Ahoj holky, ráda bych si poslechla vaše zkušenosti. Vím, že každé dítě je jiné, ale jelikož noci jsou u nás stále náročné, asi potřebuji trochu uklidnění. Dcera je od mala nespáč a kontaktní dítě. Jako malá spávala i jen 10min. Teď v 18měsících má jeden spánek cca hodinu, pro mě najednou moře času, pro těch neprospaných dnech. Ale noci jsou náročné. Usíná po 20hod, budí se cca 2x do půlnoci, a od půlnoci co hodinu. Spíme spolu v posteli, pořád chodit k postýlce už jsem nedávala. V noci pije z flašky, musím i víckrát přebalovat, ale jinak neusne. Měl jste to taky někdo tak a zlepšilo se to? Jsem z toho unavená i psychicky. Děkuji.
No, mou mladší dceru jsme bohužel naučili v noci na flašku. Spala se starší sestrou v pokoji, tak aby ji nebudila, bylo nejsnazší zacpat jí pusu flaškou. Chyba, velká chyba. Naučila se to a budila se ještě ve 2,5L 2x za noc, někdy i 3x. Pomohlo jediné - prostě ji nechat být a vydržet to. Brečela 1 noc, druhou se už jen vzbudila od 4. noci už spala bez probuzení. Starší dcera spala celou noc od 4M.
Ahoj, je to normální 🙂 Všechny moje tři děti se vnoci budily do tří let. Je dobře, že s ní spíš v posteli. Dává jí to pocit bezpečí a přijetí, které potřebuje ze všeho nejvíc. Nechat dítě vyplakávat je beze srandy poškozující pro jeho zdravý psychický vývoj. Zeptám se, prosím: Jako malé miminko hodně plakala? I v tvé náruči a zkrátka "pořád"?
Jinak ta frekvence buzení se se pořád mění. Možná se teď naučila něco nového a její mozek to zpracovává. Nebo mohla mít nějaký silný zážitek.. těch důvodů může být tisíc a jeden. Nejlepší informace ohledně dětského spánku podle mě najdeš na Prosím spinkej.
@helenakokonnositko Vyplakávat bych ji nikdy nenechala, občas zkouším, že spí sama ve velké posteli, máme otevřené dveře do obýváku, kde spíme (je to kousek) a jakmile zapláče, jdu tam. Ale když tam chodím co hodinu, tak už jsem z toho pak unavená a raději spím tam. Jako malá byla pohodové miminko. Hodně kontaktní, spala buď na mě nebo v nosítku, popř. jedoucím kočárku, ale sama nikdy. Pokud kočárek nejel, spala max. 30 minut v kuse. Ale teď už mě to docela začíná štvát v tu noc a ta emoce mě mrzí.
@marketanovakova14 trošku se to zlepšilo po druhém roce, výrazně se to zlepšilo,když syn měl dva a půl. V prosinci má tři s teprve teď to vypadá na pěkný spánek,budí se jen jednou v noci 🤣🤣
@marketanovakova14 zlepšilo se ro po druhém roce. Mám dceru, která má za 2 měsíce 2 roky, tak čekám, kdy už ten zázrak přijde. Od narození se budí cca 12x za noc. Taky jsem chození k postýlce nedávala, tak spí se mnou. Budí se s hrozným řevem. Někdy je v noci vzhůru 2 hodiny. Dneska se vzbudila jen jednou a hned usnula, tak snad se blýská na lepší časy.
Mám ještě starší dceru, ta byla úplně stejná a ta právě začala lépe spát po druhém roce. Tak myslím, že i ta malá bude spát lépe.
Takže z mojí zkušenosti musíte počkat až se to samo zlomí.