Ahojky, mám malý problém s dcerkou 4 měsíce. Měly jsme už naučený pěkný režim, jak krmení tak spinkání, ale na Štědrý den jsme zkoncili na pohotovosti v dětské a následně jsme byly hospitalizováni. Domů jsme pak dostaly antibiotika a po jejich dobrání do tří dnů začala malá znovu horeckovat a zkončily jsme opět na pohotovosti. Malé zjistili pozitivní streptest a napsali ji jiná antibiotika. Bohužel tato antibiotika máme po osmi hodinách a kompletně se nám rozhodil denní režim a teď máme problém se spaním přes den i v noci. Nemáte někdo nějakou radu jak šetrně dítko zase donutit spinkat. Antibiotika dobirame až tuto sobotu a doufám, že už bude na nějakou dobu dobra. Od porodnice furt něco řešíme a místo si užívala, jsem na pokraji totálního kolapsu.moc děkuji za rady.
@nim1986 vydrž, už má čtyři, ono to už pomalu přejde, za chvíli bude mít vybudovanou imunitu, pak už si na nějaké matrýria nemocí a rozhozené režimy ani nevzpomeneš 😉 ted prostě počkej,až dobere atb a pak můžeš zase najet na váš režim...
@nim1986
a víš čím to je? proč jsi na pokraji kolapsu?
protože přehnaně lpíš na něčem, co sis "vysnila" a najednou dítě nefunguje jak jsi chtěla, co kdyby ses věnovala dítku jak bude potřebovat, ne v kolik hodin, ale prostě, že zrovna teď chce maminku, ne že se to teď zrovna nehodí, až prckovi porostou zoubky tak co...skončíš v blázinci? protože to děti pláčou, jsou mrzuté a moc toho nenaspí...
@veruuu_kubesovic přesně
@veruuu_kubesovic souhlasím. Trvat striktně na přesném režimu u 4m je blbost. Málokteré dítě je toho schopné (ano, jsou takové, ale rozhodně netlačit na sílu, což se tady děje).
@nim1986 Jaaj, kazda matka neco resi od porodu uz naporad 🙂 zvykni si. Jedno obdobi skonci, zacne jine. Dite se vyviji silenym tempem. Co bylo vcera, nemusi uz nikdy platit. Zitrek je nejisty. Doporucuju si najit kamaradky mezi matkami a sdilet s nimi. Pravdepodobne zjistis, ze je to vsude vice mene stejne.
@nim1986 Já bych řekla, že čtyřměsíční dítě si režim teprve vytváří, aspoň syn v tomto věku režim ještě vůbec neměl a chvíli to ještě trvalo, než se režim ustálil. Naopak si pamatuju, že přesně v tomto věku se mu rapidně zhoršilo noční spaní - ze dne na den, bez zjevné příčiny. Vydrž. Nic jiného poradit nejde.
Když měla malá 4m, byla jsem ráda, když šel někdo na hodinku vozit, abych se aspoň najedla a něco doma poklidila. Ve 4m je nesmysl chtít režim, vykašli se na to. Jak už zaznělo, řiď se tím, co zrovna malá potřebuje a nehleď na hodiny. Naše malá v tomto věku třeba vůbec nespala, jen v kočárku a ještě občas, tak jsem se musela přizpůsobit. Řídila jsem se jejíma potřebama a to vedlo k tomu, že jsem byla v klidu, protože byla v klidu i ona. A tobě radím to samé. Jestli malé vyhovuje režim, najede si na něj brzo sama, jen musíš k ní být vnímavá a trpělivá
Bylo mi jasný že to nebude jednoduchý. Malou miluju a jsem za ní ráda, ale ta izolace co furt máme je ubíjející. Snažím se jít spát vždycky s ní, ale ona má v sobě snad radar a když začnu usínat, probudí se a spustí. Ta antibiotika ji dost vadí a chápu ji, je to otrava.nejak to musíme doklepat a pak se snad sama zase navrátí do svého normálu. Vím že je malá šikovná, když tak brzo zvládla najet na takový režim aniž bych jí ho nutila. Jiným matkám se o tom jen zzda. Moje sestra měla ubreceny děti až do tří let. Nechápala jsem že měla tři.musim jen vydržet. Všem děkuji za rady.
@nim1986 Radim jen vydržet... Každá takováhle nemoc zamava s dítětem i jeho (resp.Vasim) režimem. Takže za mě trpělivost a ono se to zase za pár dní po uzdravení srovná. Zažila jsem to několikrát a pokaždé se to po nějaké době vrátilo do starých kolejí. 😉