Spaní bez zavinovačky. Jak naučit?

1leny
30. bře 2020

Ahoj.
chtěla bych poradit. Máme tříměsíční holčičku a ta neusne jinak než svázaná v zavince, protože jinak šermuje (pominu, že ji potom musíme ještě uhoupat)... Jde mi o to - nenapadá vás, jak zavinku odnaučit? za chvilku přijdou vedra a u nás v 6. patře pod střechou se pravidelně pečeme jak ve dne, tak v noci, a na to ta zavinka není stavěná :(
Děkuju 🙂

g_m
30. bře 2020

@1leny Obě děti mi v zavince spávaly až do půl roka, jinak šermovaly a byli jsme pořád vzhůru. Pak jsem je uspávala tak, že jsem je položila na bok a měla svoji ruku na jejich a tak je i přidržovala, protože pak už byli akční a chtěli se otáčet apod. Jinak doporučuju místo klasické tlusté zavinky SwadlleMe - v ní můžou být i třeba jen v bodyčku a je tenká.

klko
30. bře 2020

@1leny U nás do 8m syn, dcera do půl roku. Jinak byli po půl h vzhůru. Chce to zkouset-kazde dítko je jiné. Povolovat zavinovacku postupně až bude pres mimi jen volne

leniczka23
30. bře 2020

Neresila bych to, syn si ,,rekl" sam..kolem pul roku mu to zaclo vadit a ze dne na den spal bez.

martiniquest
30. bře 2020

Koupila bych tenkou bavlnenou zavinovacku - napr Swaddle me a adekvatne podle pocasi pod ji oblekala.

eithelwing
30. bře 2020

@1leny Asi nepotěšim, ale dcera spala v zavince do roka. Jinak to prostě nešlo, rvala i v náručí. A když přišel čas, najednou se to samo usadilo.

Každopádně jak řešit vedro. Dcera spala v bodycku nebo jen v pline. Zavinuta do takové te velke pleny. Jak rostla, osvedcila se nam lehká zavinka swaddle me. A na přechod spací pytel ergo baby. Měl díry pro ruce na patentky, takže malá měla volnější pohyb, ale ne úplně. A pak se dal používat jako spacak.
Nekdo radí dát dítěti jednu rucicku ven, to u nás moc nefungovalo.

squezy
30. bře 2020

3 mesicni miminko si zaslouží ještě zavinovacku. "Za chvilku bude horko" bude ještě horko, sama ri rekne a nebo jsou i zavinovacky pro letní dny, ale do leta se to určitě odnauči.

uzivatelkapetra
30. bře 2020

Když už byl větší, tak jsem sepla jen boky zavinky, nohy měl otevřené

1leny
autor
31. bře 2020

Moc díky za všechny tipy!!☺️ Nechám tomu tedy volný průběh a uvidíme až přijdou horka (akorát koukám z okna a sněží, tak je asi ještě čas 😁).

fouskovi
31. bře 2020

První ji úplně nesnášel a druhý v ní spal skoro do pul roku a pak že dne na den už nechtěl