Ahoj.
chtěla bych poradit. Máme tříměsíční holčičku a ta neusne jinak než svázaná v zavince, protože jinak šermuje (pominu, že ji potom musíme ještě uhoupat)... Jde mi o to - nenapadá vás, jak zavinku odnaučit? za chvilku přijdou vedra a u nás v 6. patře pod střechou se pravidelně pečeme jak ve dne, tak v noci, a na to ta zavinka není stavěná :(
Děkuju 🙂
Neresila bych to, syn si ,,rekl" sam..kolem pul roku mu to zaclo vadit a ze dne na den spal bez.
Koupila bych tenkou bavlnenou zavinovacku - napr Swaddle me a adekvatne podle pocasi pod ji oblekala.
@1leny Asi nepotěšim, ale dcera spala v zavince do roka. Jinak to prostě nešlo, rvala i v náručí. A když přišel čas, najednou se to samo usadilo.
Každopádně jak řešit vedro. Dcera spala v bodycku nebo jen v pline. Zavinuta do takové te velke pleny. Jak rostla, osvedcila se nam lehká zavinka swaddle me. A na přechod spací pytel ergo baby. Měl díry pro ruce na patentky, takže malá měla volnější pohyb, ale ne úplně. A pak se dal používat jako spacak.
Nekdo radí dát dítěti jednu rucicku ven, to u nás moc nefungovalo.
3 mesicni miminko si zaslouží ještě zavinovacku. "Za chvilku bude horko" bude ještě horko, sama ri rekne a nebo jsou i zavinovacky pro letní dny, ale do leta se to určitě odnauči.
Když už byl větší, tak jsem sepla jen boky zavinky, nohy měl otevřené
Moc díky za všechny tipy!!☺️ Nechám tomu tedy volný průběh a uvidíme až přijdou horka (akorát koukám z okna a sněží, tak je asi ještě čas 😁).
První ji úplně nesnášel a druhý v ní spal skoro do pul roku a pak že dne na den už nechtěl
@1leny Obě děti mi v zavince spávaly až do půl roka, jinak šermovaly a byli jsme pořád vzhůru. Pak jsem je uspávala tak, že jsem je položila na bok a měla svoji ruku na jejich a tak je i přidržovala, protože pak už byli akční a chtěli se otáčet apod. Jinak doporučuju místo klasické tlusté zavinky SwadlleMe - v ní můžou být i třeba jen v bodyčku a je tenká.