Mám otázku na maminky spavých dětí. Máte tu některá dítko, co ještě spávalo po obědě v předškolním věku? Odnaučovaly jste aktivně spaní přes den? Jak pak dítko zvládalo školu, kde se už nespí?
Prcek ma nastesti odklad, ale kazdy den chrni cca hodinku po obede, pristi rok budeme urcite odnaucovat, zatim pry usina mezi prvnimi..
Ve školce i doma držíme rituál odpočinku (syn je předškolák). Poslechne si pohádku, během ní leží, je v klidu a po pohádce vstává. O víkendu mu po obědě čtu nebo se natáhneme oba a pustíme si pohádku na CD. Odpočíne si a do večera v pohodě vydrží...
@sonisek nám spí právě i doma a ve školce dávají spát všechny, protože jsou smíšená třída. Kdo neusne, tak po pohádce vstává, ale on usne hned. Pro pobavení - mladší sourozenec ve školce skoro nespí...
@maybe72 náš jak si lehne, tak spí. V týdnu, kdy vstáváme v 5:30, zatím nezvládá nespat. Když je víkend, tak spí do 7:30 a to pak je v pohodě. O prázdninách spát nebude, ale jak začne škola, tak pude zase vstávat brzy. Uvidíme, jak se posune za ty 4 měsíce, co nám zbývají do školy.
můj miláček Adámek měl v březnu 6 let a taky ještě spinká...třeba i dvě hodiny po O 🙂 má odklad,je nezralej pro školu + to spaní k tomu jsem také přihlédla.
@billi dcera ještě nedávno spala po obědě klidně i tři hodiny, cíleně jsme postupně odnaucovali a to zejména prave kvůli škole. Nejprve jsme ale nechali u dr udělat krevní testy, jelikož mi hodně lidi tvrdilo, ze už je to moc a není to normální, takhle dlouho v tomto věku spát... spala celou noc od cca 20.30 do 7hod i později (o víkendu) a ještě po obědě tři hodiny.
Teď už zvládne nespat, ale večer ve 20h je kozena 😂😂😂 a přes den po o jen odpočívá na gauci v klidu.
Syn mi spal poo jen ve skolce a to az do 6.5 roku. Je sova.takze nedaval ranni vstavani.poo usinal jako 1.a spal jako spalek. Doma pak vecer ovsem strasil nejmene do 22h. Kdyz pres den nespal sel vecer spat normalne mezi 20. A 21.h tak jsem se tesila az konecne ve skole nevude spat poo. Nekdy po narocnem dnu holt usnul i odpoledne po prichodu z druziny.tak v 17 nebo i v 18.h a pak se jeste budil hlady na veceri a nechtel spat.
Kvuli jeho spani jsem rano dele doma, aby nemusel do ranni druziny. Do skolky jsem ho budila pred 6.h do skoly vstava mezi pul 7.a 7.h
@billi Syn má teď 5 let, od září nastoupí do předškolní třídy a protože do ní chodil už i letos (potřebovali naplnit třídu, tak byl do počtu) vím, že poobědový klid mají i tyto děti, ale spát nemusí. Některé usnou, jiné mají jen klidový režim - poslouchají pohádku, prohlíží obrázky atp.
Vyloženě si hýčkám, že syn ještě po obědě spává - uložím pak obě děti a mám krásné 2 hodiny klidu. Někdy máme program, tak syn spát nejde, ale často usne v autě nebo už u večeře klimbá, takže je vidět, že ten spánek opravdu ještě potřebuje. Aspoň několik dnů v týdnu.
Předpokládám, že od 1. třídy už po obědě spát nebude, ale o víkendu to ještě zkusím udržet. 🙂
Já měla malýho hodně spavyho a spával ve školce ještě cca do ledna po obědě. A pak už přestal,protože učitelky pak už předškoláky nedávaly spát...