Spaní přes den v 1 roce. Jak jste přecházeli na 1x za den?

tianhou
1. únor 2024

Ahoj vím že na tohle téma už tu diskuze jsou ale potřebovala bych nějakou aktuálnější
Jak a kdy ste prosím prechazeli s dětičkama na jedno denní spaní? U nás je to tak, že dcera 12m poslední asi týden občas dopoledne neusne a jde až po o…což by mi nevadilo je mi jedno jestli bude mít jeden nebo dva spánky. Jde ale o to že pokud spala jen po obědě tak noc nebyla nic moc a prostě si od 1 do 3-4 udělala hraci okno
Takže moje otázky sedne si to a mám pokračovat v 1 spaní? Trva ten přechod nějak delší dobu, mám ji zatím nechat spát 2×? Včera třeba zas měla 2 a dnes to moc nevypadá asi ten dotaz i zní zmateně, snažím se zorientovat
Budu ráda za vaše zkušenosti.
Díky

prejeta_zaba
1. únor 2024

Ty přechody takové jsou, no. Možná bude spát třeba obden 2 spánky, postupně se to upraví na 1. Ta bdělá okna s tím ani nemusí souviset. Může prostě zpracovávat podněty ze dne, můžou ji bolet zuby... Určitě doporučuji nechodit si hrát, ať si z toho nedělá zvyk. Buď třeba odejít z ložnice, tlumeně rozsvítit a lehnout si na pohovku (prostě dítěti moc pozornost nevěnovat) a nebo zůstat v ložnici a nějak to přežít, snad to brzy odezní.

tianhou
autor
1. únor 2024

Ona spi sama v pokojíčku, dokud neplace a "jen" povídá tak nechodím🙂 spíš mi šlo o to jestli mám nějak trvat na těch 2 nebo se pomalu přesouvat na 1. Jako jestli ještě není brzy...dopolko chodila kolem 9-pul 10. Tu možnost ji dávám pořád ale když do hodiny neusne tak pak až po o.

uzivatelkapetra
1. únor 2024

Asi bych nespěchala, moje roční třeba spí 3x a zatím to nevypadá na změnu. Určitě se řiď jejím momentálním rozpoložením. Prostě se jí chce spát, tak ji dej. Zase když se přetáhne, o to bude uspávání horší a třeba i horší noci.

tianhou
autor
1. únor 2024

@uzivatelkapetra no právě vypadá že chce, uložím a uspat nejde...nespěchám. 🙂 říkám je mi jedno jestli bude spát 1 nebo 2 spíš jestli je to bojkot nebo proste prechod na 1 🙂 díky za postřeh🙂

antoinet
1. únor 2024

Všechny 3 moje děti přešly v 1 roce na 1 spánek. Ale ten přechod může trvat déle...

lentilkah
1. únor 2024

V roce je to uplne normalni, chce to chvili cas, nez si zvykne.

ladyhacek
1. únor 2024

starší syn (budemu 9 let) už nevím v kolika, ale kolem toho roku asi, oběd v 11hod a pak šel spát, takže né po 12, ale oběd jsem dala dřív, spát chodíl v 18:45 kdy mi usínal u večerníčku u kojení 😉
Mldší syn byl spáč (pořád v 5,5 letech je) ten měl dva spánky do 1,5 roku, dopo 1-1,5 hod a odpo kolem těch 2 hod, i teď to občas "zalomí" na 3hod, Zrovna jsou doma nemocní a předevčírem mi odpolede spal 4hod.

Ten přechod bude chvíli trvat, musíte vypozorovat. Nebo udělat jen odpočinek, třeba kížku nebo popř televizi, sednout si sní ...

tianhou
autor
1. únor 2024

Moc všem děkuji🙂))