Ahoj, chci se zeptat. Mám 5.mesicniho chlapečka a ten musí pořád spát jen na boku, jinak neusne. Když ho dám na záda nebo se sám na zada přetoči tak se hodně leka. Nevadí, ze spí pořád jen na boku? Boky střídám
Take nas uz v porodnici ucili davat spat pouze na boky, stridat. Na zada ne. Deti mi spi na boku i ted kdyz jsou starsi.
Starsi dcera spala od porodnice na boku, vzdy jsem stridala strany. Kycle a vse ostatni ukazkove, nikdy by me nenapadlo, ze spat na boku je spatne. 😉
@puhelin proc na zada ne?
@suzanne_capulet já myslím, že je to lepší i kvůli tomu, že když si ublinkne, tak aby se nezadusilo dítě zvratkama. Malá vlastně taky byla v porodnici pořád na boku, už mi jí tak přivezli. A když spala výjimečně na zádech, tak měla vždycky aspoň hlavu otočenou na bok.
@majunka54 https://www.anavy.cz/co-delat-kdyz-nam-ortoped-...
V článku je, mimo jiné, vyjádření ke spaní na boku.
@suzanne_capulet Souhlasim s @palja Taky mi rikali, ze by se mi na zadech mohla zadusit zvratky, nebo by ji mohl zapadnout jazyk.
@puhelin jasne, to chápu. taky jsem dávala od narozeni už v porodnici na bok, ale pak už od, nevim, mesice spi jenom na zadech s hlavou nabok.
@majunka54 já jsem takhle dávala spát dceru už od mala (porodnice). Spala jen na boku, protože jí to tak bylo pohodlné. Myslím, že to ničemu nevadí. Strany jsem taky střídala.