Ahoj holky speji vaši děti svama v posteli? Popřípadě co si o tom myslíte?
@nikolka2017 no moje mimco spi, myslim si, ze je to normalni (ktery mlade spi bez matky)
14m syn spí se mnou, v noci několikrát kojím, zůstaneme přitulení a spíme dál. Vyhovuje mi to, budí se spokojený, usměvavý, ještě se vždy přitulí, pomazlí a pak maže na snídani 🙂
Dcera se mnou spí, bude mít v říjnu 3 roky. Myslím, že je to každého věc.
@nikolka2017 Záleží na vás, co vám připadá v pohodě a co ne. Nejstarší dcerka spala v postýlce, mladší do roku a půl s námi a nejmladší bude spát taky s námi v posteli. Je to pohodlné pro kojení 🙂
3 roky a spi...a na ceste mame dalsi a bude spat taky😀😀😀
Malý (3,5) usíná ve své posteli v pokojíčku, ale ráno se zázrakem ocitne u nás v ložnici : - )
Nas 3.5 lety usne vecer u sebe v pokojiku, ale nekdy mezi pulnoci a ranem se vzbudi a zavola si na me, abych ho prenesla k nam a dospava u nas. Manzelovi uz se to moc nelibi, uz je velkej a moc se tam vsichni nevejdeme. Jako ja se taky moc dobre nevyspim, ale zase si myslim, ze kdyz ma jeste tu potrebu byt s nama, tak proc ne,. do 15i s nama snad spat nebude, co myslite?
Kluci spali se mnou v posteli do 2,5 a 3,5 let. Nektere dite spi samo, nektere s rodici, oboji je podle me v poradku.
Děti vždycky spaly u sebe v postýlce. A jak jsme se dali dohromady do pokojíčku, mladsi měl 2 roky a začal k nám chodit v noci. Najednou začala chodit i 4,5 letá starší dcera (respektive si volala tatínka a s ním přešla). Už je to skoro 1rok a chodi pořád. Navíc dcera se začala bát bubáků a zblbla i bráchu. Teď už je problém aby u sebe už i usnuly. Každopádně mě to vadí, ale těžko se s tím něco dělá. Někdy je to fajn, ale převážně je to už moc. Nejlepší když se přijdou ve 2 ráno a začnou se hádat kdo bude ležet u tatínka ... Ale za mě obecně každý má svoji postel a tak to má být
Od narozeni ve sve postylce, tak to povazujeme za normalni a v poradku 😀 Tohle je tema, kde budou vzdycky dva tabory, takze se rozhodni podle sveho instinktu a bude to to ono 🙂
Mladší bude mít 4 roky a spí s námi (vlastní postel ani nemá 🙂 ). Starší se přesouval za námi do postele ještě v první třídě během noci .
Naše malá spi v postýlce prirazene k mě posteli a v noci se ke mne stěhuje 😂 když jsme přišli z porodnice, spala mezi námi v hnízdě.
@martinato1989 já zrovna řeším to hnízdo doprostřed pro číslo dvě, přiraženou postýlku okupuje jednička a asi ještě chvilku bude, jak dlouho to hnízdo vydrželo?
@cherris spala by v něm s námi klidně ještě dneska, ale přesunuli jsme ji k sobě do postylky aby si zvykla. A jestli myslíš velikost hnízda, tak jsou různý a je lepší v tomhle případě koupit větší ať tam muže spát co nejdyl, ale v nejhorším se dá dole rozvazat a vydrží ještě nějakou dobu.
malá má postýlku u naší postele se sundanou bočnicí, takže spí v postýlce a když se chce přitulit tak se jen překulí k nám. Ted léte ji budou 2 chce ji začít dávat spát do pokojčku, tak uvidíme. Navíc spí celou noc v kuse, tak snad to bude v poho.
Spi a bude mu 6 . Pry se v 10 odstehuje 🙂
@nikolka2017 všechny naše 4 děti spí od narození ve své postylce/posteli. Do cca 3 let u nás v loznici, od 3 let s nadšením mazali do svého pokojíku 🙂. Svoje postele považují za své skoro posvatne místo. A jsem za to ráda, protože já ani manžel bychom se s nimi v jedné posteli nevyspali, oba kolem sebe potřebujeme velký a volný prostor 🙂. Chápu, že někomu společné spaní vyhovuje, ale vadí mi, když se z toho dělá něco víc.
@nikolka2017 ano, spi uz od porodnice se mnou. Dnes ji je 20m a za chvilku nam do postele pribudne i novorozene. 🙂
první spal od narození u sebe v postýlce u sebe v pokojíčku. v posteli jsme si ho nechávali jen při horečkách, nemocech, po očkování...nedělalo to dobře teda nikomu z nás. já měla klid, že si ho pohlídám, ale ani syn ani chlap nemohli vůbec spát. syn nebyl moc kontaktní. druhá spala v postýlce přiražené u naší postele tak do roka, ale často se stěhovala za mnou. kvůli kojení je to fakt pohodlnější 😀 potom v postýlce, ale na druhé straně ložnice. ve dvou letech už jsme se opět vzájemně rušili a šla do pokojíčku za bráchou. no a nakonec nám postel okupuje kotě, které do postýlky "zavřít" nejde 😅 myslím, že dost záleží na konkrétním rodiči i konkrétním dítěti, kdo to jak udělá a jak to bude vyhovovat. nehleď na to, jak to měli ostatní a udělej to, tak ať jste vy doma spokojení!
Dcera se mnou spí, je jí 6 a spát se mnou chce a bude tak dlouho dokud bude chtít. Máme to obě rady a rozhodně na tom nebudu nic měnit 😉
Ahojky,mame 3 prcky a kolikrat se stane,ze je mame v posteli vsechny 3.😊😊
Kazdy spal s nami od narozeni,tak do 2let.pak uz si chodili po pulnoci nebo k ranu...ted mame 9t mimco a mam ho v posteli od prvniho nocniho kojeni az do rana.je to pro mne prakticky a taky se rada tulim,dokud jeste nic nenamita...
Kojila jsem obe deti dlouho a to dost i v noci,kolikrat jsem u toho spala,prte se napilo,podudalo,odkulilo a zase spinkalo...ted to planuju take tak
tak tu budu za krkavci matku, ale muj prcek spinka od 1.dne sam ve svem pokoji a sve postylce🙂
Pokud je mimi nebo i větší dítě spokojené Ať tak nebo tak, je to správně.Naše děti spaly dlouho s námi, ale přirozeně se odpojily a jsou spokojené. Nemají noční můry ze samoty ( jako jiné děti, které trpí v noci odloučením) a nemají problém spát u babiček nebo kamarádky. Naopak 🙂 Každé dítě je jiné a kdybych viděla, že nás v noci hodně potřebuje, určitě bych jej neodmítala, ale naopak. Ony si řeknou kdy DOST 🙂
šestnáctiměsíční batoláček spí v postýlce bez bočnice přiražené k naší posteli, někdy si ve své vydrží až do rána, někdy se uprostřed noci ozve "Ťááťuuu" něco mi skočí přes hlavu až k manželovi pod deku 😀 Měli to takhle i jeho starší sourozenci, kolem třetího roku se přesunuli do svého pokojíčku, ze kterého občas taky nějak záhadně během noci emigrovali do ložnice. Kolem pátého roku přestali chodit úplně (když nebudu počítat ranní zcela bdělé nájezdy na hromadné pomazlení, to funguje doteď) Předpokládám časem podobný průběh i u mladších pacholíků.
Brzy budeme muset nastěhovat do ložnice ještě jednu postýlku pro čtvrťátko, resp. pro současného batoláčka, aby mohl vyklidit budoucímu novorozeňátku to výsostné místečku u mého pelechu.
My teď učili usínat malého s tátou, když budu v porodnici, ať nemá šok. Dopadlo to tak, že ho musíme uspávat oba😁, ale je to strašně milé.
Syn 8 měsíců s námi spí od narození. Myslim si že je to nejlepší co můžete pro své dítě udělat. Je to přirozené. Ditě potřebuje cítit matku. Hlavně je to hrozně pohodlné. Syn se vzbudí, já v polospánku vyndám prso a přitulíme se a spíme dal. Neumím si představit že bych ho dala na samotku do postýlky. Ani bych bez něj neusla.
@nikolka2017 S nami a je mu sedm let. 🙂
S nami spi 11 mesicni a 3,5 lety.
Ano spí a myslím si že je to dobře 👍😁