@emillyhk taky si rikam ze to bude mit asi po chlapovi..je na nem videt ze vylozene svuj prostor vyzaduje a vecerni uspavani sem nikdy nemusela delat...a pres den uspavam presne jak rikas...az kdyz vidim ze je unaveny..uspavani na ruce si uzivam protoze pritom na me saha,hladi me po tvari atd to je hrozne krasny...ale je to narocny...jakmile ho polozim tak se vzbudi🤦🤦🤦nastesti mame jeste kolebku ve ktere usne celkem rychle jenze z ni za chvilku vyroste to si nedocedu predstavit az kolebka nebude😂😂😂🤷🤷maly ma 6 mesicu takze u nej v pokojicku mam jednoluzko a spim u nej...ale taky uz ho asi rusim postel zacina trochu vrzat(je to ksunt za par korun) a vzdycky kdyz k nemu do pokojicku prijdu povzdechne si a zacne se otacet...🙂
@malenka3 jeee🙈🙈🙈jako ze by byl uplne nekontaktni to zas ne...kdyz ho uspavam v naruci tak me hladi po tvari a saha na mi pusinkuju ho do dlane❤️❤️ale to spinkani s nim mi chybi..chtela bych s nim zalest pod perinu a tulit se,spinkat..ale samozrejme respektuju vsechno co on vyzaduje a ve vsem mu vyjdu vstric...sem si potrebovala asi jen tak povzdechnout no🥺🥺🤷🤷😂😂😞😞🥰🥰kdyz vidim reklamu ma kosmetiku hipp jak tam ma maminka.prcka na kline a on ma polozenou hlavicku na jeji hrudi tak ji to tise zavidim😂😂😂😂🤷🤷🤷
Jo, já to chápu, taky mi to někdy u první chybělo. Rada lehká, udělej si druhý 🤣 a modli se, že bude jiný 😁 já musím říct, že si to u druhé fakt užívám, je to jiný, je daleko víc emotivnější, vřelejší, vynahrazuje nám to, co nám v tomto ohledu nedala starší.
A ja si myslím, že to přijde, dcera se začala tulit až v pozdejsim věku, možná az někdy kolem roku, takový to, kdy si na tebe polozi hlavu, obejme atd. A teď? Má 5 a je na mě navesena furt 🤣se společným spaním neporadim, ja jsem ta co pitrebuje prostor, takže obe moje děti spinkaji ve svych postylkach, ale uspavam teda v posteli,starší v její a mladší u mě a přendavam... Ještě me napadlo co prirazit postylku k posteli, tak to máme my, oddělane boční čelo, sbych se s mladší tolik netahala, přece jen už má 11 kilo a 10x za noc ji vyndavat a dávat do postýlky byla fakt už skvělá posilka, takhle by si měla trochu pocit, ze spite společně 😉
Já měla nekontaktní mimino a vůbec mi to nevadilo. Mám ráda svůj prostor na spaní :D
Holky ale ja s nim nechci spat vecer celou noc..to spinka krasne sam v postylce za to sem moc rada a nechci to menit...ma svuj pokojicek kde mam ja postel...me jde o to uspavani pres den...bylo by fajn kdyby se naucil pres den semnou usinat kdyz uz neusne sam abych nemusel bejt kolikrat v te zime v kocarku..i kdyz vim ze mu to nevadi a vyhovuje protoze venku spi jak parez...nebo ani vlastne nemusi spat ale proste si semnou zalezt pod perinu v posteli a mazlit se😂😂😂me jde asi fakt jen o ten kontakt a pocit tuleni..🤷🤷🤷tak snad to jeste prijde a bude se s maminkou chtit mazlit,😂😂😂fakt je ale ten,ze uz v pul roce vidim to,ze ma povahu vic po chlapovi..🤦🤦🤦😂😂🙈🙈
Hele, ale já ani tu naši kontaktní neuspím přes den v posteli. Protože by dělala bordel. Takže přes den je klíč vychytat dobře dobu, kdy má jít spát, pak si ji dám na rameno a za 3 minuty spí. Když to má trvat dýl, tak nosítko a nebo kočár. Ale i když večer usíná v náručí v posteli, přes den ani omylem.
Syn začal být kontaktní až někdy po roce. Mazlici až po roce a půl. 8 kg? To je mu tak 6,7 měsíců ? To ještě klidně přijde.❤️
Přijde to, dcera to samé, spala v náručí ale spolu v posteli ani ťuk. A v roce a půl přišlo období, kdy jsem ji z postele nemohla vystěhovat. 😄
@95newmommy2020 ano je mi cerstvych 6 mesicu..🙂
Hele tak v 6 měsících jsem byla úplně v hysterii, ze mě snad a i nemá rad. 😄 Odmítal mi i to nositko, který každý mimi zbožňuje. Pak se to zlomilo. 😄
Tak pokud je dítko hned po porodu dáno samotne do postýlky, tak si na to holt hned zvykne. To není tím, že není kontaktní, je tak prostě hned naučeno. Přijme to jako životní nutnost. Zvyk. A zvyk je železná košile.
Pokud chceš zakladatelko toto změnit, tak žádná postýlka na noc, ale vem si ho k sobě a do postýlky už nedávej. Aby nebylo zmatené.
Já osobně nevěřím na nekontaktní děti. Proč by novorozenec odmítal kontakt. Bohužel naše moderní společnost takto ty děti deformuje. Žádné dítě nechce svůj osobní prostor, to by totiž žádné evolučně nepřežilo..holt výmysl moderní doby
@drakenn 🤦🏼♀️ Tvl, to je zase názor. Tak jako jsou někteří lidé introverti, někteří extroverti, někdo je optimista, někdo pesimista, tak jsou děti mazlící a děti, kterým fyzický kontakt není dvakrát příjemný. Nekontaktní dítě neznamená, že se vůbec nechce mazlit nebo dotýkat matky, ale má prostě jiné potřeby, než dítě silně kontaktní. Až budeš mít doma dvě děti, které jsou v tomto ohledu jako den a noc, budeš mluvit jinak.
@drakenn Tak to se divim, že je dcera normální. 😄
@drakenn ja ale vubec nepisu nic o tom ze s nim chci pres noc spat v posteli...ja sem naopak rada ze je od malicka nauceny pres noc sam...👍a kdo vi treba az bude vetsi zacne vyzadovat spani semnou...chci ho naucis pres den uspavat jinak nez houpanim na ruce a vice s nim tulit coz on proste nechce...a rozhodne si nemyslim ze je to postylkou a tim ze v ni spi...pres se spolu uzivame az az takze odstrcenej rozhodne neni...
@drakenn Kvůli ženským jako ty se spousta maminek cítí hůř než je potřeba 🤦♀️ Syn jako úplné miminko usínal u kojení, potom jsem ho uložila do postýlky a nechala spát. Jakmile zakňoural, byla jsem u něj. Ale někdy kolem 2m se to začalo měnit, bylo vidět, jak usíná, ale pořád kňoural, pobrekával, kroutil se... Čím víc jsem utěšovala, tím horší to bylo. A potom jsem náhodou zjistila, že k usnutí potřebuje ležet na rovném, rozhodit ručičky a nechat být. Nemá rád ani "ššš", apod. Jakmile jsem ho položila do postýlky, prakticky okamžitě usnul. Teď už je větší, má samozřejmě jiné spánkové potřeby, ale kdybych se neřídila jím, ale názorem, že dítě MUSÍ být při usínání v kontaktu s matkou, tak se ten můj drobeček ke každému spánku nejspíš propláče. Ano, většina dětí tu mámu vedle sebe potřebuje. Já jsem tam taky s ním, kdykoli mě potřebuje, jsem tu pro něj. Je znát, že je to pohodář, rád se pomalí, ale jakmile začne usínat, chce svůj prostor.
@malenka3
@eithelwing
@emillyhk
a zakladatelko, ještě připomenu - spokojená a vyrovnanáná matka má spokojené dítě. Staré a dobré pravidlo. Neútočí na názor jiného a přizná si i chyby, které může ve své výchově dělat... good luck všem
Kdybych chtěla napsat, že nějaká matka kecá, tak to napíšu. Okliky nepoužívám..
@drakenn 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦 to je taková kardinální kravina......
K oběma dětem přistupuju od narození naprosto stejně a oba jsou naprosto odlišni: úplně ve všem. První nekontaktní, od jakziva spal lépe sám a druhá přesný opak. I PŘES NAPROSTO STEJNÝ PŘÍSTUP MATKY.
To, že na něco nevěříš neznamená, že to neexistuje. Smiř se s tím....
@emillyhk přesně tak. Dneska má člověk dojem, že dítě, co spí rádo samo v postýlce, jezdí v kočárku a nechce se kojit do 4 let má špatnou matku, protože ho jistě týrala a odpírala mu kontakt a kojeni.
@me_druhe_ja no já vidím potíž v tom, že k dětem nemůžeme přistupovat stejně. Každé je jiné a každé potřebuje jiný přístup
Pripichnu se… Prvni byla nekontaktni, ale ja si ji po pul roce zacla na tvrdo brat v noci do postele, taky nechtela, ale zvykla si casem 😂 ted druhy taky nechtel a nechce a kazde probuzeni nebo uspavani i pres den, pokud nejsme ven v kocare, tak na rukou, uz fakt nemuzu se zadama a uvitam jakekoli tipy 😅🙈😂