Ahoj vím že na tohle téma už tu diskuze jsou ale potřebovala bych nějakou aktuálnější
Jak a kdy ste prosím prechazeli s dětičkama na jedno denní spaní? U nás je to tak, že dcera 12m poslední asi týden občas dopoledne neusne a jde až po o…což by mi nevadilo je mi jedno jestli bude mít jeden nebo dva spánky. Jde ale o to že pokud spala jen po obědě tak noc nebyla nic moc a prostě si od 1 do 3-4 udělala hraci okno
Takže moje otázky sedne si to a mám pokračovat v 1 spaní? Trva ten přechod nějak delší dobu, mám ji zatím nechat spát 2×? Včera třeba zas měla 2 a dnes to moc nevypadá asi ten dotaz i zní zmateně, snažím se zorientovat
Budu ráda za vaše zkušenosti.
Díky
Ona spi sama v pokojíčku, dokud neplace a "jen" povídá tak nechodím🙂 spíš mi šlo o to jestli mám nějak trvat na těch 2 nebo se pomalu přesouvat na 1. Jako jestli ještě není brzy...dopolko chodila kolem 9-pul 10. Tu možnost ji dávám pořád ale když do hodiny neusne tak pak až po o.
Asi bych nespěchala, moje roční třeba spí 3x a zatím to nevypadá na změnu. Určitě se řiď jejím momentálním rozpoložením. Prostě se jí chce spát, tak ji dej. Zase když se přetáhne, o to bude uspávání horší a třeba i horší noci.
@uzivatelkapetra no právě vypadá že chce, uložím a uspat nejde...nespěchám. 🙂 říkám je mi jedno jestli bude spát 1 nebo 2 spíš jestli je to bojkot nebo proste prechod na 1 🙂 díky za postřeh🙂
Všechny 3 moje děti přešly v 1 roce na 1 spánek. Ale ten přechod může trvat déle...
V roce je to uplne normalni, chce to chvili cas, nez si zvykne.
starší syn (budemu 9 let) už nevím v kolika, ale kolem toho roku asi, oběd v 11hod a pak šel spát, takže né po 12, ale oběd jsem dala dřív, spát chodíl v 18:45 kdy mi usínal u večerníčku u kojení 😉
Mldší syn byl spáč (pořád v 5,5 letech je) ten měl dva spánky do 1,5 roku, dopo 1-1,5 hod a odpo kolem těch 2 hod, i teď to občas "zalomí" na 3hod, Zrovna jsou doma nemocní a předevčírem mi odpolede spal 4hod.
Ten přechod bude chvíli trvat, musíte vypozorovat. Nebo udělat jen odpočinek, třeba kížku nebo popř televizi, sednout si sní ...
Moc všem děkuji🙂))
Ty přechody takové jsou, no. Možná bude spát třeba obden 2 spánky, postupně se to upraví na 1. Ta bdělá okna s tím ani nemusí souviset. Může prostě zpracovávat podněty ze dne, můžou ji bolet zuby... Určitě doporučuji nechodit si hrát, ať si z toho nedělá zvyk. Buď třeba odejít z ložnice, tlumeně rozsvítit a lehnout si na pohovku (prostě dítěti moc pozornost nevěnovat) a nebo zůstat v ložnici a nějak to přežít, snad to brzy odezní.